Experimentovala jsem s chia semínky a vznikl tenhle dezert. Moc nám chutnalo, že ač pečený, byl vlastně velmi šťavnatý. Suché buchty už nám nic neříkají :-)
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek jahel
  • 4 hrnky vody
  • 1 hrnek sušeného ovoce (rozinky, švestky, meruňky)
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 hrnek nahrubo nastrouhané mrkve
  • špetka soli
  • olej a mouka na vysypání plechu

Postup

Propláchneme jáhly ve studené vodě a dáme do hrnce. Pokrájíme ovoce na menší kousky (při vaření nabude). Přidáme 4 hrnky vody, 3 lžíce chia semínek, špetku soli a nastrouhanou mrkev. Necháme na mírném plameni pod pokličkou bez míchání vařit asi 20 minut, dokud se voda nevstřebá. Pak teprve promícháme a tuhou jáhlovou hmotu vyklopíme na vymazaný a vysypaný plech. Rozprostřeme hmotu rovnoměrně po plechu a dáme na cca 20 minut péct do trouby na 180 °C.

Vychladlý jahelník polijeme karobovou čokoládou a ihned posypeme kokosem.

 

 

Děti

Pečené dezerty dáváme dětem ideálně kolem 2 let, menším dětem stačí dát uvařenou směs do misky a počkat až vychladne. I tak bude dobře držet tvar a bude to pro dítě lépe stravitelné.

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

  1. Moc dobré. Poleva je skvělá, to jsem nečekala 🙂 Protože by se neměla kombinovat obilovina s ovocem (alespoň dle snídaňové kaše), je to u dezertu jinak? Tolik to nevadí, protože ho jíme jen pro chuť a není hlavním jídlem?

    • Občas kousek zkombinovaného ovoce s obilím nevadí, dezert je dezert a nejí se pravidelně jako třeba snídaně.

  2. Dnes jsem jahelník vyzkoušela a moc nám chutnal. Karobovou polevu jsem dělala z karobových penízků, ovesného mléka a kukuřičného škrobu. Podle JJ už nějakou dobou občas vařím, ale s moučníky teprve začínám.

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPředstavujeme Yodu – domácí lis na olej
Další článekSleva na nákup od firmy Danfood