Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zelené letní gnocchi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým olejem, abychom jejich chuť nepřikryli příliš aromatickým kondimentem.

Ingredience
  • 50 g hrachové mouky
  • 140 g hrášku
  • 10 špaldové celozrnné mouky
  • čerstvý česnek
  • pistácie
  • olej
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • sůl

Mám moc ráda podzim. Sama se nacházím v podzimním věku svého života. Užívám si toho, co mi dává zahrada, o kter...

Jak připravit letní hráškové gnocchi

  1. Vařte hrášek asi 2 minuty a nechte ho okapat a vychladnout. Poté ho rozmixujte a dejte do misky.
  2. Přidejte mouky, smíchejte a vypracujte v měkké těsto. Z těsta vytvarujte gnocchi a vařte  několik minut, dokud nebudou měkké. Bude záležet na mouce, kterou jste použili.
  3. Do pánve nalijte olej, přidejte pistácie, nasekaný česnek a vařené scezené gnocchi. Promíchejte a prohřejte na pánvi několik minut.
  4. Na talíři posypte petrželkou a jarní cibulkou.

Praktické

  • Nepřehánějte to s množstvím mouky, aby gnocchi nebyly tvrdé.
  • Gnocchi můžete válet na rýhovaném prkénku, nebo tvořit jakékoliv menší tvary.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou mouku namísto špaldové.
  • Luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku, používáme je výjimečně a spíše slavnostně, pokud jsme jinak zdraví.

Obměna

  • Použijte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
  • Gnocchi můžete podávat i s jakoukoliv omáčkou, podle vašich chutí a zvyků.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Věrko, kolik gramů té špaldové mouky, prosím? Děkuji! Už se na tento recept moc těším 😊

Čím nahradit hrachovou mouku?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou

Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi ...

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...

Špagety s rapini a žampióny

Další recept na oblíbené špagety, tentokrát v pikantní verzi se žampiony a zeleninou rapini. Jedna ze zdravých rychlovek, které máte za pár minut na stole....

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...