Když přijdete domů hladoví a máte jen vařenou rýži, můžete si pochutnávat na výborném jídle už za 20 minut. Dokonce i když nemáte ani tu vařenou rýži. Dáte všechno dobré do jednoho hrnce a je to.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1/2 hrnku loupané červené čočky
  • 2 hrnky vařené celozrnné rýže (nebo hrnek bílé nevařené)
  • 1 cibule
  • 1/2 pórku
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 batátu
  • 2 hrnky vývaru (vody)
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvého oregána
  • hrst čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • olej
  • sůl

Jak připravit rychlé jídlo z červené čočky a rýže

  1. Oloupeme batát a cibuli, omyjeme zeleninu a všechnu ji nakrájíme na drobno.
  2. V hrnci rozpálíme olej, na něj dáme cibuli a posolíme, orestujeme.
  3. Přidáme zbytek zeleniny, propláchnutou čočku a krátce orestujeme.
  4. Přidáme nasekané bylinky sojovou omáčku a vývar.
  5. Vaříme cca 15 minut do změknutí čočky a zeleniny.
  6. Před koncem přidáme prolisovaný česnek a vařenou rýži.
  7. Podle chuti přidáme jablečný ocet.

Praktické

  • Pokud nemáte předem uvařenou rýži, přidejte spolu s čočkou do hrnce hrnek bílé rýže a přidejte dva hrnky vody. Uvaříte vše v jednom.

Obměna

  • Čerstvé bylinky můžete nahradit sušenými, případně zvolit vlastní kombinaci koření.

Kombinujeme

  • Protože tu máme zástupce obiloviny, luštěniny i zeleniny, máme kompletní talíř. K jídlu tedy přidáme zeleninu krátce tepelně upravenou, kousek syrové a kousek kvašené.

Děti

  • Jídlo je vhodné pro děti od 1 roku, ale šetříme s olejem, sojovou omáčkou a solí.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní květáková polévka se zavářkou z kuskusu
Další článekFialkový ocet