Moc ráda vařím rýži s jáhlami. Kromě toho, že mi tato kombinace moc chutná, je to i dobrý způsob, jak dostat jáhly do strávníků, kteří jáhly moc nemusí. Ze zbytku rýže s jáhlami vznikl i tento knedlík. Nechte se inspirovat.

Ingredience
pro 3-4 porce/12 kusů
  • 2 hrnky vařené rýže s jáhlami
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • půl hrnku horké vody
  • 4-5 PL pohankové mouky
  • sůl

Postup

  1. Dejte do mísy hrnek ovesných vloček a zalijte ho půl hrnkem horké vody. Voda by se měla všechna vstřebat. Nechte asi 20 minut bobtnat.
  2. Přidejte dva hrnky vařené rýže s jáhlami nebo hrnek vařených jahel a hrnek rýže.
  3. Zaprašte pohankovou moukou, přidejte sůl a pořádně propracujte. Těsto by mělo být spíše tuhé.
  4. Mokrou rukou ukoulejte asi 12 ks knedlíků velikosti golfového míčku.
  5. Knedlíky vařte ve vroucí vodě do doby než samy vyplavou. Asi 4-6 minut.
  6. Po vyplavání knedlíky vyjměte a nechte okapat na sítku.
  7. Podávejte s nějakou dobrou omáčkou, třeba houbovou nebo svíčkovou.

Praktické

Aby vám šlo vaření rychle od ruky a stálo minimum času, uvařte si knedlík den předem. Při přípravě oběda už jen ohřejete knedlík na pařáčku a hned podáváte.

Děti od roka

Tento knedlík už můžete dát dítěti od roka, ale osolte ho jen pár zrnky. Samotný knedlík může posloužit i jako jednoduchá svačina a dítě si ho může samo dobře držet v ruce.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

A ejhle, ono to funguje (Olga Š.)

Olga Š.: I já jsem za svůj dospělý život...

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept :-) Dnes upečeno a...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Otoky pryč a cholesterol v normě (Jitka)

Jitka: Posílám pozdní gratulaci k výročí skvělých stránek. Jsem...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Mám se víc ráda a jsem usměvavější (Alena)

Alena: Nejen, že jsem objevila spoustu nových potravin, kombinací...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...
  1. Vyzkoušela jsem k houbové omáčce se sojovým masem a zbytek namrazila. Snad vydrží. neodhadla jsem množství surovin a poprvé zařadila do jídelníčku jáhly. Knedlíky jsou moc dobré a doporučuji.

  2. moc dobré knedlíky! Dříve byl pro mě knedlík (složení voda, mouka, vejce případně droždí) potravinou ,po které jsem si mohla jít rovnou lehnout do postele, jak jsem byla unavená. Teď už vím, že z mouky si tělo moc té energie nevezme, zatímco z celého zrna ano!

  3. Knedlíky jsou výborné, krásně kypré a hezky drží. Místo pohankové mouky jsem dala ječnou a vmichala trochu zelené natě do těsta. I manžel byl spokojený?.

    • Ječná mouka je také moc dobrá. Dá se vmíchat i nastrouhaná mrkev a jsou to rázem chlupaté knedlíky.

  4. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVladimír Kafka: Je nutný začít žít (2. část)
Další článekHésiodos (2. část)