- šálek jablečného džusu nebo moštu
- 5 lžic agarových vloček
- špetka soli
- 1,5 lžíce mandlového másla
- 2 šálky mandlového mléka
- 2 lžíce obilné kávy
- 1/4 šálku sirupu (i méně, kdo má rád spíše hořkou chuť kávy)
- 1/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky vanilky (není nutné)
- na ozdobení: zrnka kávy a javorový sirup (není nutné)
Jak připravit lahodný kávový mocca dezert
- Ve větším kastrolku smícháme džus, agar, sůl a 1/2 šálku vody. Zvolna přivedeme k varu a necháme probublat asi 4-5 minut. Promícháváme.
- V menší misce smícháme mandlové máslo, 1/2 šálku mléka a pořádně promícháme. Přidáme do kastrůlku s agarem.
- Stále mícháme, přidáme kávu a přilijeme zbytek mléka.
- Když se vše spojí, přidáme sirup, skořici a vanilku. Promícháváme do hladkého spojení ingrediencí asi 3 min.
- Nalijeme do misek, skleniček a nebo tvořítek a necháme zcela vystydnout.
Praktické
- Dezert bude nádherně tuhý a kompaktní až cca po 3-4 hodinách, nesnažte se ho vyklopit dříve!
- Lze vyklopit a nazdobit, nebo po vychladnutí dát do mixéru, rozmixovat do pěny a podávat v misce s obilnou “šlehačkou”.
- Pokud nemáte mošt nebo džus, použijte koncentrovanou ovocnou šťávu (ovocenka) s vodou.
Obměna
- Místo mandlového mléka můžeme použít jakékoli jiné rostlinné (kokosové, rýžové, sójové, oříškové,..).
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let. Pokud už vaše děti běžně jedí kávové dezerty nebo sušenky, můžete jim tento dezert bez obav dopřát, vzhledem k tomu, že je z obilné kávy a tedy bez kofeinu.
preset=”Blog čtenářské recepty”]
Buďte první, kdo napíše komentář