Domů Téma Droždí

droždí

Neshánějte droždí, není potřeba!

Droždí není zdravé. Mnohem lepší pro naše trávení je používat kvásek. Ten má dokonce řadu zdravotních výhod. Z kvásku děláme knedlíky, koláče, chleby, bábovky,...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...

Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...

Nudle s brokolicovým pestem a fazolemi

Máte rádi pesto, ale nemáte zrovna po ruce čerstvé bylinky? Zkuste tuto luxusní verzi italských těstovin s pestem - místo bylinek zde hraje hlavní...

Salát z polníčku s hořčičnou zálivkou

Výborný, svěží a ultra rychlý polníčkový salát vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Podvody v supermarketu: kvasový a kváskový chléb

Kupujete si kváskové chleby ze supermarketů a myslíte si, že je výrobci kvasí stejně, jako tomu bylo za našich předků? Pak budete možná překvapeni,...

Lahůdkové droždí versus klasické

Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt...

18 tipů, jak použít lahůdkové droždí

Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Milovala jsem drožďovou polévku, kterou mi maminka vařila v dětství. Nebylo těžké vymyslet zdravou verzi.
Téma: pozoly, rukola, kváskový chléb, raw, výhody kvásku, snídaně, rafinace, gomasio, ABKM, stabilizátory, vegan, pečivo, pufované výrobky, střevní mikrobiom, slunečnicová semínka, Tamari, kvásek, železo, demineralizace, celozrnné pečivo, paleo, melasa, sýr, celozrnné obilí, listy, umeocet, polévka, pickles, semínka, žitné pečivo, citronová šťáva, děti, krémová polévka, original JJ, hořčice, bez laktózy, antinutrienty, jablečný ocet, shoyu, kvasový koncentrát, tradiční strava, kynutí, hořčík, kváskové recepty, chřipka, crohnova choroba, alergie na mléko, ocet, vápník, antinutriční látky, slunečnicové semínko, bílé fazole, alkohol, mražené pečivo, bezlepková dieta, zlepšující látky, střevní mikroflóra, kosti, oběd, vitarián, rafinované potraviny, mléčné kvašení, zubní kazy, glutamát sodný, kvas, rohlíky, pasteur, bazalka, sacharidy, sladké pečivo z kvásku, dochucení, obědová polévka, pinie, bílá mouka, pečivo z droždí, chléb, těstoviny, listy ředkví, kvasinky, mrkev, umami chuť, sójová omáčka, parmazán, corfnflakes, navy fazole, pórek, veganství, bezmléčná dieta, zuby, pesto z brokolice, rozpékané pečivo, oříšky, müsli, laktobacily, rafinovaná mouka, fit strava, fitness strava, pivo, kváskové pečivo, domácí pečivo, kvasnice, chelba, barviva, jogurt, vitariánství, konzervanty, fytin, bezlepkové recepty, pečivo z kvásku, celiak, prázdné kalorie, ořechy, rohlík, miso pasta, česnek, raw food, pečivo s droždím, víno, cukrovka, salát, předkové, piniová semínka, amasaké, cereálie, éčka, müsli tyčinky, sýry, bez cukru, kvasový chléb, celiakie, pesto, kvašení, minerály, extrudované výrobky, miso, jarní cibulka, vlašské oříšky, chemie, vegetariánské recepty, dosa, pekařské droždí, domácí kvasnice, kynuté pečivo, idli, tebi, vegetariánství, kvasové pečivo, natto, vitamíny, mikrobiom

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?