Červené, sladké, kořeněné, rychlé, snadné, chutné, barevné. I úplně obyčejné jídlo můžeme trochu vylepšit, pokud ho chceme připravit pro nějakou speciální příležitost. Tohle srdce bych viděla dobře na Sv.Valentýna, k svátku nebo na nějakou romantickou večeři.

Ingredience
  • celozrnný kuskus
  • prášek ze sušené červené řepy
  • červená loupaná čočka
  • pikantní feferonkový olej
  • česnek
  • žampiony
  • hlíva ústřičná
  • červená cherry rajčátka
  • oregáno
  • petrželka
  • sůl

Jak připravit Srdce na talíři

  1. Osmažte česnek s chilli olejem a trochou prášku z červené řepy, přidejte kuskus a vodu, osolte a vařte, jak je uvedeno na obalu (obvykle se již nevaří ale nechá dojít pod pokličkou). Když je kuskus hotov, načechrejte ho vidličkou.
  2. Uvařte čočku, já jí vařím al dente, protože nemám ráda rozvařenou. Pokapejte pikantním olejem, přidejte sůl a odložte stranou.
  3. Nakrájejte pleurotus na proužky a orestujte je na pánvi s česnekem, petrželkou, solí a olivovým olejem.
  4. Připravte rychlý konfit z cherry rajčat. Na pánev s trochou oleje, přidejte jemně nasekaný česnek, nakrájejte cherry rajčata na polovinu, osolte, posypte oregánem a položte je řezem na dno pánve. Vařte je rychle při vysoké teplotě a jen z jedné strany. Utvoří se taková pěkná kůrka.
  5. Stejný postup udělejte s žampiony. Dejte houby a cherry rajčata stranou.
  6. Pak sestavte srdce, pomocí formiček, střídejte vrstvy kuskusu s čočky. Podáváme s cherry rajčaty, žampiony, plerotusem a ve finále několika kapkami olivového oleje. Vezměte sítko a posypte celou misku červenou řepou. Trochu petrželky a to je vše.

Praktické

  • Formy koupíte v domácích potřebách např. od Tescomy.
  • Podle počtu strávníku přizpůsobte množství ingrediencí.

Obměna

  • Nemusí to být jen srdce, vyměníme formičku za kytičku a máme námět třeba k narozeninám, a co třeba hvězdičku na vánoční stůl?
  • Podle sezony obměňte zeleninu.
  • Místo kuskusu zkuste i jinou obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud uberete sůl a ostré koření.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Dostala jsem se do pohody a vím, co malému uvařit (Andrea)

Andrea: Dobrý den, jsem s Klubem Jíme Jinak cca...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

2kg dole, bez hladovění a s výbornými recepty (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, dnes mám 14. den. Nevydržela jsem...

Prožívám období života, kdy vlastně nic nemusím (Lída)

Lída: Přeji všem krásné dny. Neuměla jsem si představit,...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Díky Jíme Jinak lépe zvládáme vést firmu (Lenka)

Lenka: Dobrý večer, milá Evičko! Skláním se a tleskám!!!...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Všímám si na sobě spousty pozitivních změn (Eva)

Eva: Váha a míry stabilní, ale kdybych ty předchozí...

Užívám si to, poslouchám tělo a učím se (Jana)

Jana: Low carb jsem jela cca půl roku, chtěla...

Dosud vyzkoušené recepty všem chutnaly (Monika)

Monika: Zdravím všechny z Jíme Jinak :) Jsem tady...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Závislost na sladkém je pryč a s ní i 8 kg váhy (Stanislava)

Stanislava: Evi, chcem sa ti podakovať za kurz Hubneme...
  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek18x valentýnské recepty. Připravte pokrmy pro vaši lásku s láskou
Další článekKonečně si užívám zimu a trávení je v klidu