Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Mocca dezert

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý a chutný dezert, který chutná po kávě, přitom neobsahuje kofein, cukr ani mléko.

Ingredience
  • šálek jablečného džusu nebo moštu
  • 5 lžic agarových vloček
  • špetka soli
  • 1,5 lžíce mandlového másla
  • 2 šálky mandlového mléka
  • 2 lžíce obilné kávy
  • 1/4 šálku sirupu (i méně, kdo má rád spíše hořkou chuť kávy)
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky vanilky (není nutné)
  • na ozdobení: zrnka kávy a javorový sirup (není nutné)

Roky jsem se potýkala s migrénami, oslabenou imunitou, trávicími potížemi. Od 45 let jsem začala nenápadně tloustnout...

Jak připravit lahodný kávový mocca dezert

  1. Ve větším kastrolku smícháme džus, agar, sůl a 1/2 šálku vody. Zvolna přivedeme k varu a necháme probublat asi 4-5 minut. Promícháváme.
  2. V menší misce smícháme mandlové máslo, 1/2 šálku mléka a pořádně promícháme. Přidáme do kastrůlku s agarem.
  3. Stále mícháme, přidáme kávu a přilijeme zbytek mléka.
  4. Když se vše spojí, přidáme sirup, skořici a vanilku. Promícháváme do hladkého spojení ingrediencí asi 3 min.
  5. Nalijeme do misek, skleniček a nebo tvořítek a necháme zcela vystydnout.

Praktické

  • Dezert bude nádherně tuhý a kompaktní až cca po 3-4 hodinách, nesnažte se ho vyklopit dříve!
  • Lze vyklopit a nazdobit, nebo po vychladnutí dát do mixéru, rozmixovat do pěny a podávat v misce s obilnou “šlehačkou”.
  • Pokud nemáte mošt nebo džus, použijte koncentrovanou ovocnou šťávu (ovocenka) s vodou.

Obměna

  • Místo mandlového mléka můžeme použít jakékoli jiné rostlinné (kokosové, rýžové, sójové, oříškové,..).

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let. Pokud už vaše děti běžně jedí kávové dezerty nebo sušenky, můžete jim tento dezert bez obav dopřát, vzhledem k tomu, že je z obilné kávy a tedy bez kofeinu.

 

preset=”Blog čtenářské recepty”]

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jsem nevyléčitelný optimista. Razím heslo, že i malí lidé dokážou dělat velké věci. A že vše začíná i končí v kuchyni. Že vše souvisí se vším, že na každou bolest existuje lék. Že všechno je správně. Moje oblíbené citáty jsou dva. On Ivana Hlinky - Hlavně se z toho nepos... a Daina Heera - Všechno je volba. Cestujeme a posloucháme jazz, blues a starý fláky z dob, kdy světu vládl beat a poctivé jídlo. Kdy vše bylo doopravdy a bez selfie.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...

Dvojbarevný pohár Míša (bez cukru, bez lepku a bez mléka)

Pokud vám zbude tvaroh z tofu a amasaké, vykouzlíte velmi snadno a rychle jednoduché a chutné pohárky, které tak trochu připomínají dezert Míša z mého děts...

Vanilkový krém (sladký i bez oslazení)

Jáhlové amasaké s vanilkou je luxusní dezert, který máme moc rádi a děláme ho návštěvám. Slaďoučký, přitom ničím neslazený. Přirozeně fermentovaný, bez lep...

Jahodový chia pudink

Chia dezerty jsou rychlé a zdravé. Využijte sezónu jahod a dopřejte si tento jednoduchý dezert.