Klasické dušené zelí vás už nebaví? Zkuste toto s jablíčkem a křenem. Můžete podávat s knedlíkem nebo třeba těstovinami.

Ingredience
  • 1 lžíce oleje nebo rostlinného másla
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 500 g kysaného červeného zelí
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • sůl, ocet, případně slad nebo sirup dle chuti

Jak připravit křenové zelí

  1. Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku se solí.
  2. Přidejte na malé kostičky nakrájené jablko a chvíli restujte.
  3. Vmíchejte slité a překrájené zelí a duste cca 10-20 minut doměkka.
  4. Přidejte křen a dochuťte.

Praktické

  • Pokud chcete získat všechny živiny z křenu, přidávejte ho až po vypnutí zelí (až už se nevaří).
  • Zelí podáváme s knedlíky, těstovinami či jinou obilovinou a například tempehem na medu, tempehovými žebírky, uzeným tofu, seitanem nebo karbanátky. Výborné je i se špízy.

Obměna

  • Místo červeného zelí můžeme použít i klasické bílé.
  • Jablko můžeme i nastrouhat najemno nebo nahrubo.
  • Můžeme přidat i rozinky.
  • Výborné je toto zelí ochucené balzamikem.

Děti

  • Zelí je vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme na křenu.

Kalhoty mi padají i zapnuté (Veve)

Veve: Ahoj Evi, dnes jsem tě viděla v pořadu...

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Užívám si to, poslouchám tělo a učím se (Jana)

Jana: Low carb jsem jela cca půl roku, chtěla...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNejlepší strava proti cukrovce. Podloženo studiemi
Další článekJste pro mě životní inspirací