Česká rychlá a chutná klasika na večeři - chleba ve vajíčku. V naší verzi ale zdravě a bez vajíčka :-)

Ingredience
1 porce
  • 2 plátky kváskového chleba
  • 15 g hrašky
  • 15 g vody
  • koření dle chuti (např. grilovací)
  • špetka kurkumy
  • 1 lžíce oleje
  • hořčice
  • pažitka
  • cibule
  • sůl (případně i sůl kala namak)

Jak připravit obalovaný chleba ve vajíčku

  1. V misce připravíme těstíčko z hrašky, koření, soli, kurkumy a vody.
  2. Obalíme v něm plátky chleba z obou stran.
  3. Smažíme dozlatova z obou stran na oleji.
  4. Potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule a nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Výborný je tento chleba s sebou na cesty, výlety, pikniky, do práce nebo do školy.
  • Podáváme s kyselým okurkem.
  • Pro bezlepkovou dietu zvolíme bezlepkový kváskový chléb.

Obměna

  • Místo hrašky můžeme použít jen cizrnovou mouku, je ale třeba přidat více koření.
  • Chleba před obalením v hrašce můžeme namazat misem, bude mít zase jinou chuť nebo ho obalit v řase nori (do hrašky přidat nori vločky).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Všichni mi říkají, že jsem nějaká mladá babička – díky JJ mládnu :-)

Vlaty: Cítím se úplně super, mám dole asi 6kg....

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

byla jsem darovat krev a výsledky vynikající (Veve)

Veve: Ahoj,  byla jsem darovat krev a výsledky vynikající...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Vlasů na dvě hlavy a ty lokny! (Kattynka)

Kattynka: Evi, díky za sdílení, jste zářný příklad, že...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Moja rodina je novou kuchyňou nadšená (Petra)

Petra: S Jíme Jinak jem už takmer tri mesiace...
  1. Tento jednoduchý recept mě inspiroval a místo chleba
    jsem obalila jáhlový knedlík, k tomu dýňovočočkovou
    pomazánku a sváča do školy měla úspěch. Díky.

    • Knedlík ve vajíčku zní super, vlastně jsme doma takové jídlo taky dělávali, když jsem byla malá, úplně jsem na to zapomněla – v pánvičce se osmažily knedlíky a zalilo se to vejcem a byla večeře :-))

  2. Naše děti miují chléb ve vajíčku, občas jim ho udělá mamka, když k nám přijede, jinak samotné vejce nesní v jákekoliv podobě. Já ho jako dítě taky měla ráda. Zkusím tuhle verzi a schválně, zda poznají rozdíl. Jaký typ hrašky používáte, na obalování?

    • Umeleme si doma hrách nebo cizrnu, přisolíme, přidáme koření podle chuti a je hraška hotová. Jinak se dá koupit s vanilkou, pikantní a taková obyčejná jen slaná.

  3. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNávod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny
Další článekO barvách a lidech I.