Pokud máte uvařené fazole, máte toto jídlo hotové do 15 minut. Stačí přidat obilovinu a máte sytý kompletní talíř třeba na večeři nebo jako oběd do práce.

Ingredience
na 1-2 porce
  • uvařené fazole adzuki (cca hrst)
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce oleje
  • 2 větší žampiony
  • kousek celeru
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • sojová omáčka
  • sůl

Jak připravit adzuki prejt s žampiony

  1. Na oleji osmahneme cibuli se špetkou soli.
  2. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a na kousky nakrájené žampiony.
  3. Vše orestujeme, až jsou kostičky zlatavé.
  4. Ochutíme kořením, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, fazolky a česnek.
  5. Zalijeme 3 lžícemi (případně víc) vývaru z fazolek nebo vodou a 3 minuty podusíme pod pokličkou.
  6. Fazolky rozmačkáme, promícháme a případně ještě dochutíme sojovou omáčkou.

Praktické

  • Pokud vám nějaký prejt zůstane, použijte ho jako pomazánku na kváskové pečivo nebo jako náplň do placek, palačinek či tortill.
  • Máte-li již uvařenou obilovinu (kroupy, špaldotto, pohanku), můžete ji do prejtu zamíchat v kroku 4.

Obměna

  • Pokud nemáte sušený zázvor, přidejte po vypnutí pokrmu šťávu z čerstvého zázvoru (pár kapek).
  • Celer můžete vynechat nebo místo něj dát jinou zeleninu. Žampiony také nejsou nutné, nebo je můžete nahradit jinými hřiby sušenými (dopředu namočte) či čerstvými. Prejt je dobrý i bez nich.
  • Adzuki můžete nahradit fazolí červená ledvina.

Kombinujeme

  • Prejt na talíři kombinujte s obilovinou – výborné jsou kroupy nebo špaldotto, napařenou nebo jinak připravenou zeleninou (nishime, pečená aj.), syrovým listem salátu a pickles.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

10 kg špeků pryč (Pavel)

Pavel: Ahoj všem! Chtěl bych vám poděkovat za vaši...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Jak mi to jde? Parádně. (Radka)

Radka: Jak mi to jde s kurzem Vánoce jinak?...

Tak jednoduché a tak dobré! (Nada)

Nada: To je dobrota!!! Neměla jsem tolik kedluben, tak...

Dal jsem dolů neuvěřitelných 16 kg a nespočet centimetrů (Fany)

Fany: Děkujeme za úžasně propracovaný kurz, prošel jsem Jarní...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Můj čtyřletý syn to označil „Boží“ (Kateřina)

Kateřina: Zdravím všechny, dovolená s Duhovým koníkem v kombinací...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Zhubla jsem, zlepšilo se i zažívání a atopický ekzém. (Olga)

Olga: Tak už jím podle Jíme Jinak asi měsíc...

Nemusím brát léky, bez kterých už jsem nemohla fungovat. Po 2 měsících. (Kája)

Kaja: Ja som skúsila zo zdravotných dôvodov (niektoré aj vážnejšie)...

Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....
  1. Musím říct, že je to výborné a přitom fakt jednoduché. Celer mě velmi mile překvapil. Dělala jsem to z bílých fazolí a jedla s rýží. Doporučuji použít nejmíň 2x tolik ingrediencí, než je v receptu. Skvělé.

  2. Dnes večer zkusíme „prejt“ proč by ne 😀
    Bezpluchý ječmen, napařený květák na špenátovém lůžku, kimchi, posypka nasekaná petrželka a pórek. Tak, že budu někdy jíst na Jíme Jinak „prejt“, by mě asi nikdy nenapadlo 😀 Kostičky celeru a zázvoru tomu dodají na pikantnosti. Kostičky žampiónů evokují na skusu pocit masa. prostě úžasný recept, jsem nadšen 🙏

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPraktický průvodce moderními přírodními sladidly
Další článekRakovina, moje přítelkyně (Marcela, 52 let)