Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Gratinovaný mangold

Uvařeno

Snadný a rychlý recept, který jistě zachutná všem. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět.

Ingredience
  • žebra řapíkatého mangoldu
  • strouhanka
  • petrželka
  • olivový olej
  • česnek
  • pepř
  • sůl

Můj příběh začal před desítkami let. Sebevědomí sotva „v plenkách“, spousta různých mindráků, vše zajídané sladkými j...

Jak připravit křupavý pečený mangold

  1. Odkrojte žebra od listů.
  2. Dejte vařit vodu a poté blanšírujte žebra 8 minut.
  3. Sceďte žebra a nechte vychladnout.
  4. V misce smíchejte strouhanku se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a česnekem.
  5. Žebra potřete olivovým olejem ze všech stran. Rukou to jde nejrychleji.
  6. Na plech dejte pečicí papír. Předehřejte troubu na 200°C.
  7. Žebra obalte ve strouhance ze všech stran a pořádně jí k ním přitiskněte. Dejte na plech.
  8. Pečte prudce dozlatova.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Na zahradě mám jak mangold řapíkatý, který je použit v receptu, tak listový, který má na rozdíl od tohoto, úzké zelené stopky.
  • Odstraněné listy použijte do jiného receptu.
  • Při pečení není třeba otáčet.

Obměna

  • Strouhanku si můžete obohatit i o jiné bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Gratinovaný chřest

Gratinovaný chřest je vyloženě jarní záležitost. Tento rychlý recept by snad měl chutnat každému. Je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Balíček od moře (fotopostup)

Tento jednoduchý recept bez vážení potravin, je typický pro letní sezónu. Barevná zelenina, bylinky a vůně řasy vás zavedou k moři.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...