Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dušené cuketové zelí

Uvařeno
bez sóji

Máme jich na zahradě všichni opravdu hodně. A každý rok řešíme to samé, co s těmi cuketami? Cuketové zelí je jednou z možností. Je křehoučké a moc dobré! Stačí vám k tomu pouze cibule, cuketa, sůl a kmín a během 10 minut je hotovo.

Ingredience
na 1 porci
  • 1 cibule
  • 0,5 cukety
  • drcený kmín
  • sůl
  • k ochucení: umeocet

Malá Anička měla ekzém od 3 měsíců. Její maminka nedala na řeči lékařů, že to zmizí samo, a pátrala, jak se ekzému zb...

Jak připravit cuketové zelí
  1. Nakrájíme si cibuli na půlměsíčky.
  2. Cuketu si nastrouháme nahrubo.
  3. Na oleji dozlatova osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
  4. Přidáme nahrubo strouhanou cuketu, kmín a podlijeme troškou vody nebo vývaru.
  5. Dusíme cca 10 minut na nejnižším plameni, dokud není cuketa hotová.
  6. Dochutíme umeoctem.
  7. Podáváme třeba s knedlíky plněnými uzeným tempehem.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné a jednoduché jídlo 🙂. Měli jsme s ovesnými knedlíčky a tofu.

Kateřina
26. 8. 2022

Cuketové zelí mi strašně moc chutná, s kedlubnou i bez..měla jsem tentokrát žlutou, k tomu zbylé čirokové šišky a opečený tempeh lupina – výbornej oběd!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutnala dnes i všem dětem. Kdyby jí bylo víc, přidávali bychom si.

Kapustičky “na zádíčka”

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...
57
107

Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.
3

Lazaňové závitky z cukety

Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je chcete jako hlavní chod, sta...