Dva druhy zeleniny, ovesné vločky a výborná polévka je na světě.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 hrnek kapusty
  • 1 větší mrkev
  • 2 polévkové lžíce ovesných vloček
  • sůl
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • umeocet
  • sladká červená paprika
  • troška oleje
  • 4 lžíce rostlinné smetany
  • na ozdobení: petrželka, gomasio

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Kapustu nakrájíme na proužky, mrkev na menší kostičky.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli, nakrájenou zeleninu a vločky.
  4. Kápneme trochu oleje a přidáme červenou papriku, která potřebuje trochu tuku, aby se dobře rozpustila.
  5. Vaříme asi 15 minut do změknutí zeleniny.
  6. Vypneme oheň, přidáme trochu umeocta a rostlinné smetany.
  7. Na závěr posypeme petrželkou a ozdobíme gomasiem.

 

Děti

  • Od půl roku – polévku vaříme úplně bez soli a dochucovadel.
  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, nepoužíváme rostlinnou smetanu, koření, ale můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOnline cvičení
Další článekPupalka dvouletá – pomocník v kuchyni i v lékárničce