Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou, ba přímo luxusní, smaženou dobrotu - mrkvovou tempuru. Kam se hrabou hranolky!

Ingredience
  • 10 mrkvových natí
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek hrašky (lze nahradit jinou moukou)
  • špetka soli
  • olej podle potřeby

Jak připravit smaženou dobrotu z mrkvové natě

  1. Natě oklepeme nebo podle potřeby opláchneme, abychom je zbavili případné hlíny. Necháme okapat.
  2. V misce rozmícháme hrašku s potřebným množstvím vody a špetkou soli tak, aby vzniklo těstíčko jako na palačinky.
  3. Ve vyšším hrnci nebo woku rozpálíme olej.
  4. Do rozpáleného oleje vkládáme natě namočené do těstíčka – držíme za tuhý stonek, abychom se nespálili.
  5. Osmažíme dozlatova, pokud máme velké kousky, tak v průběhu smažení otočíme, hotové necháme na ubrousku okapat.
  6. Podáváme horké.

Praktické

  • Natě se při ponoření do těstíčka slepí a nejsou tak objemné.
  • Čím řidší těstíčko uděláme, tím lépe se natě obalují a tím spíše budeme mít znát ve výsledném smaženém pokrmu texturu natí.
  • Čím hustější těstíčko bude, tím hůř se bude obalovat, ale zase bude pometlo objemnější a sytější.
  • Dáváme je na talíř místo karbanátků, kombinujeme je s obilím, luštěninami a zeleninou. Nepřeháníme to s množstvím – smažené jídlo zbytečně zatěžuje náš organismus, jeden dva kousky postačí.
  • Pokud je vrstva oleje dost vysoká, osmaží se celá nať a nemusíme otáčet. Pokud nemáme tolik oleje, osmažíme z jedné strany a po chvíli otočíme.

Obměna

  • Místo hrašky můžete použít i hrachovou nebo cizrnovou mouku, případně pohankovou či jinou obilnou mouku.

Děti

  • Mrkvová pometla dáváme dětem až od 1,5 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Čtěte na toto téma dále

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...
  1. To je panečku žrádýlko…..Dokonce syn, když to ochutnal, tak řekl, že hraška musí být nějaký zázrak, protože cokoliv v ní obalím,tak mu chutná.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNení to jen o vaření (Vlaďka, 38 let)
Další článekMáte vyvalené bříško, které nejde zhubnout? Tady je 5 důvodů, které za to mohou.