Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Rychlá omáčka na těstoviny

Uvařeno

Jednoduchá a přitom velice chutná omáčka na těstoviny, kterou budete mít připravenou během pár minut. Skvělá například jako rychlá večeře.

Ingredience
2-3 porce
  • těstoviny
  • 1/2 hrnku předem namočených kešu ořechů
  • 8 plátků sušených rajčat
  • 250 ml bio sójového mléka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 100 ml vody z vaření těstovin (nebo dle potřeby)
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • čerstvá petrželka
  • pražené vlašské ořechy

Kdyby mi to někdo řekl, tak mu věřit nebudu, ale já to zažívám na vlastním těle! Začali jsme snídat zdravě a má to ne...

Jak připravit rychlou omáčku na těstoviny

  1. Těstoviny (cca 3 porce) uvaříme tak, aby byly na skus.
  2. Kešu ořechy scedíme a dáme do výkonného mixéru. Přidáme mléko, citrónovou šťávu, lahůdkové droždí, sůl, pepř, rajčata, uzenou papriku a dle potřeby vodu z těstovin a rozmixujeme do hladka. Omáčka by neměla být příliš hustá, takže množství vody použijeme dle potřeby.
  3. Omáčku přelijeme do hlubší pánve a přivedeme k varu. Nakonec přidáme těstoviny a společně promícháme a ještě krátce povaříme.
  4. Těstoviny podáváme posypané petrželkou, ořechy a můžeme posypat i trochou lahůdkového droždí.

Praktické

  • Pro kompletní talíř přidejte například opečené tofu a kousek napařené zeleniny.
  • Pro verzi bez sóji volte bio rýžové/mandlové mléko.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. rýžové, kukuřičné..)

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

56 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Holandská omáčka jinak

Holandskou omáčku asi není třeba představovat. Určitě všichni znáte tu  tradiční s vejci, ale jde připravit i ve zdravější verzi. Stačí pár ingrediencí, pá...

Chřestový koláč bez lepku

Sezóna chřestu je tady. Je to báječná surovina, která má pestré využití. Skvěle se hodí třeba do slaného koláče, který je bez lepku, vajec i mléka a skvěle...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Krémové tahini těstoviny s batátem a kadeřávkem

Naše oblíbené krémové “smetanové” těstoviny s tahini omáčkou, sladkými batáty, kadeřávkem a uzeným tofu. Toto jídlo bychom mohli jíst denně. Ta...

Košíčky s dýňovým sýrem

Košíčky s dýňovým sýrem se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako lehká svačina. Navíc jsou bez lepku a příprava nezabere mnoho času.

Italský sýr stracchino jinak (bez laktózy)

Stracchino je typický italský sýr, krémové, smetanové konzistence.  Vyzkoušejte tuto rostlinou verzi a dejte vědět, jak vám chutnala.