- květák
- bílá cibule
- olej
- extra panenský olivový olej
- čerstvý česnek
- starší domácí chléb
- chilli papričky
- petržel
- špagety
Jak připravit špagety s omáčkou z květáku
- Do hrnce nalijte trochu oleje, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Jemně osmahněte a přidejte květák rozdělený na růžičky. Dochuťte solí a pepřem, zalijte vodou a duste, dokud květák nezměkne. Rozmixujte, abyste získali poměrně hustý, ale sametový krém.
- V další pánvi rozpalte olivový olej, přidejte chilli papričku a čerstvý česnek nakrájený na velké kousky. Jemně a krátce osmahněte.
- Do jiné pánve dejte trochu olivového oleje a prsty rozdrobte střídku staršího chleba na hrubo. Opečte, aby to pěkně křupalo.
- Uvařte špagety a dochuťte česnekem, olejem a chilli.
- Na dno talíře naservírujte květákový krém, navrch ochucené špagety a vše posypte opečeným chlebem a čerstvou petrželkou.
Praktické
- Rychlý recept, nad kterým nestrávíte celé dopoledne.
- Pokud si připravíte květáku více, můžete z něj udělat třeba i hustou krémovou polévku.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv těstovinu, ale špagety se k tomuto hodí nejvíce.
- Pro bezlepkovou verzi nahraďte klasické těstoviny bezlepkovými.
Děti
- Pikantní pokrm nevhodný pro malé děti.
Komentáře
Děkuji za recept, velmi jsme si s manželem pochutnali. Do květákové omáčky jsem dala po uvaření muškátový oříšek. Přidala jsem marinované tofu.
Milá Věrko, o tomto receptu se mi i zdá. Dnes jsem místo květáku dala brokolici a byla to také velká dobrota. Díky za inspiraci.