Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Slané vafle s bylinkami

Uvařeno
bez sóji
bez mléka

Vyzkoušejte tyto chuťově výborné slané vafle s vůní Provence a nechte se vůní bylinek naladit na jaro. Je to prima změna na svačinu ale i rychlé a originální pohoštění pro návštěvu.

Ingredience
5 vaflí
  • 180 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 20 g rýžové mouky
  • 20 g oleje
  • citrónová kůra
  • mák
  • tymián
  • oregáno
  • majoránka
  • petržel
  • česnek
  • 1 lžíce mletých lněných semen
  • sůl
  • voda podle chuti
  • 1 zarovnaná kávová lžička jedlé sody
  • citrónová šťáva

Od svých 20 let jsem se potýkala s nadváhou, k ní se přidaly různé zdravotní problémy. S manželem bychom si přáli mim...

Jak připravit bylinkové vafle na slano

  1. Umelte lněná semínka.
  2. V misce smíchejte suché přísady, nasekané bylinky a rozmačkaný česnek.
  3. Postupně přidávejte olej a vodu a míchejte, abyste získali těsto, které není příliš tekuté.
  4. Vaflovač vymažte olejem, nechte ho dostatečně rozehřát, přidejte lžíci těsta, zavřete víko vaflovače a pečte 7 minut. Nechte vychladnout

Praktické

  • Neotvírejte víko dříve, než uplyne 7 minut, aby se vafle nepotrhaly.
  • Po upečení vafle znovu lehce vymažte vaflovač olejem, než budete péct další.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Nevynechte citrónovou kůru.

Obměna

  • Použijte jakékoliv bylinky, i sušené, pokud nemáte k dispozici čerstvé.
  • Pšeničnou celozrnnou polohrubou mouku můžete vyměnit za chlebovou pšeničnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Báječné! Mák jsem neměla, ale i tak moc dobré. Budu zkoušet s obměnami.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

140
67

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

klub
2
5

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Mangoldové galetky

Máte chuť na nějakou dobrou a zároveň zdravou slanou chuťovku? Tyto galetky jsou skvělé jak teplé, tak za studena a hodí se jako pohoštění pro hosty a nebo...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.