Domů Téma Droždí

droždí

18 tipů, jak použít lahůdkové droždí

Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...

Neshánějte droždí, není potřeba!

Droždí není zdravé. Mnohem lepší pro naše trávení je používat kvásek. Ten má dokonce řadu zdravotních výhod. Z kvásku děláme knedlíky, koláče, chleby, bábovky,...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...

Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...

Nudle s brokolicovým pestem a fazolemi

Máte rádi pesto, ale nemáte zrovna po ruce čerstvé bylinky? Zkuste tuto luxusní verzi italských těstovin s pestem - místo bylinek zde hraje hlavní...

Salát z polníčku s hořčičnou zálivkou

Výborný, svěží a ultra rychlý polníčkový salát vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Podvody v supermarketu: kvasový a kváskový chléb

Kupujete si kváskové chleby ze supermarketů a myslíte si, že je výrobci kvasí stejně, jako tomu bylo za našich předků? Pak budete možná překvapeni,...

Lahůdkové droždí versus klasické

Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Milovala jsem drožďovou polévku, kterou mi maminka vařila v dětství. Nebylo těžké vymyslet zdravou verzi.
Téma: kefír, fermentace, kváskový chléb, pečivo, jablečný ocet, zuby, rohlíky, laktobacily, amasaké, Tamari, snídaně, sezóna jaro, celozrnná mouka, raw, antinutriční látky, polníček, bez laktózy, zubní kazy, gomasio, mrkev, bazalka, miso, kváskové recepty, crohn, bez lepku, kváskové pečení, veganství, kvašené pečivo, domácí kvasnice, dosa, citronová šťáva, ořechy, mražené polotovary, mléčné kvašení, imunita, oříšky, vápník, psticidy, alkohol, pozoly, melasa, mikrobiom, extrudované výrobky, paleo, kvásek, kvasové pečivo, fazole, tebi, rafinace, tradiční strava, dochucovadla, müsli tyčinky, mražené pečivo, pufované výrobky, kvašená zelenina, kváskové pečivo, vegetariánství, kosti, natto, fytin, celiakie, kvasinková infekce, železo, celozrnné pečivo, pickles, polotovary, jogurt, neaktivní droždí, kynuté pečivo, výhody kvásku, alergie na mléko, bez cukru, rozpékané pečivo, vitarián, stabilizovaný kvas, pinie, kynutí, rukola, slunečnice, chleba, Klub Jíme Jinak, tyčinky, celer, rohlík, chřipka, střevní mikroflóra, sýry, bezlepková dieta, tempeh, pórek, umami chuť, rýžový ocet, fitness strava, průmyslově zpracované potraviny, vegetariánské recepty, semena, pečivo z kvasu, sezóna léto, česnek, rafinované potraviny, semínka, bezmléčná dieta, bílé fazole, kvas, kynuté těsto, sacharidy, kvasnice, stabilizátory, umami, pasteur, zubní kaz, lahůdkové droždí, bílá mouka, kvašení, pekařské droždí, müsli, chléb, konzervanty, zálivka, droždí, éčka, pečivo s droždím, vlašské oříšky, předkové, jarní cibulka, slunečnicové semínko, citron, LSD, fytáty, granola, miso pasta, protikvasinková dieta, original JJ, kyselina fytová, syrová strava, parmazán, low carb, navy fazole, slunečnicová semínka, sladké pečivo z kvásku, sýr, žitné pečivo, extrudáty, glutamát sodný, umeocet, supermarkety, crohnova choroba, raw food, barviva, shoyu

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?