Domů Téma Droždí

droždí

18 tipů, jak použít lahůdkové droždí

Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...

Neshánějte droždí, není potřeba!

Droždí není zdravé. Mnohem lepší pro naše trávení je používat kvásek. Ten má dokonce řadu zdravotních výhod. Z kvásku děláme knedlíky, koláče, chleby, bábovky,...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...

Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...

Nudle s brokolicovým pestem a fazolemi

Máte rádi pesto, ale nemáte zrovna po ruce čerstvé bylinky? Zkuste tuto luxusní verzi italských těstovin s pestem - místo bylinek zde hraje hlavní...

Salát z polníčku s hořčičnou zálivkou

Výborný, svěží a ultra rychlý polníčkový salát vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Podvody v supermarketu: kvasový a kváskový chléb

Kupujete si kváskové chleby ze supermarketů a myslíte si, že je výrobci kvasí stejně, jako tomu bylo za našich předků? Pak budete možná překvapeni,...

Lahůdkové droždí versus klasické

Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Milovala jsem drožďovou polévku, kterou mi maminka vařila v dětství. Nebylo těžké vymyslet zdravou verzi.
Téma: zálivka, pečivo, bazalka, pasteur, pivo, fytáty, fitness strava, rafinované potraviny, salát, zubní kazy, pesto, kosti, kvašená zelenina, sladké pečivo z kvásku, celozrnná mouka, raw food, kvasové pečivo, bez lepku, paleo, zlepšující látky, imunita, natto, pečivo z droždí, snídaně, bezlepkový kvásek, krémová polévka, rukola, laktobacily, rohlíky, chleba, rozpékané pečivo, obilí, mražené polotovary, chřipka, kyselina fytová, cukrovka, oříšky, žitné pečivo, lahůdkové droždí, domácí kvasnice, gomasio, střevní mikrobiom, kalorie, low carb, pečivo z kvásku, supermarkety, bez mléka, vitamíny, víno, kvasinky, alkohol, celer, droždí, crohn, ovesné vločky, miso, sacharidy, vegan, amasaké, navy fazole, antinutriční látky, listy ředkví, citronová šťáva, fytin, sýry, bílá mouka, sezóna léto, mléčné kvašení, listy, hořčík, bez cukru, pečivo z kvasu, olivový olej, kváskové pečení, veganství, brokolice, neaktivní droždí, pinie, vitarián, ABKM, rýžový ocet, müsli, obědová polévka, vlašské oříšky, fermentované pečivo, parmazán, pesto z brokolice, dochucovadla, sezóna jaro, minerály, rafinace, chemie, mražené pečivo, rohlík, protikvasinková dieta, chléb, jarní cibulka, kváskové recepty, brokolicové pesto, zubní kaz, sójová omáčka, cereálie, fermentace, jablečný ocet, polévka, polníček, tempeh, crohnova choroba, original JJ, celiak, müsli tyčinky, kvasinková infekce, kvasový chléb, kvas, demineralizace, slunečnicové semínko, vlašské ořechy, železo, dochucení, česnek, Klub Jíme Jinak, rafinovaná mouka, pórek, kvašení, fitness, vegetariánské recepty, zuby, tyčinky, vápník, dosa, pečivo s droždím, extrudáty, alergie na mléko, oběd, ušlechtilá plíseň, umami, citrónová kůra, tradiční strava, granola, nudle, bílé fazole, pickles, ořechy, bezmléčná dieta, kynuté těsto, chelba, kvasnice, stabilizovaný kvas, kynutí, polotovary

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?