Pokud máte uvařené fazole, máte toto jídlo hotové do 15 minut. Stačí přidat obilovinu a máte sytý kompletní talíř třeba na večeři nebo jako oběd do práce.
Ingredience
na 1-2 porce
  • uvařené fazole adzuki (cca hrst)
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce oleje
  • 2 větší žampiony
  • kousek celeru
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • sojová omáčka
  • sůl

Jak připravit adzuki prejt s žampiony

  1. Na oleji osmahneme cibuli se špetkou soli.
  2. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a na kousky nakrájené žampiony.
  3. Vše orestujeme, až jsou kostičky zlatavé.
  4. Ochutíme kořením, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, fazolky a česnek.
  5. Zalijeme 3 lžícemi (případně víc) vývaru z fazolek nebo vodou a 3 minuty podusíme pod pokličkou.
  6. Fazolky rozmačkáme, promícháme a případně ještě dochutíme sojovou omáčkou.

Praktické

  • Pokud vám nějaký prejt zůstane, použijte ho jako pomazánku na kváskové pečivo nebo jako náplň do placek, palačinek či tortill.
  • Máte-li již uvařenou obilovinu (kroupy, špaldotto, pohanku), můžete ji do prejtu zamíchat v kroku 4.

Obměna

  • Pokud nemáte sušený zázvor, přidejte po vypnutí pokrmu šťávu z čerstvého zázvoru (pár kapek).
  • Celer můžete vynechat nebo místo něj dát jinou zeleninu. Žampiony také nejsou nutné, nebo je můžete nahradit jinými hřiby sušenými (dopředu namočte) či čerstvými. Prejt je dobrý i bez nich.
  • Adzuki můžete nahradit fazolí červená ledvina.

Kombinujeme

  • Prejt na talíři kombinujte s obilovinou – výborné jsou kroupy nebo špaldotto, napařenou nebo jinak připravenou zeleninou (nishime, pečená aj.), syrovým listem salátu a pickles.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPraktický průvodce moderními přírodními sladidly
Další článekRakovina, moje přítelkyně (Marcela, 52 let)