Čerstvé nebo sušené lesní hříbky se hodí nejen na tradiční houbovou smaženici, ale také do indické kuchyně. Zkuste je zkombinovat s garam masalou a kari a užít si toto vynikající mírně kořeněné houbové jídlo!
Ingredience
1-2 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • kousek cukety
  • 1 menší mrkev
  • 1 velký hřib (pravák, suchohřib) nebo několik menších
  • 1 lžička garam masaly
  • 0,5 lžičky kari (sladkého)
  • 1/4 lžičky římského kmínu mletého
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli prášku
  • 1 lžíce rajčatového pyré/protlaku
  • hrst uvařené cizrny
  • sůl

Jak připravit hřibovou Chana Masalu

  1. Nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev a cuketu na sirčičky a hříbky na menší kousky.
  2. Na oleji si zpěníme cibulku se solí.
  3. Přidáme všechno koření (masalu, kmín, papriku, chilli a kari).
  4. Po půl minutě smažení přisypeme nakrájenou zeleninu.
  5. Dalších 30 sekund restujeme.
  6. Přidáme hřiby a zalijeme vývarem nebo vodou.
  7. Dusíme cca 7 minut, než zelenina změkne.
  8. K vařící se směsi přidáme uvařenou cizrnu a rajčatové pyré.
  9. Ochutnáme a případně chuť doladíme sojovkou nebo umeoctem.
  10. Podáváme s rýží. Pokud máme rádi, můžeme ozdobit čerstvým koriandrem nebo petrželkou či jinou bylinkou.

Obměna

  • Pokud nemáte rajčatové pyré, můžete místo něj použít 1 menší rajčátko nebo ho úplně vynechat. Pyré jídlo hezky zahustí, ale není nutné.
  • Čerstvé hříbky můžete nahradit sušenými. Nebo použít koupené – žampióny, portobello či hlívu.
  • Místo cizrny dejte třeba velké bílé nebo jiné fazole.
  • Mrkev a cuketu můžete nahradit za jinou zeleninu. Výborný je batát, dýně, paprika aj.
  • Pokud máte rádi, můžete si do jídla přidat ještě česnek.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJíme jinak, třídíme jinak
Další článekŽeny, které nestárnou – seminář 10.-11. 11. 2018