Domů Téma Hrachová mouka

hrachová mouka

Tempura z mrkvové natě

Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou,...

Kosmatice – smažené bezinkové květy

Nejvoňavější karbanátky jsou ty z bezinek. Pokud máte rádi tu nádhernou vůni, když kvetou, pak kosmatice jsou skvělý způsob, jak tu vůni dostat až na...

Jak nahradit v receptech vejce

Nejčastějším problémem při přechodu na rostlinnou stravu je právě vejce. Čím ho nahradit v buchtách, palačinkách a karbanátcích? Jak udělat míchaná vajíčka bez vajec?...

Obiloviny, luštěniny – kdy máčet a kdy ne

Které obiloviny a které luštěniny namáčet, které fermentovat a které nikoli? Jsou lepší mouky obilné nebo luštěninové? Které kdy používat a jakým se raději...

Roláda plněná kešu sýrem

Bezlepková roláda je jednoduchá na přípravu a skvěle poslouží jako studená večeře doplněná zeleninovým salátkem nebo jako svačina s sebou k vodě či na...

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým olejem, abychom...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Návykové slané tyčinky ve 4 verzích (bez lepku, low-carb, paleo)

Luxusní slané tyčinky chutí podobné tyčinkám značky Damodara, které lze udělat v mnoha různých verzích. Doporučuji zdvojit dávku, jsou silně návykové!

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Chleba ve „vajíčku“ (vegan)

Česká rychlá a chutná klasika na večeři - chleba ve vajíčku. V naší verzi ale zdravě a bez vajíčka :-)

Smažené bedly

Bedlové řízky děláme v sezóně rádi a na mnoho způsobů. Toto je jednoduchá smažená verze.

Praktický návod, jak žít bez lepku v 9 krocích

Máte celiakii nebo lepek vaše tělo netoleruje? Myslíte si, že je to velké omezení ve výběru potravin a nemůžete se stravovat chutně a zdravě?...
Téma: luštěninové mouky, jak vařit bez lepku, chuť vajíček, poleva na perníčky, top recepty, kuzu, svačina s sebou, chuťovky, krekry, oves, bezlepkové, bezinky, hořčice, zkratky a tipy, miso pasta, mandlová mouka, řízeček, ovesná mouka, palačinka, jáhlová mouka, oslavy, potíže se zažíváním, quinoa, recyklace, chia semínko, antinutriční látky, bezlepkové chuťovky, jak vyrobit kešu sýr, stravitelnost, seitan, vegetariánství, uzené tofu, vegetariánské recepty, kešu sýr, cuketová roláda, trojobal, pšenice, italské těstoviny, řízky z bedlí, pečení, chleba ve vajíčku, knedlíčky, smaženice, kosmatice, bezlepkové noky, jídlo na cesty, divoká zelenina, obalovaný chleba, květák na mozeček, polenta, jak fermentovat luštěniny, Vladimíra Strnadelová, jak vařit při bezlepkové dietě, kukuřičný sirup, celiakie, Vánoce, recyklace zeleniny, rolka, cizrnová mouka, zdravá svačina, Léčba a prevence, bílé pečivo, cuketa, houbové řízky, jakou vybrat mouku, Jan Zerzán, psyllium, bez vajec, stravitelnost luštěnin, ječná mouka, pšeničná mouka, pusinky, kukuřičný škrob, bezlepková svačina, bezlepkové pokrmy, vegansky zdravě, fermentace, vejce, slané chuťovky, smažená mrkvová nať, palačinky bez lepku, chuťovka, oříšková mouka, česnek, natural tofu, lepek, sezóna podzim, kurkuma, slané tyčinky, teff, italská kuchyně, alergie na mléko, arrowroot, chuť na slané, mouky, roláda, čenek, houby, karbanátky, roláda se sýrem, buchty, zdravé svačiny, fermetnace luštěnin, bezlepková dieta, kynutá těsta, mahá koření, řízky, slad, len, špaldová mouka, silken tofu, řízečky, sezamové seminko, oslava, cizrna, kokosová mouka, veganská svačina, tempura, sezam, kukuřičné těstoviny, vegan roláda, uzený tempeh, místo sýra, lněné semínko, kukuřice, mandle, celozrnné pečivo, sladké pečivo, chia semínka, veganství, palačinka na slano, jáhly, hřiby, kokos, děti, sója, mák, rychlovka, bez lepku, italské recepty, bez vejce, fitness strava, mrkvová nať, lněné semínka, černá sůl, kyselina fytová, škrob, smažené, řízky z hub, Sezónní tip

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?