Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Knedlík z rýže, jahel a vloček

Uvařeno
sezóna jaro

Moc ráda vařím rýži s jáhlami. Kromě toho, že mi tato kombinace moc chutná, je to i dobrý způsob, jak dostat jáhly do strávníků, kteří jáhly moc nemusí. Ze zbytku rýže s jáhlami vznikl i tento knedlík. Nechte se inspirovat.

Ingredience
pro 3-4 porce/12 kusů
  • 2 hrnky vařené rýže s jáhlami
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • půl hrnku horké vody
  • 4-5 PL pohankové mouky
  • sůl

U nás doma se jí běžně, kluci i manžel mají rádi klasiku. Když jsem jela se syny na návštěvu k Evě, trochu jsem se bá...

Postup

  1. Dejte do mísy hrnek ovesných vloček a zalijte ho půl hrnkem horké vody. Voda by se měla všechna vstřebat. Nechte asi 20 minut bobtnat.
  2. Přidejte dva hrnky vařené rýže s jáhlami nebo hrnek vařených jahel a hrnek rýže.
  3. Zaprašte pohankovou moukou, přidejte sůl a pořádně propracujte. Těsto by mělo být spíše tuhé.
  4. Mokrou rukou ukoulejte asi 12 ks knedlíků velikosti golfového míčku.
  5. Knedlíky vařte ve vroucí vodě do doby než samy vyplavou. Asi 4-6 minut.
  6. Po vyplavání knedlíky vyjměte a nechte okapat na sítku.
  7. Podávejte s nějakou dobrou omáčkou, třeba houbovou nebo svíčkovou.

Praktické

Aby vám šlo vaření rychle od ruky a stálo minimum času, uvařte si knedlík den předem. Při přípravě oběda už jen ohřejete knedlík na pařáčku a hned podáváte.

Děti od roka

Tento knedlík už můžete dát dítěti od roka, ale osolte ho jen pár zrnky. Samotný knedlík může posloužit i jako jednoduchá svačina a dítě si ho může samo dobře držet v ruce.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Jiřina Urbánková
30. 3. 2018

Vyzkoušela jsem k houbové omáčce se sojovým masem a zbytek namrazila. Snad vydrží. neodhadla jsem množství surovin a poprvé zařadila do jídelníčku jáhly. Knedlíky jsou moc dobré a doporučuji.

Raduska98
7. 11. 2016

moc dobré knedlíky! Dříve byl pro mě knedlík (složení voda, mouka, vejce případně droždí) potravinou ,po které jsem si mohla jít rovnou lehnout do postele, jak jsem byla unavená. Teď už vím, že z mouky si tělo moc té energie nevezme, zatímco z celého zrna ano!

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma