Česká rychlá a chutná klasika na večeři - chleba ve vajíčku. V naší verzi ale zdravě a bez vajíčka :-)

Ingredience
1 porce
  • 2 plátky kváskového chleba
  • 15 g hrašky
  • 15 g vody
  • koření dle chuti (např. grilovací)
  • špetka kurkumy
  • 1 lžíce oleje
  • hořčice
  • pažitka
  • cibule
  • sůl (případně i sůl kala namak)

Jak připravit obalovaný chleba ve vajíčku

  1. V misce připravíme těstíčko z hrašky, koření, soli, kurkumy a vody.
  2. Obalíme v něm plátky chleba z obou stran.
  3. Smažíme dozlatova z obou stran na oleji.
  4. Potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule a nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Výborný je tento chleba s sebou na cesty, výlety, pikniky, do práce nebo do školy.
  • Podáváme s kyselým okurkem.
  • Pro bezlepkovou dietu zvolíme bezlepkový kváskový chléb.

Obměna

  • Místo hrašky můžeme použít jen cizrnovou mouku, je ale třeba přidat více koření.
  • Chleba před obalením v hrašce můžeme namazat misem, bude mít zase jinou chuť nebo ho obalit v řase nori (do hrašky přidat nori vločky).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Rozloučila jsem se s pneumatikou na břiše (Vlaďka)

Vlaďka: Kurz Jarní očista je sice oficiálně u konce,...

Zůstávám definitivně u tohoto stravování (Olga)

Olga: Dobrý den, co mne napadá na konci kurzu...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Cítím se lépe, kila mizí a manžel si pochutnává se mnou (Jarmila)

Jarmila: Ahoj všichni, chtěla bych touto cestou moc poděkovat...

Zbavila jsem se kávy, hubnu a žaludek se uklidnil (Ilona)

Ilona: Hezký den všem :-) Už se blížím konci...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Už nepanikařím a s manželem si moc pochutnáváme (Marta)

Marta: Evi, musím pochválit, jako vždy, skvělý jídelníček. Byly...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....
  1. vyzkoušeno s cizrnovou moukou + sůl vajíčková sůl + špetička kurkumy – úplně jako chleba ve vajíčku, nedá se skoro poznat rozdíl, úžasný a myslím, že dokud člověk nemá mlínek tak cizrnová mouka vyjde v konečném důsledku levněji než hraška, super Děkuju za recept

  2. Tento jednoduchý recept mě inspiroval a místo chleba
    jsem obalila jáhlový knedlík, k tomu dýňovočočkovou
    pomazánku a sváča do školy měla úspěch. Díky.

    • Knedlík ve vajíčku zní super, vlastně jsme doma takové jídlo taky dělávali, když jsem byla malá, úplně jsem na to zapomněla – v pánvičce se osmažily knedlíky a zalilo se to vejcem a byla večeře :-))

  3. Naše děti miují chléb ve vajíčku, občas jim ho udělá mamka, když k nám přijede, jinak samotné vejce nesní v jákekoliv podobě. Já ho jako dítě taky měla ráda. Zkusím tuhle verzi a schválně, zda poznají rozdíl. Jaký typ hrašky používáte, na obalování?

    • Umeleme si doma hrách nebo cizrnu, přisolíme, přidáme koření podle chuti a je hraška hotová. Jinak se dá koupit s vanilkou, pikantní a taková obyčejná jen slaná.

  4. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNávod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny
Další článekO barvách a lidech I.