Ještě nemáte napečené cukroví? Nevadí. Ještě je čas. My pekli dneska a pár nepečených kousků teprve chystáme. Pojďte se inspirovat. Třeba takové jáhlové rafaelo je rychlovka, kterou zvládl můj muž vyrobit s malou Kájou za chvíli.

Pekli jsme až dnesEva s detmi vanocni cukrovi

Nějak nám pořád nevycházel doma ten správný čas a nálada na pečení. Buď bylo něco jiného v plánu nebo bylo venku jaro a na cukroví nebylo ani pomyšlení.

Tak tedy dnes jsme se vrhli na pečení. Děti už se nesoustředí na nic jiného než na Vánoce, takže nemělo cenu s nimi probírat nějaké vážné učivo. Dnes jsme měli „školu pečení vánočního cukroví“. Vytáhla jsem těst z lednice a šlo se na věc.

Těsto jsem naštěstí měla připravené z víkendu. Krom mého v sobotu zadělaného těsta jsme totiž ještě v neděli u báječné Šárky vyrobily s pomocí Vlaďky a jejího robota velmi snadno další bezlepkové varianty, takže dnes stačilo vyndat z lednice a počkat, až se trochu ohřeje.

Děti si to užily. Vykrajovaly tvary, mazaly marmeládou, plnily formičky. Radost pohledět. Nepořádek úplně všude. Ale naštěstí už jsou docela úklidu schopné, takže ani na to jsem nebyla sama. Tu nejmenší po čase zabavil tatínek, měla tendence nám ujídat těsto, tak spolu vyrobili rovnou poživatelné skvělé rychlé jáhlové kuličky. A jak už má můj muž ve zvyku, inovoval recept po svém a výsledek je opět grandiózně mňamózní. Nebojte, dodám!

Napečte snadno i rychleRoman a Kaja delaji jahlove kulicky

Do Vánoc je ještě času dost. Pokud jste dosud nestihli upéct a chcete alespoň něco mít, mrkněte do našich sladkých receptů. Mnoho nepečených nebo jednoduchých lahůdek se dá vyrobit velmi rychle a použít na vánoční stůl. Co třeba tyto:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takže s chutí do toho a půl je hotovo!

Máte taky nějakou mňamku v záloze?

Pokud máte zajímavý tip na vánoční cukroví, pochlubte se i nám ostatním, ať se můžeme inspirovat. Svoje recepty můžete psát přímo sem pro všechny čtenáře.

 

 

 

 

 

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

  1. ahojky, holky :-) chci se zeptat, nevíte o někom, kdo peče za penízky cukroví dle zásad makrobiotiky ( bezlepkové vegan bez cukru) ? sice mám objednané klasické raw cukroví, ale ráda bych i tuto variantu, aby výběr byl pestřejší :) děkujuuuu :-)

  2. Koukám že plácání syrových kuliček vede. U nás to letos vyhrály kokosové. Jednodušší to snad už být nemůže a je to fakt delikatesa.
    Ingredience:
    1⁄2 hrnku ořechů kešu
    1 hrnek kokosového másla
    1⁄2 hrnku světlého agáve sirupu (my dávali maple syrup)
    3⁄4 hrnku strouhaného kokosu
    strouhaný kokos na obalení
    Postup:
    Kokosové máslo si vyrobte v robotu. Do suchého robotu dejte 3 hrnky strouhaného kokosu a mixujte tak dlouho, až se uvolní tuk. Máslo by mělo být téměř tekuté. Vznikne přibližně jeden hrnek kokosového másla, které nalijte do misky. Přístroj vymyjte a usušte.
    V suchém robotu rozmixujte ořechy kešu na jemnou mouku. Přidejte ostatní ingredience a zamíchejte. Tvarujte kuličky o průměru cca 1,5 cm a obalujte je v kokosu. Dejte chladit do ledničky na 1 hodinu.
    Kuličky vydrží v ledničce několik týdnů.
    (to píšou v receptu, u nás vydržely dva dny)

  3. Děkuji za toto Vaše sdílení, krásná atmosféra:) Kolik jste toho zvládli? „Závidím“ vám to těsto (na fotce-jak je vyválené:), já používám olej a vyválení a vykrajování ani nezkouším, prostě mi to nejde, tak je vtlačuji do formiček. Co radíte používat za tuk, pokud nechci alsan ani palmový. Jaký máte názor na kokosový? Krásné vánoce

  4. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Eva Cikrytová
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
Předchozí článekDětská strava IV. – sůl, koření
Další článekTěstoviny na pórku a tofu