V jednoduchosti je krása. Tohle jídlo máte za pár minut na stole. U nás za pár minut zmizelo i z talířů a prý ho mám uvařit znovu.
Ingredience
pro 4 porce
  • 4 hrnky vařené rýže
  • 1 uzené tofu
  • 1 červená cibule
  • 4 růžičky brokolice
  • 1 mrkev
  • kus celeru (jako mrkev)
  • kus dýně (jako mrkev)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • lžička sušeného koření: koriandr, kmín, hořčice
  • trochu vody na podlití
  • jarní cibulka a výhonky čočky na posypku

Jak připravit bleskovou večeři

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu. Vše nakrájíme na proužky, jen cibuli na větší dílky, tofu na malé dílky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a osolíme.
  3. Přidáme pokrájenou zeleninu, tofu, sušené koření, sojovou omáčku a společně orestujeme.
  4. Podle potřeby podlijeme trochou vody (cca 4 lžíce) a krátce podusíme, aby nám dýně změkla.
  5. Orestujeme jen krátce, aby zelenina zůstala křupavá.
  6. Do hotové zeleninové směsi přidáme vařené obilí, prohřejeme a vypneme.
  7. Na závěr posypeme čerstvou zelenou posypkou.

Praktické

  • Pokud nemáte po ruce uvařené obilí, připravte si během restování zeleniny kuskus, bulgur nebo těstoviny. Jsou to všechno rychlovky a budete je mít připravené zrovna tak akorát, až se orestuje zelenina.
  • Nemáte-li uzené tofu, použijte klidně bílé, ale přidejte trochu koření, soli a sojovky.

Kombinujeme

  • Tento pokrm je ideální na večeři, ale protože je kompletní, můžete si jej dát i na oběd.

Obměna

  • My jsme měli v peřinách schovanou rýži natural se lněným semínkem, ale můžete použít jakékoli obilí.
  • Tofu můžete vynechat, pokud potřebujete jen rychlou, lehkou večeři, nebo nahradit jinou luštěninou, kterou máte vařenou a po ruce.
  • Koření a bylinky použijte podle momentální nabídky vaší zahrádky a chuti.
  • Do hotového pokrmu můžete přidat rostlinnou smetanu nebo kokosový krém, dostanete smetanový nádech pokrmu.

Děti

  • Jídlo je vhodné pro děti od 2 let, menším dáváme tofu natural, šetříme se solí a sojovou omáčkou.

 

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky? Krásně se...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCelerová polévka dietní
Další článekČočka na paprice