Tato blesková buchta je ideální dobrotou i pro nejmenší děti. Z jednoho těsta můžete udělat 2 varianty - buď flapjack, anebo ovocnou bublaninu. Je hutnější a nedrobí.

Ingredience
  • 180 g jemných ovesných vloček
  • 100 g rostlinného jogurtu
  • 40 g kokosové mouky
  • 2 jablka nebo hrušky (nebo oboje)
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička skořice
  • hrst rozinek
  • hrst vlašských oříšků
  • sladidlo dle chuti (pro děti vynecháme, pro dospělé 2 a více lžic)
  • špetka soli

Jak připravit ovesnou buchtu

  1. Rozinky a ořechy pokrájíme.
  2. Smícháme všechny suché ingredience.
  3. Přilijeme mokré ingredience a vytvoříme těsto.
  4. Jablko nebo hrušku nakrájíme na menší kostičky nebo nahrubo nastrouháme a vmícháme do těsta.
  5. Těsto vtlačíme do formy vyložené pečícím papírem.
  6. Pro variantu flapjack posypeme ořechy (trošku je do těsta vtlačíme) a dáme péct na 180°C cca 15-20 min dozlatova.
  7. Pro variantu bublaniny navrstvíme na těsto lesní ovoce nebo jiné ovoce dle chuti (může být i mražené), případně posypeme drobenkou (vločky + olej + slad) a dáme péct viz 6. krok.

Praktické

  • Pokud děláme flapjack pro malé dítě, vynecháme sladidlo. Pro větší děti nebo dospěláky přidáme několik lžic obilného sirupu nebo sladu. Můžeme také rozmixovat datle nebo použít na doslazení datlovou pastu (nebo sirup).
  • Pokud chceme dělat buchtu i pro dítě i pro sebe, můžeme si málo sladkou buchtu zalít zdravější verzí „vanilkového“ krému, sladší karobovou čokoládou nebo polevou, pudinkem nebo polít obilným sirupem.
  • Pro bezlepkovou dietu vybíráme bezlepkové ovesné vločky.
  • Z této buchty můžeme upéct i korpus na dort pro malé dítě. Pak stačí zalít ovocným agarem nebo karobovou polevou.

Obměna

  • Můžeme přidat strouhaný kokos, vmíchat různé druhy oříšků nebo sušeného ovoce.
  • Místo jablka či hrušky můžeme přímo do těsta vmíchat i nakrájené jiné ovoce.
  • Rostlinné mléko lze nahradit vodou.
  • Pro kakaovou variantu vmícháme kakao nebo karob do těsta.

Děti

  • Tento recept je vhodný i pro děti od 1 roku.

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...
  1. Pekla jsem s tříbarevným rybízem a je fakt dobrá. Akorát jsem ještě pokapala agávovým sirupem, páč rybíz je fakt dost kyselý.. ;-) Těsto bych snědla i syrové jak je chutné. Kokosová mouka dělá hodně.

    • Nene, kokosová mouka se dělá doma ze zbytku z výroby kokosového mléka – nechá se usušit a pak rozmixuje :) Jinak se dá koupit ve zdravé výživě možná i některých super a hypermarketech.

  2. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRozhovor: Honza Jícha nejen o stravě pro muže
Další článekPohankové rizoto s dýní a tofu