V jednoduchosti je krása. Tohle jídlo máte za pár minut na stole. U nás za pár minut zmizelo i z talířů a prý ho mám uvařit znovu.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 hrnky vařené rýže
  • 1 uzené tofu
  • 1 červená cibule
  • 4 růžičky brokolice
  • 1 mrkev
  • kus celeru (jako mrkev)
  • kus dýně (jako mrkev)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • lžička sušeného koření: koriandr, kmín, hořčice
  • trochu vody na podlití
  • jarní cibulka a výhonky čočky na posypku

Jak připravit bleskovou večeři

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu. Vše nakrájíme na proužky, jen cibuli na větší dílky, tofu na malé dílky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a osolíme.
  3. Přidáme pokrájenou zeleninu, tofu, sušené koření, sojovou omáčku a společně orestujeme.
  4. Podle potřeby podlijeme trochou vody (cca 4 lžíce) a krátce podusíme, aby nám dýně změkla.
  5. Orestujeme jen krátce, aby zelenina zůstala křupavá.
  6. Do hotové zeleninové směsi přidáme vařené obilí, prohřejeme a vypneme.
  7. Na závěr posypeme čerstvou zelenou posypkou.

Praktické

  • Pokud nemáte po ruce uvařené obilí, připravte si během restování zeleniny kuskus, bulgur nebo těstoviny. Jsou to všechno rychlovky a budete je mít připravené zrovna tak akorát, až se orestuje zelenina.
  • Nemáte-li uzené tofu, použijte klidně bílé, ale přidejte trochu koření, soli a sojovky.

Kombinujeme

  • Tento pokrm je ideální na večeři, ale protože je kompletní, můžete si jej dát i na oběd.

Obměna

  • My jsme měli v peřinách schovanou rýži natural se lněným semínkem, ale můžete použít jakékoli obilí.
  • Tofu můžete vynechat, pokud potřebujete jen rychlou, lehkou večeři, nebo nahradit jinou luštěninou, kterou máte vařenou a po ruce.
  • Koření a bylinky použijte podle momentální nabídky vaší zahrádky a chuti.
  • Do hotového pokrmu můžete přidat rostlinnou smetanu nebo kokosový krém, dostanete smetanový nádech pokrmu.

Děti

  • Jídlo je vhodné pro děti od 2 let, menším dáváme tofu natural, šetříme se solí a sojovou omáčkou.

 

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCelerová polévka dietní
Další článekČočka na paprice