Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Jogurtové palačinky s fazolemi a cibulí

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Palačinky naslano s náplní z cibule a fazolí. Použité koření dodává tomuto jídlu jeho specifickou chuť, proto ho pokud možno nevynechejte.

Ingredience
Na palačinky:
  • 140 g italské mouky semola rimacinata
  • 40 g italské mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 100 g sójového jogurtu řeckého typu
  • sůl
  • voda podle potřeby
Ostatní ingredience:
  • bílé fazole
  • červená cibule
  • strouhaný zázvor
  • semena pískavice řecké seno
  • asafoetida
  • kurkuma
  • tandoori masala
  • sušené kari listy
  • černá hořčičná semínka
  • semínka kmínu
  • sůl
  • kajenský pepř
  • čerstvá petrželka

S Jíme Jinak jsem od jara loňského roku shodila 10 kg. Protože jsem si na sobě ověřila, že zdravá strava má smysl a v...

Jak připravit palačinky naslano s fazolovo-cibulovou náplní

  1. Do mixéru nasypte mouku a rozmixujte na velmi jemný prášek.
  2. Do mísy dejte rozmixovanou mouku, vmíchejte sůl, jogurt a vodu. Těsto by mělo být lehce tekuté a napěněné, ale hustější než na klasické palačinky. Nechte alespoň 15 minut odpočívat.
  3. Na pánvi rozpalte olej a přidejte olej, kmín, hořčici, kari listy, asafoetidu, semena pískavice a nastrouhaný zázvor. Orestujte.
  4. Přidejte na pánev ke koření cibuli, promíchejte a cibuli zlehka osmahněte. Jakmile začne vadnout, přidejte uvařené fazole. Dochuťte solí, posypte kajenským pepřem, tandoori masalou a kurkumou, promíchejte, přidejte 2-3 lžíce vody a dovařte.
  5. Nyní zahřejte nepřilnavou pánev nebo palačinkovač. Naběračkou nalijte těsto do středu a krouživými pohyby za mírného tlaku těsto rozprostřeme po celé ploše. Jakmile uvidíte, že dole začíná chytat barvu a nahoře tuhne, potřete ho trochou oleje a otočte. Jakmile se palačinka upeče, křupe a poté příjemně změkne. Palačinky podávejte s cibulí a fazolemi, posypané čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Při výběru jogurt čtěte pozorně složení.
  • Palačinka je hned po přípravě krásně křupavá, později krásně měkounká.
  • Pero dosažení správné chuti nevynechávejte žádní koření uvedené v ingrediencích.

Obměna

  • Můžete vyzkoušet i jiné mouky, ovšem ty, co jsou uvedené v ingre jsou vyzkoušené a fungují perfektně.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
  • Samotné veganské palačinky jsou vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vynikající, děkujeme

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Řepa na fenyklu

V tomto krásně červeném receptu najdete spoustu chutí nejen díky použitému koření, ale i díky omáčce Teryiaki, která v žádném případě nesmí chybět.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...