Klasické dušené zelí vás už nebaví? Zkuste toto s jablíčkem a křenem. Můžete podávat s knedlíkem nebo třeba těstovinami.
- 1 lžíce oleje nebo rostlinného másla
- 1 cibule
- 1 jablko
- 500 g kysaného červeného zelí
- 1 lžíce strouhaného křenu
- sůl, ocet, případně slad nebo sirup dle chuti
Jak připravit křenové zelí
- Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku se solí.
- Přidejte na malé kostičky nakrájené jablko a chvíli restujte.
- Vmíchejte slité a překrájené zelí a duste cca 10-20 minut doměkka.
- Přidejte křen a dochuťte.
Praktické
- Pokud chcete získat všechny živiny z křenu, přidávejte ho až po vypnutí zelí (až už se nevaří).
- Zelí podáváme s knedlíky, těstovinami či jinou obilovinou a například tempehem na medu, tempehovými žebírky, uzeným tofu, seitanem nebo karbanátky. Výborné je i se špízy.
Obměna
- Místo červeného zelí můžeme použít i klasické bílé.
- Jablko můžeme i nastrouhat najemno nebo nahrubo.
- Můžeme přidat i rozinky.
- Výborné je toto zelí ochucené balzamikem.
Děti
- Zelí je vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme na křenu.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Buďte první, kdo napíše komentář