Čerstvé nebo sušené lesní hříbky se hodí nejen na tradiční houbovou smaženici, ale také do indické kuchyně. Zkuste je zkombinovat s garam masalou a kari a užít si toto vynikající mírně kořeněné houbové jídlo!
Ingredience
1-2 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • kousek cukety
  • 1 menší mrkev
  • 1 velký hřib (pravák, suchohřib) nebo několik menších
  • 1 lžička garam masaly
  • 0,5 lžičky kari (sladkého)
  • 1/4 lžičky římského kmínu mletého
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli prášku
  • 1 lžíce rajčatového pyré/protlaku
  • hrst uvařené cizrny
  • sůl

Jak připravit hřibovou Chana Masalu

  1. Nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev a cuketu na sirčičky a hříbky na menší kousky.
  2. Na oleji si zpěníme cibulku se solí.
  3. Přidáme všechno koření (masalu, kmín, papriku, chilli a kari).
  4. Po půl minutě smažení přisypeme nakrájenou zeleninu.
  5. Dalších 30 sekund restujeme.
  6. Přidáme hřiby a zalijeme vývarem nebo vodou.
  7. Dusíme cca 7 minut, než zelenina změkne.
  8. K vařící se směsi přidáme uvařenou cizrnu a rajčatové pyré.
  9. Ochutnáme a případně chuť doladíme sojovkou nebo umeoctem.
  10. Podáváme s rýží. Pokud máme rádi, můžeme ozdobit čerstvým koriandrem nebo petrželkou či jinou bylinkou.

Obměna

  • Pokud nemáte rajčatové pyré, můžete místo něj použít 1 menší rajčátko nebo ho úplně vynechat. Pyré jídlo hezky zahustí, ale není nutné.
  • Čerstvé hříbky můžete nahradit sušenými. Nebo použít koupené – žampióny, portobello či hlívu.
  • Místo cizrny dejte třeba velké bílé nebo jiné fazole.
  • Mrkev a cuketu můžete nahradit za jinou zeleninu. Výborný je batát, dýně, paprika aj.
  • Pokud máte rádi, můžete si do jídla přidat ještě česnek.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJíme jinak, třídíme jinak
Další článekŽeny, které nestárnou – seminář 10.-11. 11. 2018