Domů Téma Droždí

droždí

18 tipů, jak použít lahůdkové droždí

Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...

Neshánějte droždí, není potřeba!

Droždí není zdravé. Mnohem lepší pro naše trávení je používat kvásek. Ten má dokonce řadu zdravotních výhod. Z kvásku děláme knedlíky, koláče, chleby, bábovky,...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...

Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...

Nudle s brokolicovým pestem a fazolemi

Máte rádi pesto, ale nemáte zrovna po ruce čerstvé bylinky? Zkuste tuto luxusní verzi italských těstovin s pestem - místo bylinek zde hraje hlavní...

Salát z polníčku s hořčičnou zálivkou

Výborný, svěží a ultra rychlý polníčkový salát vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Podvody v supermarketu: kvasový a kváskový chléb

Kupujete si kváskové chleby ze supermarketů a myslíte si, že je výrobci kvasí stejně, jako tomu bylo za našich předků? Pak budete možná překvapeni,...

Lahůdkové droždí versus klasické

Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Milovala jsem drožďovou polévku, kterou mi maminka vařila v dětství. Nebylo těžké vymyslet zdravou verzi.
Téma: navy fazole, polníček, bezmléčná dieta, hořčík, barviva, pečivo z kvasu, jarní cibulka, low carb, obilí, bez lepku, dochucení, sladké pečivo z kvásku, müsli tyčinky, děti, umami, corfnflakes, snídaně, vlašské oříšky, rýžový ocet, olivový olej, fytáty, citrónová kůra, oběd, pickles, ušlechtilá plíseň, zkratky a tipy, bez cukru, alkohol, fitness, dochucovadla, česnek, crohn, rukola, jogurt, mražené polotovary, žitné pečivo, chřipka, pozoly, fytin, citronová šťáva, tempeh, pekařské droždí, těstoviny, zálivka, celiak, antinutriční látky, kalorie, fazole, mrkev, zubní kazy, listy, brokolicové pesto, kynuté pečivo, sezóna léto, polévka, LSD, bezlepkové recepty, kyselina fytová, idli, paleo, slunečnice, crohnova choroba, kváskový chléb, pečivo s droždím, celiakie, lahůdkové droždí, jablečný ocet, domácí kvasnice, celer, obezita, kvasnice, sýry, piniová semínka, cukrovka, extrudáty, obědová polévka, rafinovaná mouka, shoyu, bezlepková dieta, zubní kaz, pórek, syrová strava, domácí droždí, müsli, neaktivní droždí, ocet, konzervanty, kvašení, střevní mikrobiom, chemie, rohlík, sýr, kváskové pečení, zuby, průmyslově zpracované potraviny, sójová omáčka, mražené pečivo, kvasový koncentrát, ořechy, hořčice, střevní mikroflóra, mléčné kvašení, granola, listy ředkví, umeocet, stabilizovaný kvas, domácí pečivo, demineralizace, raw, gomasio, kynuté těsto, raw food, miso, kvašená zelenina, cereálie, ovesné vločky, supermarkety, antinutrienty, pečivo, celozrnná mouka, chléb, vegetariánské recepty, vitamíny, vlašské ořechy, oříšky, bez mléka, miso pasta, nudle, výhody kvásku, brokolice, minerály, salát, vegetariánství, bílá mouka, kváskové pečivo, alergie na mléko, natto, železo, bazalka, kváskové recepty, pivo, pečivo z droždí, kvas, kvásek seriál, pesto, citron, bílé fazole, tyčinky, předkové, tradiční strava

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?