V jednoduchosti je krása. Tohle jídlo máte za pár minut na stole. U nás za pár minut zmizelo i z talířů a prý ho mám uvařit znovu.
Ingredience
pro 4 porce
  • 4 hrnky vařené rýže
  • 1 uzené tofu
  • 1 červená cibule
  • 4 růžičky brokolice
  • 1 mrkev
  • kus celeru (jako mrkev)
  • kus dýně (jako mrkev)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • lžička sušeného koření: koriandr, kmín, hořčice
  • trochu vody na podlití
  • jarní cibulka a výhonky čočky na posypku

Jak připravit bleskovou večeři

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu. Vše nakrájíme na proužky, jen cibuli na větší dílky, tofu na malé dílky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a osolíme.
  3. Přidáme pokrájenou zeleninu, tofu, sušené koření, sojovou omáčku a společně orestujeme.
  4. Podle potřeby podlijeme trochou vody (cca 4 lžíce) a krátce podusíme, aby nám dýně změkla.
  5. Orestujeme jen krátce, aby zelenina zůstala křupavá.
  6. Do hotové zeleninové směsi přidáme vařené obilí, prohřejeme a vypneme.
  7. Na závěr posypeme čerstvou zelenou posypkou.

Praktické

  • Pokud nemáte po ruce uvařené obilí, připravte si během restování zeleniny kuskus, bulgur nebo těstoviny. Jsou to všechno rychlovky a budete je mít připravené zrovna tak akorát, až se orestuje zelenina.
  • Nemáte-li uzené tofu, použijte klidně bílé, ale přidejte trochu koření, soli a sojovky.

Kombinujeme

  • Tento pokrm je ideální na večeři, ale protože je kompletní, můžete si jej dát i na oběd.

Obměna

  • My jsme měli v peřinách schovanou rýži natural se lněným semínkem, ale můžete použít jakékoli obilí.
  • Tofu můžete vynechat, pokud potřebujete jen rychlou, lehkou večeři, nebo nahradit jinou luštěninou, kterou máte vařenou a po ruce.
  • Koření a bylinky použijte podle momentální nabídky vaší zahrádky a chuti.
  • Do hotového pokrmu můžete přidat rostlinnou smetanu nebo kokosový krém, dostanete smetanový nádech pokrmu.

Děti

  • Jídlo je vhodné pro děti od 2 let, menším dáváme tofu natural, šetříme se solí a sojovou omáčkou.

 

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCelerová polévka dietní
Další článekČočka na paprice