Milovala jsem drožďovou polévku, kterou mi maminka vařila v dětství. Nebylo těžké vymyslet zdravou verzi.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/horké vody
  • 4 polévkové lžíce ovesných vloček
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí (není nutné)
  • kousek celeru
  • 1 mrkev
  • půlka pórku
  • olej
  • miso pasta
  • umeocet
  • sůl
  • na ozdobu: osmažená zelenina – 1/2 cibule a 1/2 mrkve
  • posypka: jarní cibulka

Jak připravit polévku s droždím a vločkami

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar.
  2. Celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Pórek nakrájíme na proužky.
  3. Na dno hrnce dáme olej, přidáme celer, mrkev a sůl a společně chvíli restujeme.
  4. Po 3 minutách přidáme ovesné vločky, droždí a ještě pár minut, za stálého míchání, restujeme.
  5. Zalijeme vařícím vývarem, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou vaříme 10 minut.
  6. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a mrkev na tenké kolečka. Na pánvičku dáme trochu oleje a zeleninu orestujeme.
  7. Polévku vypneme, vmícháme miso pastu a dochutíme umeoctem.
  8. Na závěr polévku ozdobíme restovanou zeleninou.
  9. Podáváme posypané jarní cibulkou.

Praktické

  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte bezlepkové ovesné nebo jiné vločky.
  • Pokud by byla polévka moc hustá, rozmixujte ji tyčovým mixérem.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Kdo má rád koření, přidá si trochu kurkumy.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.

Pro děti od 2 let vaříme polévku stejně, jen jsme opatrnější se solí a ochucovadly.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

I okolí si všimlo (Sylva)

Sylva: Přeji krásný den všem, protože já krásný den...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Alergie a průjmy mizí (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny a přeji krásný večer 🌞 Zahájila...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Všichni mi říkají, že jsem nějaká mladá babička – díky JJ mládnu :-)

Vlaty: Cítím se úplně super, mám dole asi 6kg....

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...
    • Děkujeme Milo, doplněno 😉 Jinak miso pasta se přidává do hotové polévky úplně nakonec, po vypnutí sporáku, aby se už nevařila a neztratila tak své výživové hodnoty.😉

  1. „Déšť“
    Kapky deště bubnují na střechu,
    po chvíli mi budík hlásí vstávej ty lenochu.
    Spousty vody venku teče,
    podložka na cvičení i dnes rozvine se.
    Dech za dechem proplouvám pozicemi,
    společně s deštěm a mizejícími myšlenkami.
    Probouzí se nový den,
    tak probuď se i ty a budeš zachráněn.

    Zdobeno osmaženou červenou cibulí s mrkví. Výborná chuť a snadná příprava, mám další dobrou polévku do sbírky 🙂

  2. Skvěla a také konečně využití pro lah.drozdi 😀 do polévky mne nenapadlo jej dát 😃😃 už se také těším na variantu s tou červenou čočkou 🤗🤗
    A propo, lahudkove droždí se radi do luštěnin nebo obilovin nebo je to jen koření? Koukala jsem kolik to má bílkovin 🤔

  3. Moc dobrý nápad, je to zase příjemně jiná chuť. Chutnala všem a všichni jsme si ještě přidali. Lahůdkové droždí jsem měla už nějakou dobu doma a až teď se našlo využití.

  4. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekO moudrosti
Další článekPozvánka na prodejní výstavu Ezotera