Spojením dýně, červené řepy, tymiánu a česneku vznikla výborná krémová polévka.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 střední cibule
  • 1 hrnek nakrájené dýně na větší kostky
  • 1 malá červená řepa
  • 1 větší stroužek česneku
  • půl lžičky sušeného tymiánu nebo snítka čerstvého
  • trocha soli
  • 1 lžíce oleje
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • na dochucení: umeocet
  • na ozdobení: rostlinná smetana, lístky bazalky nebo petrželka

Jak připravit řepový krém s dýní

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar.
  2. Nakrájíme cibuli a dýni na velké kostky, řepu a česnek na menší.
  3. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, řepu, dýni a sůl a chvíli společně restujeme.
  4. Po 5 minutách přidáme česnek a tymián a zalijeme horkým vývarem nebo vodou.
  5. Vaříme asi 10-15 minut do změknutí řepy.
  6. Obsah hrnce rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka.
  7. Dochutíme trochou umeocta.
  8. Na talíři ozdobíme trochou rostlinné smetany a lístky bazalky nebo petrželky.

Obměna

  • Do krémové polévky se hodí všechna zelenina. Skvělá je kombinace dýně – celer, dýně – celer – petržel. dýně -mrkev – řepa.

Praktické

  • Není nutné krájet zeleninu na drobno, stejně ji budeme mixovat.
  • Řepu raději na menší kousky, protože se vaří déle.

Děti

  • Polévku pro děti od 1 roku vaříme jen s malinkým množstvím soli a kapkou oleje, nepoužíváme rostlinnou smetanu, ale můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.
  • Pro 1,5 roční děti můžeme vařit stejně, jen šetříme olejem, solí a dochucovadly.
  • Děti od 2 let mohou polévku podle receptu.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...
    • Tymián je dobrý na trávení i na chuť. Je dobrý na plíce, mírně vysušuje a zahřívá.

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKdyž stokilová holka hladoví (Jana, 24 let)
Další článekProč chodím bosky