Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole. Doporučujeme podávat s rýží. Zaručeně bude chutnat i mužskému osazenstvu!
Ingredience
na 1-2 porce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 topinambury
  • špetka kajenského pepře
  • 0,5 – 1 lžička mleté papriky
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 0,5 – 1 lžička mahá koření
  • 1 bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g uvařených velkých fazolí
  • 1 lžička umeocta
  • 1 lžička rýžového nebo kokosového octa
  • vývar z fazolí na podlití
  • trošku škrobu na zahuštění + trošku studené vody
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • hrst mangoldu (špenátu)
  • sůl

Jak připravit fazole po kovbojsku

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji s vetší špetkou soli.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme na kostičky nakrájené topinambury, všechno koření (pepř, paprika, tymián, mahá, bobkový list) a fazole.
  3. Chvilku orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou, aby zelenina byla pokrytá.
  4. Necháme dusit do změknutí topinambur.
  5. Přidáme česnek a rajčatovou a ještě 2 minuty dusíme.
  6. V trošce studené vody si rozmícháme škrob a nalijeme do pánve a necháme prohřát a zahustit.
  7. Dochutíme octy a vypneme.
  8. Vmícháme mangold a necháme ještě pod pokličkou zvadnout.
  9. Zamícháme a podáváme s rýží (v našem případě jasmínová s červenou).

Praktické

  • Tyto fazole jsou výborné i podávané s chlebem.

Obměna

  • Místo topinamburů můžete použít i batáty nebo cuketu, dýni aj.
  • Fazole můžete použít jakékoliv, které máte rádi. My v tomto receptu máme nejraději ty velké máslové – buď ty strakaté nebo bílé.
  • Miísto fazolí (anebo i s nimi) je výborný také uzený tempeh nebo tofu.
  • Pokud máte, přidejte do receptu i nakrájenou červenou nebo jinou papriku (např. kápii).

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZbavila jsem se pneumatiky na břiše (Zuzana, 38 let)
Další článekSportujete? Tyto rostlinné potraviny obsahují nejvíce bílkovin