Domů Téma Droždí

droždí

18 tipů, jak použít lahůdkové droždí

Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...

Neshánějte droždí, není potřeba!

Droždí není zdravé. Mnohem lepší pro naše trávení je používat kvásek. Ten má dokonce řadu zdravotních výhod. Z kvásku děláme knedlíky, koláče, chleby, bábovky,...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Kváskový chléb bude i ten, který obsahuje přídatné látky. Říká nová...

Ministerstvo zemědělství přišlo s novou vyhláškou týkající se požadavků na obilné výrobky, těstoviny, pekařské a cukrářské výrobky a těsta. Kromě dobré zprávy, že trouba...

Nudle s brokolicovým pestem a fazolemi

Máte rádi pesto, ale nemáte zrovna po ruce čerstvé bylinky? Zkuste tuto luxusní verzi italských těstovin s pestem - místo bylinek zde hraje hlavní...

Salát z polníčku s hořčičnou zálivkou

Výborný, svěží a ultra rychlý polníčkový salát vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Podvody v supermarketu: kvasový a kváskový chléb

Kupujete si kváskové chleby ze supermarketů a myslíte si, že je výrobci kvasí stejně, jako tomu bylo za našich předků? Pak budete možná překvapeni,...

Lahůdkové droždí versus klasické

Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Milovala jsem drožďovou polévku, kterou mi maminka vařila v dětství. Nebylo těžké vymyslet zdravou verzi.
Téma: idli, tyčinky, sýry, parmazán, střevní mikroflóra, kvásek, průmyslově zpracované potraviny, domácí kvasnice, vitarián, sacharidy, salát, celiak, bez mléka, low carb, protikvasinková dieta, rohlík, brokolice, kvašené pečivo, mléčné kvašení, glutamát sodný, sójová omáčka, fytáty, kvasinky, minerály, pasteur, rafinovaná mouka, semínka, železo, stabilizátory, výhody kvásku, těstoviny, kyselina fytová, kváskový chléb, pórek, stabilizovaný kvas, chléb, česnek, imunita, jablečný ocet, krémová polévka, umeocet, jogurt, fazole, chelba, psticidy, kvasnice, nudle, bez lepku, celiakie, Klub Jíme Jinak, víno, corfnflakes, laktobacily, tebi, pečivo z kvásku, slunečnicové semínko, tradiční strava, kváskové recepty, zubní kaz, jarní cibulka, miso, kvasinková infekce, lahůdkové droždí, paleo, extrudované výrobky, droždí, kváskové pečení, pečivo, citrónová kůra, miso pasta, domácí droždí, kefír, vlašské oříšky, ořechy, olivový olej, zlepšující látky, fermentované pečivo, umami chuť, vápník, kvašení, antinutriční látky, pickles, rafinace, slunečnice, kvasové pečivo, piniová semínka, vegetariánství, pesto, extrudáty, rohlíky, bílá mouka, zubní kazy, fitness strava, ovesné vločky, kalorie, obezita, tempeh, demineralizace, melasa, alergie na mléko, antinutrienty, cereálie, polévka, umami, LSD, müsli tyčinky, fytin, citron, granola, rukola, kvasový koncentrát, kvasový chléb, dosa, střevní mikrobiom, vitamíny, vitariánství, žitné pečivo, müsli, amasaké, bezlepkový kvásek, předkové, vegan, bez laktózy, brokolicové pesto, mražené pečivo, mikrobiom, obilí, polotovary, shoyu, kynutí, obědová polévka, bezlepkové recepty, pinie, dochucení, pečivo z kvasu, rafinované potraviny, alkohol, pesto z brokolice, kváskové pečivo, kosti, celozrnné obilí, bezlepková dieta, navy fazole, veganství, pozoly, ABKM, sezóna jaro, ušlechtilá plíseň, chřipka, oběd

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?