Česká rychlá a chutná klasika na večeři - chleba ve vajíčku. V naší verzi ale zdravě a bez vajíčka :-)

Ingredience
1 porce
  • 2 plátky kváskového chleba
  • 15 g hrašky
  • 15 g vody
  • koření dle chuti (např. grilovací)
  • špetka kurkumy
  • 1 lžíce oleje
  • hořčice
  • pažitka
  • cibule
  • sůl (případně i sůl kala namak)

Jak připravit obalovaný chleba ve vajíčku

  1. V misce připravíme těstíčko z hrašky, koření, soli, kurkumy a vody.
  2. Obalíme v něm plátky chleba z obou stran.
  3. Smažíme dozlatova z obou stran na oleji.
  4. Potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule a nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Výborný je tento chleba s sebou na cesty, výlety, pikniky, do práce nebo do školy.
  • Podáváme s kyselým okurkem.
  • Pro bezlepkovou dietu zvolíme bezlepkový kváskový chléb.

Obměna

  • Místo hrašky můžeme použít jen cizrnovou mouku, je ale třeba přidat více koření.
  • Chleba před obalením v hrašce můžeme namazat misem, bude mít zase jinou chuť nebo ho obalit v řase nori (do hrašky přidat nori vločky).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Tento jednoduchý recept mě inspiroval a místo chleba
    jsem obalila jáhlový knedlík, k tomu dýňovočočkovou
    pomazánku a sváča do školy měla úspěch. Díky.

    • Knedlík ve vajíčku zní super, vlastně jsme doma takové jídlo taky dělávali, když jsem byla malá, úplně jsem na to zapomněla – v pánvičce se osmažily knedlíky a zalilo se to vejcem a byla večeře :-))

  2. Naše děti miují chléb ve vajíčku, občas jim ho udělá mamka, když k nám přijede, jinak samotné vejce nesní v jákekoliv podobě. Já ho jako dítě taky měla ráda. Zkusím tuhle verzi a schválně, zda poznají rozdíl. Jaký typ hrašky používáte, na obalování?

    • Umeleme si doma hrách nebo cizrnu, přisolíme, přidáme koření podle chuti a je hraška hotová. Jinak se dá koupit s vanilkou, pikantní a taková obyčejná jen slaná.

  3. Teda Ajko, v hrašce obalím kdeco, ale chleba , mě vůbec nenapadl. Jakmile mi zbyde, ráda určitě vyzkouším. Jsi prostě skvělá. Díky

    • Děkuji Lenko. Dej vědět, jak chutná! 🙂 To je taková vzpomínka na dětská léta.. Chleba ve vajíčku.. 😀 A pokud si tu chuť pamatuji správně, tak je to skoro kopie (i vzhledově) 😉

      • Chleba zbyl, takže jsem se vrhla do přípravy. Nepoužila jsem ani koření. Ono mi stačilo, že jsem si ho potřela hořčicí a obložila cibulí a kvašáky. No, to jsem si pochutnala…

  4. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNávod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny
Další článekO barvách a lidech I.