Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Slané vafle s bylinkami

Uvařeno
bez sóji
bez mléka

Vyzkoušejte tyto chuťově výborné slané vafle s vůní Provence a nechte se vůní bylinek naladit na jaro. Je to prima změna na svačinu ale i rychlé a originální pohoštění pro návštěvu.

Ingredience
5 vaflí
  • 180 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 20 g rýžové mouky
  • 20 g oleje
  • citrónová kůra
  • mák
  • tymián
  • oregáno
  • majoránka
  • petržel
  • česnek
  • 1 lžíce mletých lněných semen
  • sůl
  • voda podle chuti
  • 1 zarovnaná kávová lžička jedlé sody
  • citrónová šťáva

Principy Jíme Jinak znám, ale během roku jsem dost polevila a tak jsem potřebovala nejen zlepšit váhu a bolesti hlavy...

Jak připravit bylinkové vafle na slano

  1. Umelte lněná semínka.
  2. V misce smíchejte suché přísady, nasekané bylinky a rozmačkaný česnek.
  3. Postupně přidávejte olej a vodu a míchejte, abyste získali těsto, které není příliš tekuté.
  4. Vaflovač vymažte olejem, nechte ho dostatečně rozehřát, přidejte lžíci těsta, zavřete víko vaflovače a pečte 7 minut. Nechte vychladnout

Praktické

  • Neotvírejte víko dříve, než uplyne 7 minut, aby se vafle nepotrhaly.
  • Po upečení vafle znovu lehce vymažte vaflovač olejem, než budete péct další.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
  • Nevynechte citrónovou kůru.

Obměna

  • Použijte jakékoliv bylinky, i sušené, pokud nemáte k dispozici čerstvé.
  • Pšeničnou celozrnnou polohrubou mouku můžete vyměnit za chlebovou pšeničnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

19 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Báječné! Mák jsem neměla, ale i tak moc dobré. Budu zkoušet s obměnami.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rýžové krokety

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám ...

Celozrnné kornouty s paštikou

Tyto jakoby kremrole, určitě neurazí nikoho z vašich hostů. Výborně se hodí k pohoštění a k různým svátečním příležitostem. 

Červené podzimní galetky

Vyzkoušejte tyto jednoduché podzimní galetky, ozvláštněné chutí černého kmínu. Hodí se třeba jako svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty, ale...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Pizza galetky

Máte chuť na pizzu, ale chcete si zachovat zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento recept na oblíbené galetky, tentokrát s letní, rajčatovou náplní a kešu sýr...

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...