Pokud máte uvařené fazole, máte toto jídlo hotové do 15 minut. Stačí přidat obilovinu a máte sytý kompletní talíř třeba na večeři nebo jako oběd do práce.
Ingredience
na 1-2 porce
  • uvařené fazole adzuki (cca hrst)
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce oleje
  • 2 větší žampiony
  • kousek celeru
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • sojová omáčka
  • sůl

Jak připravit adzuki prejt s žampiony

  1. Na oleji osmahneme cibuli se špetkou soli.
  2. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a na kousky nakrájené žampiony.
  3. Vše orestujeme, až jsou kostičky zlatavé.
  4. Ochutíme kořením, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, fazolky a česnek.
  5. Zalijeme 3 lžícemi (případně víc) vývaru z fazolek nebo vodou a 3 minuty podusíme pod pokličkou.
  6. Fazolky rozmačkáme, promícháme a případně ještě dochutíme sojovou omáčkou.

Praktické

  • Pokud vám nějaký prejt zůstane, použijte ho jako pomazánku na kváskové pečivo nebo jako náplň do placek, palačinek či tortill.
  • Máte-li již uvařenou obilovinu (kroupy, špaldotto, pohanku), můžete ji do prejtu zamíchat v kroku 4.

Obměna

  • Pokud nemáte sušený zázvor, přidejte po vypnutí pokrmu šťávu z čerstvého zázvoru (pár kapek).
  • Celer můžete vynechat nebo místo něj dát jinou zeleninu. Žampiony také nejsou nutné, nebo je můžete nahradit jinými hřiby sušenými (dopředu namočte) či čerstvými. Prejt je dobrý i bez nich.
  • Adzuki můžete nahradit fazolí červená ledvina.

Kombinujeme

  • Prejt na talíři kombinujte s obilovinou – výborné jsou kroupy nebo špaldotto, napařenou nebo jinak připravenou zeleninou (nishime, pečená aj.), syrovým listem salátu a pickles.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPraktický průvodce moderními přírodními sladidly
Další článekRakovina, moje přítelkyně (Marcela, 52 let)