Čerstvé nebo sušené lesní hříbky se hodí nejen na tradiční houbovou smaženici, ale také do indické kuchyně. Zkuste je zkombinovat s garam masalou a kari a užít si toto vynikající mírně kořeněné houbové jídlo!

Ingredience
1-2 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • kousek cukety
  • 1 menší mrkev
  • 1 velký hřib (pravák, suchohřib) nebo několik menších
  • 1 lžička garam masaly
  • 0,5 lžičky kari (sladkého)
  • 1/4 lžičky římského kmínu mletého
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli prášku
  • 1 lžíce rajčatového pyré/protlaku
  • hrst uvařené cizrny
  • sůl

Jak připravit hřibovou Chana Masalu

  1. Nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev a cuketu na sirčičky a hříbky na menší kousky.
  2. Na oleji si zpěníme cibulku se solí.
  3. Přidáme všechno koření (masalu, kmín, papriku, chilli a kari).
  4. Po půl minutě smažení přisypeme nakrájenou zeleninu.
  5. Dalších 30 sekund restujeme.
  6. Přidáme hřiby a zalijeme vývarem nebo vodou.
  7. Dusíme cca 7 minut, než zelenina změkne.
  8. K vařící se směsi přidáme uvařenou cizrnu a rajčatové pyré.
  9. Ochutnáme a případně chuť doladíme sojovkou nebo umeoctem.
  10. Podáváme s rýží. Pokud máme rádi, můžeme ozdobit čerstvým koriandrem nebo petrželkou či jinou bylinkou.

Obměna

  • Pokud nemáte rajčatové pyré, můžete místo něj použít 1 menší rajčátko nebo ho úplně vynechat. Pyré jídlo hezky zahustí, ale není nutné.
  • Čerstvé hříbky můžete nahradit sušenými. Nebo použít koupené – žampióny, portobello či hlívu.
  • Místo cizrny dejte třeba velké bílé nebo jiné fazole.
  • Mrkev a cuketu můžete nahradit za jinou zeleninu. Výborný je batát, dýně, paprika aj.
  • Pokud máte rádi, můžete si do jídla přidat ještě česnek.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

10 kg dole a krevní testy v normě (Jarmila, 57 let)

Jarmila: Ahoj všem, :-) , Jíme jinak určitě sdílím...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

S manželem jsme oba shodili 3-4 kg (Jaroslava)

Jaroslava: Evi a celý týme Jíme Jinak, děkujeme s...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Za 4 týdny mám 4 kg dole (Sylva)

Sylva: Krásný den, děvčata:-) Jsem s vámi už 4....

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJíme jinak, třídíme jinak
Další článekŽeny, které nestárnou – seminář 10.-11. 11. 2018