- žebra řapíkatého mangoldu
- strouhanka
- petrželka
- olivový olej
- česnek
- pepř
- sůl
Jak připravit křupavý pečený mangold
- Odkrojte žebra od listů.
- Dejte vařit vodu a poté blanšírujte žebra 8 minut.
- Sceďte žebra a nechte vychladnout.
- V misce smíchejte strouhanku se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a česnekem.
- Žebra potřete olivovým olejem ze všech stran. Rukou to jde nejrychleji.
- Na plech dejte pečicí papír. Předehřejte troubu na 200°C.
- Žebra obalte ve strouhance ze všech stran a pořádně jí k ním přitiskněte. Dejte na plech.
- Pečte prudce dozlatova.
Praktické
- Na zahradě mám jak mangold řapíkatý, který je použit v receptu, tak listový, který má na rozdíl od tohoto, úzké zelené stopky.
- Odstraněné listy použijte do jiného receptu.
- Při pečení není třeba otáčet.
Obměna
- Strouhanku si můžete obohatit i o jiné bylinky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář