Česká rychlá a chutná klasika na večeři - chleba ve vajíčku. V naší verzi ale zdravě a bez vajíčka :-)

Ingredience
1 porce
  • 2 plátky kváskového chleba
  • 15 g hrašky
  • 15 g vody
  • koření dle chuti (např. grilovací)
  • špetka kurkumy
  • 1 lžíce oleje
  • hořčice
  • pažitka
  • cibule
  • sůl (případně i sůl kala namak)

Jak připravit obalovaný chleba ve vajíčku

  1. V misce připravíme těstíčko z hrašky, koření, soli, kurkumy a vody.
  2. Obalíme v něm plátky chleba z obou stran.
  3. Smažíme dozlatova z obou stran na oleji.
  4. Potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule a nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Výborný je tento chleba s sebou na cesty, výlety, pikniky, do práce nebo do školy.
  • Podáváme s kyselým okurkem.
  • Pro bezlepkovou dietu zvolíme bezlepkový kváskový chléb.

Obměna

  • Místo hrašky můžeme použít jen cizrnovou mouku, je ale třeba přidat více koření.
  • Chleba před obalením v hrašce můžeme namazat misem, bude mít zase jinou chuť nebo ho obalit v řase nori (do hrašky přidat nori vločky).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...
  1. Tento jednoduchý recept mě inspiroval a místo chleba
    jsem obalila jáhlový knedlík, k tomu dýňovočočkovou
    pomazánku a sváča do školy měla úspěch. Díky.

    • Knedlík ve vajíčku zní super, vlastně jsme doma takové jídlo taky dělávali, když jsem byla malá, úplně jsem na to zapomněla – v pánvičce se osmažily knedlíky a zalilo se to vejcem a byla večeře :-))

  2. Naše děti miují chléb ve vajíčku, občas jim ho udělá mamka, když k nám přijede, jinak samotné vejce nesní v jákekoliv podobě. Já ho jako dítě taky měla ráda. Zkusím tuhle verzi a schválně, zda poznají rozdíl. Jaký typ hrašky používáte, na obalování?

    • Umeleme si doma hrách nebo cizrnu, přisolíme, přidáme koření podle chuti a je hraška hotová. Jinak se dá koupit s vanilkou, pikantní a taková obyčejná jen slaná.

  3. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNávod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny
Další článekO barvách a lidech I.