Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Knedlík z rýže, jahel a vloček

Uvařeno
sezóna jaro

Moc ráda vařím rýži s jáhlami. Kromě toho, že mi tato kombinace moc chutná, je to i dobrý způsob, jak dostat jáhly do strávníků, kteří jáhly moc nemusí. Ze zbytku rýže s jáhlami vznikl i tento knedlík. Nechte se inspirovat.

Ingredience
pro 3-4 porce/12 kusů
  • 2 hrnky vařené rýže s jáhlami
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • půl hrnku horké vody
  • 4-5 PL pohankové mouky
  • sůl

Přestože nejsem nováček a jsem tu s vámi už dva roky, mám se pořád co učit a letos jsem se naučila naprosto zásadní v...

Postup
  1. Dejte do mísy hrnek ovesných vloček a zalijte ho půl hrnkem horké vody. Voda by se měla všechna vstřebat. Nechte asi 20 minut bobtnat.
  2. Přidejte dva hrnky vařené rýže s jáhlami nebo hrnek vařených jahel a hrnek rýže.
  3. Zaprašte pohankovou moukou, přidejte sůl a pořádně propracujte. Těsto by mělo být spíše tuhé.
  4. Mokrou rukou ukoulejte asi 12 ks knedlíků velikosti golfového míčku.
  5. Knedlíky vařte ve vroucí vodě do doby než samy vyplavou. Asi 4-6 minut.
  6. Po vyplavání knedlíky vyjměte a nechte okapat na sítku.
  7. Podávejte s nějakou dobrou omáčkou, třeba houbovou nebo svíčkovou.

Praktické

Aby vám šlo vaření rychle od ruky a stálo minimum času, uvařte si knedlík den předem. Při přípravě oběda už jen ohřejete knedlík na pařáčku a hned podáváte.

Děti od roka

Tento knedlík už můžete dát dítěti od roka, ale osolte ho jen pár zrnky. Samotný knedlík může posloužit i jako jednoduchá svačina a dítě si ho může samo dobře držet v ruce.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jiřina Urbánková
30. 3. 2018

Vyzkoušela jsem k houbové omáčce se sojovým masem a zbytek namrazila. Snad vydrží. neodhadla jsem množství surovin a poprvé zařadila do jídelníčku jáhly. Knedlíky jsou moc dobré a doporučuji.

Raduska98
7. 11. 2016

moc dobré knedlíky! Dříve byl pro mě knedlík (složení voda, mouka, vejce případně droždí) potravinou ,po které jsem si mohla jít rovnou lehnout do postele, jak jsem byla unavená. Teď už vím, že z mouky si tělo moc té energie nevezme, zatímco z celého zrna ano!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...
kurz
3

Grilované polenta

Grilovaná polenta v téhle podobě hravě strčí do kapsy i různé bramborové dobroty.

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Kari smažená rýže s hráškem

Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou kari smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!

Smažená rýže s hráškem

Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!
Kaše
kurz
8

Vločková kaše se špekem

I zdravá snídaňová kaše může skvěle chutnat, když víte, jak udělat zdravý špek.