- 1 hrnek jahel
- 4 lžíce loupaného šáchoru (loupané oříšky tigernut)
- 4 hrnky vody
- špetka soli
- 2 lžíce karobu/kakaa
- 4 lžíce obilného sladu (celiaci rýžový sirup)
Postup
- Do hrnce vložíme propláchnuté jáhly a šáchorové oříšky spolu s vodou a špetkou soli.
- Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 20 minut do vstřebání vody.
- Přidáme slad/sirup podle chuti a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému.
- Polovinu krému nalijeme do mističek a zbývající část obarvíme karobem/kakaem a rozmixujeme opět do hladkého hnědého krému.
- Na první vrstvu krému nalijeme opatrně druhou, aby zůstaly oddělené.
- V zimě podáváme teplé, v létě chlazené.
Obměna
Pokud nemáte problém s ořechy, můžete nahradit šáchorové oříšky běžnými ořechy či mandlemi. Daší možností je dát na dochucení kokos nebo semínka.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
Krém můžeme snadno připravit ze zbytků obilí – stačí je rozmixovat s horkou vodou.
Po vychlazení se dá krém vyklopit na talířek.
Skladujeme v chladničce. Pokud nalijeme do lahviček, můžeme brát s sebou na cesty.
Děti
Dezert je vhodný pro děti od 1 roku.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Super tip, děkuju!!
Ale kde tiger nuts sehnat, mate někdo tip?
Používám mouchu ze šáchoru na kuličky s datlemi, je to dobrot.