- 1 hrnek jahel
- 4 hrnky vody
- 1 hrnek sušeného ovoce (rozinky, švestky, meruňky)
- 3 lžíce chia semínek
- 1 hrnek nahrubo nastrouhané mrkve
- špetka soli
- olej a mouka na vysypání plechu
Postup
Propláchneme jáhly ve studené vodě a dáme do hrnce. Pokrájíme ovoce na menší kousky (při vaření nabude). Přidáme 4 hrnky vody, 3 lžíce chia semínek, špetku soli a nastrouhanou mrkev. Necháme na mírném plameni pod pokličkou bez míchání vařit asi 20 minut, dokud se voda nevstřebá. Pak teprve promícháme a tuhou jáhlovou hmotu vyklopíme na vymazaný a vysypaný plech. Rozprostřeme hmotu rovnoměrně po plechu a dáme na cca 20 minut péct do trouby na 180 °C.
Vychladlý jahelník polijeme karobovou čokoládou a ihned posypeme kokosem.
Děti
Pečené dezerty dáváme dětem ideálně kolem 2 let, menším dětem stačí dát uvařenou směs do misky a počkat až vychladne. I tak bude dobře držet tvar a bude to pro dítě lépe stravitelné.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Výborné ! Přidala jsem ještě kešu oříšky a fakt si pochutnala :) Rychlé, jednoduché a chuťově skvělé 👌
recept by nebyl?