Další z rychlých a chutných podzimních polévek.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 hrnek na kostky nakrájené dýně
  • 1 hrnek na růžičky rozebraného květáku
  • 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • špetička muškátového oříšku
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • sůl
  • lžička miso pasty
  • umeocet
  • na ozdobení: petrželka a pražená semínka sezamu

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Nakrájíme dýni na kostky, květák rozebereme na růžičky.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli, ovesné vločky a přidáme dýni a květák.
  4. Vaříme společně asi 15 minut. Ke konci varu přidáme špetičku muškátového oříšku.
  5. Vypneme oheň, přidáme miso pastu a pomocí šťouchadla na brambory zeleninu rozšťoucháme.
  6. Dochutíme trochou umeocta.
  7. Na závěr posypeme petrželkou a praženým sezamem.

Obměna

Místo dýně můžeme použít batáty.

Děti od roka

Polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.

Děti od roka a půl

Polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.

Děti od 2 let

Mohou polévku podle receptu.

6 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Vynikající polívka, právě jsem dojedla. Místo sezamu jsem ji pokapala dýňovým olejem. Jednoduchá, rychlá a vynikající! Na podzim se takových polívek nemůžu nabažit. 🙂

    • Děkuji Hani, máme tu polévek přes 100 druhů a pořád mi naskakují nové kombinace, jsem prostě také polévková :).

    • Jarní cibulka je jen název, ta roste od jara do podzimu. Když dáte naklíčenou cibuli do záhonku, tak vám taky vyraší.

    • Dnes byla k mání “všude”. Zítra to bude v ČR horší, neb máme jeden ze sedmi “zavíracích” svátků. Podivuhodný to výplod našeho právě končícího parlamentu. 🙂

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFestival Země na talíři – Olomouc
Další článekPozvánka na festival Miluj svůj život