Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zelené letní gnocchi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým olejem, abychom jejich chuť nepřikryli příliš aromatickým kondimentem.

Ingredience
  • 50 g hrachové mouky
  • 140 g hrášku
  • 10 špaldové celozrnné mouky
  • čerstvý česnek
  • pistácie
  • olej
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • sůl

Jak připravit letní hráškové gnocchi

  1. Vařte hrášek asi 2 minuty a nechte ho okapat a vychladnout. Poté ho rozmixujte a dejte do misky.
  2. Přidejte mouky, smíchejte a vypracujte v měkké těsto. Z těsta vytvarujte gnocchi a vařte  několik minut, dokud nebudou měkké. Bude záležet na mouce, kterou jste použili.
  3. Do pánve nalijte olej, přidejte pistácie, nasekaný česnek a vařené scezené gnocchi. Promíchejte a prohřejte na pánvi několik minut.
  4. Na talíři posypte petrželkou a jarní cibulkou.

Praktické

  • Nepřehánějte to s množstvím mouky, aby gnocchi nebyly tvrdé.
  • Gnocchi můžete válet na rýhovaném prkénku, nebo tvořit jakékoliv menší tvary.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou mouku namísto špaldové.
  • Luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku, používáme je výjimečně a spíše slavnostně, pokud jsme jinak zdraví.

Obměna

  • Použijte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
  • Gnocchi můžete podávat i s jakoukoliv omáčkou, podle vašich chutí a zvyků.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

Čím nahradit hrachovou mouku?

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Špagety s rapini a žampióny

Další recept na oblíbené špagety, tentokrát v pikantní verzi se žampiony a zeleninou rapini. Jedna ze zdravých rychlovek, které máte za pár minut na stole....

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Zapékané batáty

Zapékané batáty patří mezi skutečné delikatesy. Tato v sobě zahrnuje i obilovinu a luštěninu a navíc skvěle voní po čerstvých bylinkách. Vy a vaši blízcí s...