loupaná čočka

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Plněná roláda s pestem a tofu

Věrná alternativa klasických plněných masových rolád ve veganské variantě. Doporučujeme podávat s “bramborovou” kaší :-)
3

Vyznáte se v čočce? Jak a které druhy rozhodně zařadit do jídelníčku

Čočka je luštěnina, která je již po tisíce let důležitou potravinou v mnoha zemích světa. U nás se jí velkozrnná čočka na Nový rok, protože to podle tradic...
8
2

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny – zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Nauč...

Indické hráškovo-cuketové Kootu

Krémové, vyživující a chutě uspokojující jídlo s nádechem exotického kokosu, které vyloženě pohladí chuťové buňky i žaludek. To je Kootu – tradiční j...

Rychlovka z červené čočky, rýže a zeleniny

Když přijdete domů hladoví a máte jen vařenou rýži, můžete si pochutnávat na výborném jídle už za 20 minut. Dokonce i když nemáte ani tu vařenou rýži. Dáte...

Čočková kaše s tymiánem

Když chcete mít rychle něco sytého a chutného, uvařte čočkovou kaši. Já ji dělám často a na mnoho způsobů, ovšem tento dnes velmi zabodoval, tak jsme ho vy...

Červená čočka po indicku

V Indii se používá mnoho druhů koření, takže i obyčejné jídlo je díky tomu chuťově velmi výrazné. A jelikož my Jíme Jinak, šetřila jsem s kořením a připrav...

Jemná zelná omáčka s červenou čočkou a koprem

Další možnost, jak si dopřát chuť luštěnin aniž bychom se jimi přecpali. Stačí z nich udělat omáčku, “naředit” je zeleninou a hned jich máme ví...

Labužnická čočková omáčka

Milujeme omáčky a ještě více je milují malé děti, které by je měly mít na talíři co nejčastěji. Omáčka z červené čočky byla vždy naše favoritka, s kterou j...