Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Jogurtové palačinky s fazolemi a cibulí

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Palačinky naslano s náplní z cibule a fazolí. Použité koření dodává tomuto jídlu jeho specifickou chuť, proto ho pokud možno nevynechejte.

Ingredience
Na palačinky:
  • 140 g italské mouky semola rimacinata
  • 40 g italské mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 100 g sójového jogurtu řeckého typu
  • sůl
  • voda podle potřeby
Ostatní ingredience:
  • bílé fazole
  • červená cibule
  • strouhaný zázvor
  • semena pískavice řecké seno
  • asafoetida
  • kurkuma
  • tandoori masala
  • sušené kari listy
  • černá hořčičná semínka
  • semínka kmínu
  • sůl
  • kajenský pepř
  • čerstvá petrželka

Petra se pustila do změny jídelníčku a během 2 měsíců shodila 5 kg ona a 15 kg její manžel. Zažívá, ...

Jak připravit palačinky naslano s fazolovo-cibulovou náplní

  1. Do mixéru nasypte mouku a rozmixujte na velmi jemný prášek.
  2. Do mísy dejte rozmixovanou mouku, vmíchejte sůl, jogurt a vodu. Těsto by mělo být lehce tekuté a napěněné, ale hustější než na klasické palačinky. Nechte alespoň 15 minut odpočívat.
  3. Na pánvi rozpalte olej a přidejte olej, kmín, hořčici, kari listy, asafoetidu, semena pískavice a nastrouhaný zázvor. Orestujte.
  4. Přidejte na pánev ke koření cibuli, promíchejte a cibuli zlehka osmahněte. Jakmile začne vadnout, přidejte uvařené fazole. Dochuťte solí, posypte kajenským pepřem, tandoori masalou a kurkumou, promíchejte, přidejte 2-3 lžíce vody a dovařte.
  5. Nyní zahřejte nepřilnavou pánev nebo palačinkovač. Naběračkou nalijte těsto do středu a krouživými pohyby za mírného tlaku těsto rozprostřeme po celé ploše. Jakmile uvidíte, že dole začíná chytat barvu a nahoře tuhne, potřete ho trochou oleje a otočte. Jakmile se palačinka upeče, křupe a poté příjemně změkne. Palačinky podávejte s cibulí a fazolemi, posypané čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Při výběru jogurt čtěte pozorně složení.
  • Palačinka je hned po přípravě krásně křupavá, později krásně měkounká.
  • Pero dosažení správné chuti nevynechávejte žádní koření uvedené v ingrediencích.

Obměna

  • Můžete vyzkoušet i jiné mouky, ovšem ty, co jsou uvedené v ingre jsou vyzkoušené a fungují perfektně.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
  • Samotné palačinky jsou vhodné pro děti od 2 let.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub

Vynikající, děkujeme

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Řepa na fenyklu

V tomto krásně červeném receptu najdete spoustu chutí nejen díky použitému koření, ale i díky omáčce Teryiaki, která v žádném případě nesmí chybět.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Plněná indická placka Paratha

Pikantní indické placky inspirované receptem z knihy Indian Made Easy od autorky Amandip Uppal. Nelekejte se ingrediencí a přizpůsobte si je vlastní chuti ...

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachu...