Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole. Doporučujeme podávat s rýží. Zaručeně bude chutnat i mužskému osazenstvu!
Ingredience
na 1-2 porce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 topinambury
  • špetka kajenského pepře
  • 0,5 – 1 lžička mleté papriky
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 0,5 – 1 lžička mahá koření
  • 1 bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g uvařených velkých fazolí
  • 1 lžička umeocta
  • 1 lžička rýžového nebo kokosového octa
  • vývar z fazolí na podlití
  • trošku škrobu na zahuštění + trošku studené vody
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • hrst mangoldu (špenátu)
  • sůl

Jak připravit fazole po kovbojsku

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji s vetší špetkou soli.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme na kostičky nakrájené topinambury, všechno koření (pepř, paprika, tymián, mahá, bobkový list) a fazole.
  3. Chvilku orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou, aby zelenina byla pokrytá.
  4. Necháme dusit do změknutí topinambur.
  5. Přidáme česnek a rajčatovou a ještě 2 minuty dusíme.
  6. V trošce studené vody si rozmícháme škrob a nalijeme do pánve a necháme prohřát a zahustit.
  7. Dochutíme octy a vypneme.
  8. Vmícháme mangold a necháme ještě pod pokličkou zvadnout.
  9. Zamícháme a podáváme s rýží (v našem případě jasmínová s červenou).

Praktické

  • Tyto fazole jsou výborné i podávané s chlebem.

Obměna

  • Místo topinamburů můžete použít i batáty nebo cuketu, dýni aj.
  • Fazole můžete použít jakékoliv, které máte rádi. My v tomto receptu máme nejraději ty velké máslové – buď ty strakaté nebo bílé.
  • Miísto fazolí (anebo i s nimi) je výborný také uzený tempeh nebo tofu.
  • Pokud máte, přidejte do receptu i nakrájenou červenou nebo jinou papriku (např. kápii).

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZbavila jsem se pneumatiky na břiše (Zuzana, 38 let)
Další článekSportujete? Tyto rostlinné potraviny obsahují nejvíce bílkovin