Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Batátové tofíčko

Uvařeno

Pro milovníky tofu a smaženice, pro milovníky kontrastů na talíři. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět jestli chutnalo.

Ingredience
  • tofu natural
  • fialový batát
  • pórek
  • česnek
  • mletá sladká paprika
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • kmín
  • mletý koriandr
  • kurkuma
  • lahůdkové droždí
  • petrželka
  • olej
  • sůl
  • citrónová šťáva

Fasovali jsme jednu mastičku za druhou. Jednou to byla seborea, jindy plíseň. Nikdo mi neuměl poradit a já chtěla zná...

Jak připravit míchanici z batátů a tofu

  1. Batát dejte péct do trouby.
  2. Mezitím dejte do kastrolu olej, pórek, česnek, papriku, koriandr a kmín. Osmahněte a zalijte trochou vody.
  3. Nyní prsty rozdrobte do kastrůlku tofu, přidejte kurkumu, osolte a dejte na několik minut dusit. Nevyvařte všechnu šťávu.
  4. Upečený batát osolte a vidličkou trochu rozmačkejte. Nechte stranou.
  5. Když je tofu hotové, přidejte batát, lahůdkové droždí, citrónovou šťávu, promíchejte a prohřejte asi 1 minutu.
  6. Na talíři posypte petrželkou.

Praktické

  • Konzistenci si vylaďte podle vaší chuti.
  • Vhodné prakticky ke všemu. Do placek, ke chlebu, na obiloviny..
  • Nezapomeňte na koření, citronovou šťávu a lahůdkové droždí.

Obměna

  • Místo gochugaru můžete použít jinou chilli papričku, lze ho klidně i vynechat.
  • Můžete použít jakýkoliv batát.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Chybí mi množství kolik čeho. Když člověk vaří prvně a neví ,jak má chutnat a jaká má být konzistence těžkou dávkovat od oka. A pak jsou tu začátečníci ,kteří s vařením začínají. Mohu za všechny co mají stejný problém poprosit o uvádění množství. Děkuji Romana

Šárka
4. 3. 2024

Jo, a kde se dá koupit fialový batát? V Jablonci určitě ne.😔

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Lahanorizo

S tímto receptem se podíváme do řecké kuchyně. I v originálu je recept veganský a je tak jednoduchý a rychlý, že mu nejde odolat. Doufám, že i vám zachutná...

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Tofu v růžové omáčce

Na pohled zajímavé, barevné a zároveň velmi chutné jídlo, se kterým si určitě vyhrajete. Recept je inspirovaný italským šéfkuchařem Antoninem Cannavacciuol...

Plněné pečené batáty zapečené s tofu

Luxusní jídlo, které v v chladných dnech zahřeje a potěší chuťové buňky. Zkuste tento recept na zdravý a lahodný zapečený pokrm a udělejte tak něco hezkého...

Fazolová smaženice

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na ní bá...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.