Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou, ba přímo luxusní, smaženou dobrotu - mrkvovou tempuru. Kam se hrabou hranolky!

Ingredience
  • 10 mrkvových natí
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek hrašky (lze nahradit jinou moukou)
  • špetka soli
  • olej podle potřeby

Jak připravit smaženou dobrotu z mrkvové natě

  1. Natě oklepeme nebo podle potřeby opláchneme, abychom je zbavili případné hlíny. Necháme okapat.
  2. V misce rozmícháme hrašku s potřebným množstvím vody a špetkou soli tak, aby vzniklo těstíčko jako na palačinky.
  3. Ve vyšším hrnci nebo woku rozpálíme olej.
  4. Do rozpáleného oleje vkládáme natě namočené do těstíčka – držíme za tuhý stonek, abychom se nespálili.
  5. Osmažíme dozlatova, pokud máme velké kousky, tak v průběhu smažení otočíme, hotové necháme na ubrousku okapat.
  6. Podáváme horké.

Praktické

  • Natě se při ponoření do těstíčka slepí a nejsou tak objemné.
  • Čím řidší těstíčko uděláme, tím lépe se natě obalují a tím spíše budeme mít znát ve výsledném smaženém pokrmu texturu natí.
  • Čím hustější těstíčko bude, tím hůř se bude obalovat, ale zase bude pometlo objemnější a sytější.
  • Dáváme je na talíř místo karbanátků, kombinujeme je s obilím, luštěninami a zeleninou. Nepřeháníme to s množstvím – smažené jídlo zbytečně zatěžuje náš organismus, jeden dva kousky postačí.
  • Pokud je vrstva oleje dost vysoká, osmaží se celá nať a nemusíme otáčet. Pokud nemáme tolik oleje, osmažíme z jedné strany a po chvíli otočíme.

Obměna

  • Místo hrašky můžete použít i hrachovou nebo cizrnovou mouku, případně pohankovou či jinou obilnou mouku.

Děti

  • Mrkvová pometla dáváme dětem až od 1,5 roku.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
Čtěte na toto téma dále

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

návod na obiloviny

Dobrý den! Vstoupila jsem do klubu před pár dny....

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Mé tělo i duše blahem si vrní (Petra)

Petra: Moji milí, jsem nesmírně šťastná, že jsem s...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Ani som veriť nechcela, keď som sa dnes ráno merala (Edita)

Edita: Dobrý deň, dnes mám 15. deň programu Hubneme...

Jíst Jinak mě baví, nabíjí energií a je mi neskutečně dobře (Pavlína)

Pavlína: Zdravím všechny vespolek :-) V první řadě bych...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Behám ako rybička, kila idú dole (Marta)

Marta: Milá Evička, deň po dni varím podľa Jíme...
  1. To je panečku žrádýlko…..Dokonce syn, když to ochutnal, tak řekl, že hraška musí být nějaký zázrak, protože cokoliv v ní obalím,tak mu chutná.

  2. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMy už jsme v plavkách
Další článekProč chodím bosky