Pokud máte uvařené fazole, máte toto jídlo hotové do 15 minut. Stačí přidat obilovinu a máte sytý kompletní talíř třeba na večeři nebo jako oběd do práce.

Ingredience
na 1-2 porce
  • uvařené fazole adzuki (cca hrst)
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce oleje
  • 2 větší žampiony
  • kousek celeru
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • sojová omáčka
  • sůl

Jak připravit adzuki prejt s žampiony

  1. Na oleji osmahneme cibuli se špetkou soli.
  2. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a na kousky nakrájené žampiony.
  3. Vše orestujeme, až jsou kostičky zlatavé.
  4. Ochutíme kořením, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, fazolky a česnek.
  5. Zalijeme 3 lžícemi (případně víc) vývaru z fazolek nebo vodou a 3 minuty podusíme pod pokličkou.
  6. Fazolky rozmačkáme, promícháme a případně ještě dochutíme sojovou omáčkou.

Praktické

  • Pokud vám nějaký prejt zůstane, použijte ho jako pomazánku na kváskové pečivo nebo jako náplň do placek, palačinek či tortill.
  • Máte-li již uvařenou obilovinu (kroupy, špaldotto, pohanku), můžete ji do prejtu zamíchat v kroku 4.

Obměna

  • Pokud nemáte sušený zázvor, přidejte po vypnutí pokrmu šťávu z čerstvého zázvoru (pár kapek).
  • Celer můžete vynechat nebo místo něj dát jinou zeleninu. Žampiony také nejsou nutné, nebo je můžete nahradit jinými hřiby sušenými (dopředu namočte) či čerstvými. Prejt je dobrý i bez nich.
  • Adzuki můžete nahradit fazolí červená ledvina.

Kombinujeme

  • Prejt na talíři kombinujte s obilovinou – výborné jsou kroupy nebo špaldotto, napařenou nebo jinak připravenou zeleninou (nishime, pečená aj.), syrovým listem salátu a pickles.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Postupně se přidává celá rodina (Katarina)

Katarina: Ďakujem za tuto úžasnú skúsenosť. Páči sa mi...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

Jde to krásně a jednoduše (Zdenka)

Zdenka: Ahoj Evi, stáhla jsem si a pročetla e-book...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPraktický průvodce moderními přírodními sladidly
Další článekRakovina, moje přítelkyně (Marcela, 52 let)