Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Kaštanové střapáče

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Skvělé a zdravé mlsání bez sladidel a cukru, výtečná rychlovka téměř bez práce. Snadno připravíte v bezlepkové variantě.

Ingredience
  • 150 g kaštanové mouky
  • 150 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 100 ml rýžového mléka
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 100 g rozinek
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 50 g nahrubo nasekaných lískových oříšků
  • 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetička soli
  • mandle na povrch

Vážné onemocnění a to, že jsem díky lékům přibrala 10 kg, bylo pro mě velkým impulsem ke změně. Díky úpravě jídelníčk...

Jak připravit střapáče z kaštanové mouky

  1. Nasekejte nahrubo lískové oříšky. Lněné semínko rozemelte nebo rozmixujte v mixéru.
  2. V míse smíchejte suché ingredience a poté přidejte tekuté ingredience. Pořádně promíchejte.
  3. Rozehřejte troubu na 180 °C. Na plech dejte pečící papír.
  4. Pomocí dvou lžic tvořte na plechu hromádky. Těsto je lepivé! Proto pracujte lžicemi.
  5. Pečte do zlatova.

Praktické

  • Po upečení nechte na plechu vychladnout.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte rýžovou mouku namísto pšeničné.

Obměna

  • Místo rozinek můžete dát jiné sušené ovoce a místo ořechů mandle.

Děti

  • Vhodné i pro menší děti, ale pozor na tvrdé kousky oříšků a mandlí.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobré střapáčky. To by šlo i jako vánoční cukroví 😊 Děkujeme 🙂

Světlana
19. 11. 2022

Prosím,kde koupím kaštanovou mouku?U nás ve zdravé výživě nemají.Děkuji.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Crincles jinak (bezlepkové)

Když honí mlsná a není času nazbyt, tyto “popraskané sušenky” jistě přijdou vhod. Jsou bez lepku, cukru a mléka a k odpolednímu čaji jako stvoř...

Toskánské Cantucci jinak aneb mandlové suchárky

Inspirací k tomuto recepty byly tradiční italské Cantucci. Tyto suchárky jsou krásně křupavé, ale ne tvrdé a jsou rychlé na přípravu. Jde o alternativu k s...

Anýzovo fenyklové sušenky

Recept pro milovníky jednoduchých a rychlých dezertů. Sušenky jsou velmi rychle hotové a vůně anýzu a fenyklu vám provoní kuchyň.

Bezlepkové čoko hromádky

Hromádky plné energie, možná ne moc krásné, ale dobré a rychlé a vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jak je u mých receptů zvykem, opět v nich nenajdete cukr a...
22
31

Sezamové sušenky k čaji (bezlepkové)

Potřebujete rychlé těsto, které půjde dobře vykrajovat i těm nejmenším dětem? Pak můžete vyzkoušet tyto bezlepkové sušenky, které jsou tvrdší a díky tomu m...

Podzimní kaštanový krém

Mám ráda rychlé sladké dezerty na lžičku, se kterými není moc práce. Jedním z nich je kaštanový krém. Prostě podzimní klasika.