- 1 cibule
- 0,5 cukety
- drcený kmín
- sůl
- k ochucení: umeocet
- Nakrájíme si cibuli na půlměsíčky.
- Cuketu si nastrouháme nahrubo.
- Na oleji dozlatova osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
- Přidáme nahrubo strouhanou cuketu, kmín a podlijeme troškou vody nebo vývaru.
- Dusíme cca 10 minut na nejnižším plameni, dokud není cuketa hotová.
- Dochutíme umeoctem.
- Podáváme třeba s knedlíky plněnými uzeným tempehem.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Výborné a jednoduché jídlo 🙂. Měli jsme s ovesnými knedlíčky a tofu.
Cuketové zelí mi strašně moc chutná, s kedlubnou i bez..měla jsem tentokrát žlutou, k tomu zbylé čirokové šišky a opečený tempeh lupina – výbornej oběd!