polozrnná mouka
Galetky s bylinkami a cizrnou
Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako...
Domácí udon nudle s arašídovou omáčkou – foto postup
Přestože asijské těstoviny jsou dnes k mání v mnoha obchodech, rozhodně stojí za to si je připravit sami. Není to složité a ten krásný...
Jogurtové palačinky s fazolemi a cibulí
Palačinky naslano s náplní z cibule a fazolí. Použité koření dodává tomuto jídlu jeho specifickou chuť, proto ho pokud možno nevynechejte.
Vánoční provensálské sušenky (slané)
Jste přeslazení a dali byste si něco slaného? Žádný problém, udělejte si slané bylinkové sušenky. Hodí se na Vánoce i na silvestrovské občerstvení.
Sladký irský chlebík
Soda bread ve sladké verzi, ale bez cukru a jiných sladidel, s přírodní ovocnou chutí bez přehnané sladkosti.
Chléb z červené řepy
Vynikající chléb z těsta netradiční barvy :-) Barvou těsta se nenechte odradit, pečením se barva ztratí a chleba bude k nakousnutí.
Zapečené palačinky s houbami a špenátem
Velice snadný a chutný recept, na kterém si pochutná celá rodina. Připomíná zapečené lasagne. Je skvělý třeba i jako pohoštění pro návštěvu.
Kaštanové střapáče
Skvělé a zdravé mlsání bez sladidel a cukru, výtečná rychlovka téměř bez práce. Snadno připravíte v bezlepkové variantě.
Řepná panenka Wellington
Nědělní oběd bude přímo slavnostní, když připravíte tento úžasný recept. Vsadím se, že na své si přijdou i milovníci masa.
Miljeonbyeong jinak
Tahle perfektní "drobenka" udělá z celozrnných palačinek luxusní jídlo. Dá se připravit předem a do zásoby. Dala jsem ji do Miljeonbyeongu, do palačinek z...
Podzimní dýňové galetky
Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.
Cong you bing – čínské palačinky (foto postup)
Tato čínská palačinka může být podávána jako příloha nebo jednoduše jako svačina, která doprovází misku polévky. Může se také podávat k snídani, důležité je...
Nafouknuté placičky
Měkounké, uvnitř duté placky jsou vhodné jako příloha, dají se plnit dovnitř nebo přeložit a podávat jako tortilla. Jsou jednoduché a snadno uspokojí chuť...
Tibetské momos jinak
Momos je tradiční jídlo z Tibetu a Nepálu. Momos, dim sum nebo wonton jsou různá jména pro plněné slané taštičky, které jsou populární v...
Celozrnné kornouty s paštikou
Tyto jakoby kremrole, určitě neurazí nikoho z vašich hostů. Výborně se hodí k pohoštění a k různým svátečním příležitostem.
Toskánské Cantucci jinak aneb mandlové suchárky
Inspirací k tomuto recepty byly tradiční italské Cantucci. Tyto suchárky jsou krásně křupavé, ale ne tvrdé a jsou rychlé na přípravu. Jde o alternativu...
Dýňové ravioli s lískovými oříšky
Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé...
Tchýniny jazyky
Jednoduchý a rychlý recept na slané pohoštění jsme si typický pro piemontskou gastronomickou tradici. Na rozdíl od originálního receptu zde není použito droždí ani...
Crescione romagnolo verde – plněná zelená placka
Máte chuť na pečivo a nechcete čekat, až vám vykyne domácí kváskový chléb? Zkuste tuhle plněnou placku! Najdete ji v Itálii pod jménem Crescione...