Experimentovala jsem s chia semínky a vznikl tenhle dezert. Moc nám chutnalo, že ač pečený, byl vlastně velmi šťavnatý. Suché buchty už nám nic neříkají :-)
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek jahel
  • 4 hrnky vody
  • 1 hrnek sušeného ovoce (rozinky, švestky, meruňky)
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 hrnek nahrubo nastrouhané mrkve
  • špetka soli
  • olej a mouka na vysypání plechu

Postup

Propláchneme jáhly ve studené vodě a dáme do hrnce. Pokrájíme ovoce na menší kousky (při vaření nabude). Přidáme 4 hrnky vody, 3 lžíce chia semínek, špetku soli a nastrouhanou mrkev. Necháme na mírném plameni pod pokličkou bez míchání vařit asi 20 minut, dokud se voda nevstřebá. Pak teprve promícháme a tuhou jáhlovou hmotu vyklopíme na vymazaný a vysypaný plech. Rozprostřeme hmotu rovnoměrně po plechu a dáme na cca 20 minut péct do trouby na 180 °C.

Vychladlý jahelník polijeme karobovou čokoládou a ihned posypeme kokosem.

 

 

Děti

Pečené dezerty dáváme dětem ideálně kolem 2 let, menším dětem stačí dát uvařenou směs do misky a počkat až vychladne. I tak bude dobře držet tvar a bude to pro dítě lépe stravitelné.

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

10 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Moc dobré. Poleva je skvělá, to jsem nečekala 🙂 Protože by se neměla kombinovat obilovina s ovocem (alespoň dle snídaňové kaše), je to u dezertu jinak? Tolik to nevadí, protože ho jíme jen pro chuť a není hlavním jídlem?

    • Občas kousek zkombinovaného ovoce s obilím nevadí, dezert je dezert a nejí se pravidelně jako třeba snídaně.

  2. Dnes jsem jahelník vyzkoušela a moc nám chutnal. Karobovou polevu jsem dělala z karobových penízků, ovesného mléka a kukuřičného škrobu. Podle JJ už nějakou dobou občas vařím, ale s moučníky teprve začínám.

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPředstavujeme Yodu – domácí lis na olej
Další článekSleva na nákup od firmy Danfood