- 125 g celozrnné pšeničné mouky
- 50 g ovesných vloček
- 50 ml rýžového mléka
- 40 g slunečnicového olej
- 8 g prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- špetka skořice
- špetka mletého badyánu
- špetka mletého hřebíčku
- 20 g rozinek
- 20 g sušených třešní
- 10 g goji
- 20 mandlí
Jak připravit ovocné sušenky z ovesných vloček
- Nejdříve smícháme všechny suché ingredience.
- V elektrickém sekáčku nasekáme nahrubo rozinky, třešně, goji a mandle. Přidáme k suchým ingrediencím a znovu promícháme.
- Pak přidáme olej a mléko. Vypracujeme v těsto. Z těsta uždibujeme kousky asi jako větší ořech, uděláme z nich kuličky a dáme na pečící papír na plech. Dlaní je trochu rozmáčkneme, aby měly tvar kulaté sušenky.
- Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme asi 10 minut do zlatova. Záleží na vaší troubě.
Praktické
- Jsou to velice rychlé sušenky a jsou velmi dobré, i když jsou bez cukru.
- V uzavřené nádobě vydrží i několik dnů.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv sušené ovoce.
- Pokud máte raději sladší, přidejte nějaké vaše oblíbené sladidlo.
- Můžete použít jakékoliv rostlinné neslazené mléko.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Dala by se ppuzit i jina mouka nez psenicna? Idealne ryzova? Nebo spaldova?