V jednoduchosti je krása. Tohle jídlo máte za pár minut na stole. U nás za pár minut zmizelo i z talířů a prý ho mám uvařit znovu.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 hrnky vařené rýže
  • 1 uzené tofu
  • 1 červená cibule
  • 4 růžičky brokolice
  • 1 mrkev
  • kus celeru (jako mrkev)
  • kus dýně (jako mrkev)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • lžička sušeného koření: koriandr, kmín, hořčice
  • trochu vody na podlití
  • jarní cibulka a výhonky čočky na posypku

Jak připravit bleskovou večeři

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu. Vše nakrájíme na proužky, jen cibuli na větší dílky, tofu na malé dílky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a osolíme.
  3. Přidáme pokrájenou zeleninu, tofu, sušené koření, sojovou omáčku a společně orestujeme.
  4. Podle potřeby podlijeme trochou vody (cca 4 lžíce) a krátce podusíme, aby nám dýně změkla.
  5. Orestujeme jen krátce, aby zelenina zůstala křupavá.
  6. Do hotové zeleninové směsi přidáme vařené obilí, prohřejeme a vypneme.
  7. Na závěr posypeme čerstvou zelenou posypkou.

Praktické

  • Pokud nemáte po ruce uvařené obilí, připravte si během restování zeleniny kuskus, bulgur nebo těstoviny. Jsou to všechno rychlovky a budete je mít připravené zrovna tak akorát, až se orestuje zelenina.
  • Nemáte-li uzené tofu, použijte klidně bílé, ale přidejte trochu koření, soli a sojovky.

Kombinujeme

  • Tento pokrm je ideální na večeři, ale protože je kompletní, můžete si jej dát i na oběd.

Obměna

  • My jsme měli v peřinách schovanou rýži natural se lněným semínkem, ale můžete použít jakékoli obilí.
  • Tofu můžete vynechat, pokud potřebujete jen rychlou, lehkou večeři, nebo nahradit jinou luštěninou, kterou máte vařenou a po ruce.
  • Koření a bylinky použijte podle momentální nabídky vaší zahrádky a chuti.
  • Do hotového pokrmu můžete přidat rostlinnou smetanu nebo kokosový krém, dostanete smetanový nádech pokrmu.

Děti

  • Jídlo je vhodné pro děti od 2 let, menším dáváme tofu natural, šetříme se solí a sojovou omáčkou.

 

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCelerová polévka dietní
Další článekČočka na paprice