Moc ráda vařím rýži s jáhlami. Kromě toho, že mi tato kombinace moc chutná, je to i dobrý způsob, jak dostat jáhly do strávníků, kteří jáhly moc nemusí. Ze zbytku rýže s jáhlami vznikl i tento knedlík. Nechte se inspirovat.

Ingredience
pro 3-4 porce/12 kusů
  • 2 hrnky vařené rýže s jáhlami
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • půl hrnku horké vody
  • 4-5 PL pohankové mouky
  • sůl

Postup

  1. Dejte do mísy hrnek ovesných vloček a zalijte ho půl hrnkem horké vody. Voda by se měla všechna vstřebat. Nechte asi 20 minut bobtnat.
  2. Přidejte dva hrnky vařené rýže s jáhlami nebo hrnek vařených jahel a hrnek rýže.
  3. Zaprašte pohankovou moukou, přidejte sůl a pořádně propracujte. Těsto by mělo být spíše tuhé.
  4. Mokrou rukou ukoulejte asi 12 ks knedlíků velikosti golfového míčku.
  5. Knedlíky vařte ve vroucí vodě do doby než samy vyplavou. Asi 4-6 minut.
  6. Po vyplavání knedlíky vyjměte a nechte okapat na sítku.
  7. Podávejte s nějakou dobrou omáčkou, třeba houbovou nebo svíčkovou.

Praktické

Aby vám šlo vaření rychle od ruky a stálo minimum času, uvařte si knedlík den předem. Při přípravě oběda už jen ohřejete knedlík na pařáčku a hned podáváte.

Děti od roka

Tento knedlík už můžete dát dítěti od roka, ale osolte ho jen pár zrnky. Samotný knedlík může posloužit i jako jednoduchá svačina a dítě si ho může samo dobře držet v ruce.

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Vyzkoušela jsem k houbové omáčce se sojovým masem a zbytek namrazila. Snad vydrží. neodhadla jsem množství surovin a poprvé zařadila do jídelníčku jáhly. Knedlíky jsou moc dobré a doporučuji.

  2. moc dobré knedlíky! Dříve byl pro mě knedlík (složení voda, mouka, vejce případně droždí) potravinou ,po které jsem si mohla jít rovnou lehnout do postele, jak jsem byla unavená. Teď už vím, že z mouky si tělo moc té energie nevezme, zatímco z celého zrna ano!

  3. Knedlíky jsou výborné, krásně kypré a hezky drží. Místo pohankové mouky jsem dala ječnou a vmichala trochu zelené natě do těsta. I manžel byl spokojený?.

    • Ječná mouka je také moc dobrá. Dá se vmíchat i nastrouhaná mrkev a jsou to rázem chlupaté knedlíky.

  4. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVladimír Kafka: Je nutný začít žít (2. část)
Další článekHésiodos (2. část)