Potřebujete udělat bleskový oběd nebo večeři? Inspirujte se naším rychlo receptem. Kombinace zeleniny může být libovolná.

Ingredience
pro 4 porce
  • 15 cm pórku
  • 2 střední mrkve
  • 200 g uzeného tofu
  • hrnek špičatého nebo jiného zelí, lze nahradit i čínským zelím
  • 3 PL oleje
  • trocha soli

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zelí na tenké proužky a mrkev na tenká kolečka nebo proužky a trochu osolíme.
  2. Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme tofu nakrájené na malé obdelníčky.
  3. Pokud je potřeba, dochutíme umeoctem, pozor, je slaný a zároveň i kyselý.

Kombinujeme

Tuto směs podáváme s rýží nebo jinou obilovinou, nejraději mám bezpluchý oves s rýží a lněným semínkam. Můžeme posypat slunečnicovým semínkem nebo gomasiem. Nezapomeňte přidat lžíci kvašené zeleniny, na talíři je z červené řepy.

Obměna

Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná. Místo tofu přidejte tempeh.

Děti

Tento pokrm můžete dát dítěti nejdříve v roce a půl, kdy použijeme minimum soli a pro dítě odebereme porci před dochucením.

Dítě kolem 2 let již může jíst tento pokrm stejně s vámi.

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

    • Ideálně od 2 let, ale spousta dětí v tomto věku už baští mnohem horší věci než je uzené tofu… mimochodem to tofu není opravdu uzené, jen marinované.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMeruňkový pudink bez cukru a mléka
Další článekPikantní adzuki směs