Česká rychlá a chutná klasika na večeři - chleba ve vajíčku. V naší verzi ale zdravě a bez vajíčka :-)
Ingredience
1 porce
  • 2 plátky kváskového chleba
  • 15 g hrašky
  • 15 g vody
  • koření dle chuti (např. grilovací)
  • špetka kurkumy
  • 1 lžíce oleje
  • hořčice
  • pažitka
  • cibule
  • sůl (případně i sůl kala namak)

Jak připravit obalovaný chleba ve vajíčku

  1. V misce připravíme těstíčko z hrašky, koření, soli, kurkumy a vody.
  2. Obalíme v něm plátky chleba z obou stran.
  3. Smažíme dozlatova z obou stran na oleji.
  4. Potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule a nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Výborný je tento chleba s sebou na cesty, výlety, pikniky, do práce nebo do školy.
  • Podáváme s kyselým okurkem.
  • Pro bezlepkovou dietu zvolíme bezlepkový kváskový chléb.

Obměna

  • Místo hrašky můžeme použít jen cizrnovou mouku, je ale třeba přidat více koření.
  • Chleba před obalením v hrašce můžeme namazat misem, bude mít zase jinou chuť nebo ho obalit v řase nori (do hrašky přidat nori vločky).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...
  1. Tento jednoduchý recept mě inspiroval a místo chleba
    jsem obalila jáhlový knedlík, k tomu dýňovočočkovou
    pomazánku a sváča do školy měla úspěch. Díky.

    • Knedlík ve vajíčku zní super, vlastně jsme doma takové jídlo taky dělávali, když jsem byla malá, úplně jsem na to zapomněla – v pánvičce se osmažily knedlíky a zalilo se to vejcem a byla večeře :-))

  2. Naše děti miují chléb ve vajíčku, občas jim ho udělá mamka, když k nám přijede, jinak samotné vejce nesní v jákekoliv podobě. Já ho jako dítě taky měla ráda. Zkusím tuhle verzi a schválně, zda poznají rozdíl. Jaký typ hrašky používáte, na obalování?

    • Umeleme si doma hrách nebo cizrnu, přisolíme, přidáme koření podle chuti a je hraška hotová. Jinak se dá koupit s vanilkou, pikantní a taková obyčejná jen slaná.

  3. Teda Ajko, v hrašce obalím kdeco, ale chleba , mě vůbec nenapadl. Jakmile mi zbyde, ráda určitě vyzkouším. Jsi prostě skvělá. Díky

    • Děkuji Lenko. Dej vědět, jak chutná! 🙂 To je taková vzpomínka na dětská léta.. Chleba ve vajíčku.. 😀 A pokud si tu chuť pamatuji správně, tak je to skoro kopie (i vzhledově) 😉

      • Chleba zbyl, takže jsem se vrhla do přípravy. Nepoužila jsem ani koření. Ono mi stačilo, že jsem si ho potřela hořčicí a obložila cibulí a kvašáky. No, to jsem si pochutnala…

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNávod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny
Další článekO barvách a lidech I.