- 180 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 20 g rýžové mouky
- 20 g oleje
- citrónová kůra
- mák
- tymián
- oregáno
- majoránka
- petržel
- česnek
- 1 lžíce mletých lněných semen
- sůl
- voda podle chuti
- 1 zarovnaná kávová lžička jedlé sody
- citrónová šťáva
Jak připravit bylinkové vafle na slano
- Umelte lněná semínka.
- V misce smíchejte suché přísady, nasekané bylinky a rozmačkaný česnek.
- Postupně přidávejte olej a vodu a míchejte, abyste získali těsto, které není příliš tekuté.
- Vaflovač vymažte olejem, nechte ho dostatečně rozehřát, přidejte lžíci těsta, zavřete víko vaflovače a pečte 7 minut. Nechte vychladnout
Praktické
- Neotvírejte víko dříve, než uplyne 7 minut, aby se vafle nepotrhaly.
- Po upečení vafle znovu lehce vymažte vaflovač olejem, než budete péct další.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
- Nevynechte citrónovou kůru.
Obměna
- Použijte jakékoliv bylinky, i sušené, pokud nemáte k dispozici čerstvé.
- Pšeničnou celozrnnou polohrubou mouku můžete vyměnit za chlebovou pšeničnou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Báječné! Mák jsem neměla, ale i tak moc dobré. Budu zkoušet s obměnami.