Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole. Doporučujeme podávat s rýží. Zaručeně bude chutnat i mužskému osazenstvu!

Ingredience
na 1-2 porce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 topinambury
  • špetka kajenského pepře
  • 0,5 – 1 lžička mleté papriky
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 0,5 – 1 lžička mahá koření
  • 1 bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g uvařených velkých fazolí
  • 1 lžička umeocta
  • 1 lžička rýžového nebo kokosového octa
  • vývar z fazolí na podlití
  • trošku škrobu na zahuštění + trošku studené vody
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • hrst mangoldu (špenátu)
  • sůl

Jak připravit fazole po kovbojsku

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji s vetší špetkou soli.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme na kostičky nakrájené topinambury, všechno koření (pepř, paprika, tymián, mahá, bobkový list) a fazole.
  3. Chvilku orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou, aby zelenina byla pokrytá.
  4. Necháme dusit do změknutí topinambur.
  5. Přidáme česnek a rajčatovou a ještě 2 minuty dusíme.
  6. V trošce studené vody si rozmícháme škrob a nalijeme do pánve a necháme prohřát a zahustit.
  7. Dochutíme octy a vypneme.
  8. Vmícháme mangold a necháme ještě pod pokličkou zvadnout.
  9. Zamícháme a podáváme s rýží (v našem případě jasmínová s červenou).

Praktické

  • Tyto fazole jsou výborné i podávané s chlebem.

Obměna

  • Místo topinamburů můžete použít i batáty nebo cuketu, dýni aj.
  • Fazole můžete použít jakékoliv, které máte rádi. My v tomto receptu máme nejraději ty velké máslové – buď ty strakaté nebo bílé.
  • Miísto fazolí (anebo i s nimi) je výborný také uzený tempeh nebo tofu.
  • Pokud máte, přidejte do receptu i nakrájenou červenou nebo jinou papriku (např. kápii).

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZbavila jsem se pneumatiky na břiše (Zuzana, 38 let)
Další článekSportujete? Tyto rostlinné potraviny obsahují nejvíce bílkovin