Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s květákovým krémem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé a jednoduché jídlo, které budete mít během chvilky na stole.

Ingredience
  • květák
  • bílá cibule
  • olej
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý česnek
  • starší domácí chléb
  • chilli papričky
  • petržel
  • špagety

Jak připravit špagety s omáčkou z květáku

  1. Do hrnce nalijte trochu oleje, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Jemně osmahněte a přidejte květák rozdělený na růžičky. Dochuťte solí a pepřem, zalijte vodou a duste, dokud květák nezměkne. Rozmixujte, abyste získali poměrně hustý, ale sametový krém.
  2. V další pánvi rozpalte olivový olej, přidejte chilli papričku a čerstvý česnek nakrájený na velké kousky. Jemně a krátce osmahněte.
  3. Do jiné pánve dejte trochu olivového oleje a prsty rozdrobte střídku staršího chleba na hrubo. Opečte, aby to pěkně křupalo.
  4. Uvařte špagety a dochuťte česnekem, olejem a chilli.
  5. Na dno talíře naservírujte květákový krém, navrch ochucené špagety a vše posypte opečeným chlebem a čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Rychlý recept, nad kterým nestrávíte celé dopoledne.
  • Pokud si připravíte květáku více, můžete z něj udělat třeba i hustou krémovou polévku.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv těstovinu, ale špagety se k tomuto hodí nejvíce.
  • Pro bezlepkovou verzi nahraďte klasické těstoviny bezlepkovými.

Děti

  • Pikantní pokrm nevhodný pro malé děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

80 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborný a rychlý oběd

Vierko, i já děkuji za recept,moc jsme si celá rodina pochutnali. Trochu jsem si ho upravila-do omáčky jsem pridala trochu rostlinné smetany, lahudkoveho droždí a citronové šťávy. Jak byla hotová, tak jsem ještě prisypala nasekanou blansirovanou brokolici. Nápad s chlebem je super.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...