- 3/4 šálku vyloupané červené čočky
- 2 polévkové lžíce kešu
- stroužek česneku
- citrónová šťáva podle chuti
- olivový olej podle chuti
- sůl podle chuti
- koření za’atar podle chuti
- trocha vody z uvařené čočky
Jak připravit jemnou pomazánku z čočky
- Čočku uvařte a v polovině vaření přidejte kešu oříšky. Vařte, dokud čočka nezměkne.
- Sceďte, trochu vody z vaření si nechte stranou.
- Vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, česnekem a rozmixujte, v případě potřeby přidejte vodu, abyste získali hladký a sametový, ale ne tekutý krém.
- Naservírujte do misky, pokapejte extra panenským olivovým olejem, přidejte za’atar a pažitku.
Praktické
- Uchovávejte v lednici a spotřebujte do dvou dnů.
- Tento krém nebo pomazánka se hodí na chleby, do placek, k pečené zelenině, prostě kde vám bude nejvíce vyhovovat.
Obměna
- Na posypání použijte jakékoliv koření, co vám chutná.
Děti
- S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodné pro děti od 2 let.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Bylo by možné na tento recept použít i normální hnědou čočku? Myslíte, že by to taky byla taková chuťová pecka? Děkuju za názory:)
Vynikající pomazánka! Jednoduchá, nepřeplácaná chuť, opravdu fajn recept – bude k večeři s plackama 😋