Masala

Dahi Baingan – vrstvený kořeněný lilek

Dahi Baingan je indický pokrm s lilkem s jogurtem a kořeněnou masalou. Tento krémový lilkový pokrm doplněný tadkou je explozí pikantních a kořeněných chutí...

Kapustový „dort“ s tempehem

Rovnou podotýkám, že tento zelený dort je pro ČTYŘI osoby a ne pro dvě! Pokud je vás nedostatečný počet, raději si někoho k téhle dobrotě sežeňte nebo zvol...

Dal makhani – černé fazole s batátem a špenátem

V klasickém indickém receptu se používá máslo a kombinace čočky a černých fazolí. Nám moc chutná tahle zjednodušená rychlovka – velmi chutná omáčka s...

Cuketové curry masala

Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...

Tempeh Tikka Masala s rýží

Mírně pikantní, syté a lahodné jídlo plné zeleniny a bílkovin z tempehu.

Tempeh Tikka Masala

Mírně pikantní, syté a lahodné jídlo plné zeleniny a bílkovin z tempehu. Dá se dělat na nespočet různých způsobů a vždy je výborné!

Houbová Chana Masala s cizrnou

Čerstvé nebo sušené lesní hříbky se hodí nejen na tradiční houbovou smaženici, ale také do indické kuchyně. Zkuste je zkombinovat s garam masalou a kari a ...