Červené, sladké, kořeněné, rychlé, snadné, chutné, barevné. I úplně obyčejné jídlo můžeme trochu vylepšit, pokud ho chceme připravit pro nějakou speciální příležitost. Tohle srdce bych viděla dobře na Sv.Valentýna, k svátku nebo na nějakou romantickou večeři.

Ingredience
  • celozrnný kuskus
  • prášek ze sušené červené řepy
  • červená loupaná čočka
  • pikantní feferonkový olej
  • česnek
  • žampiony
  • houby pleurotus
  • červená cherry rajčátka
  • oregáno
  • petrželka
  • sůl

Jak připravit Srdce na talíři

  1. Osmažte česnek s chilli olejem a trochou prášku z červené řepy, přidejte kuskus a vodu, osolte a vařte, jak je uvedeno na obalu (obvykle se již nevaří ale nechá dojít pod pokličkou). Když je kuskus hotov, načechrejte ho vidličkou.
  2. Uvařte čočku, já jí vařím al dente, protože nemám ráda rozvařenou. Pokapejte pikantním olejem, přidejte sůl a odložte stranou.
  3. Nakrájejte pleurotus na proužky a orestujte je na pánvi s česnekem, petrželkou, solí a olivovým olejem.
  4. Připravte rychlý konfit z cherry rajčat. Na pánev s trochou oleje, přidejte jemně nasekaný česnek, nakrájejte cherry rajčata na polovinu, osolte, posypte oregánem a položte je řezem na dno pánve. Vařte je rychle při vysoké teplotě a jen z jedné strany. Utvoří se taková pěkná kůrka.
  5. Stejný postup udělejte s žampiony. Dejte houby a cherry rajčata stranou.
  6. Pak sestavte srdce, pomocí formiček, střídejte vrstvy kuskusu s čočky. Podáváme s cherry rajčaty, žampiony, plerotusem a ve finále několika kapkami olivového oleje. Vezměte sítko a posypte celou misku červenou řepou. Trochu petrželky a to je vše.

Praktické

  • Formy koupíte v domácích potřebách např. od Tescomy.
  • Podle počtu strávníku přizpůsobte množství ingrediencí.

Obměna

  • Nemusí to být jen srdce, vyměníme formičku za kytičku a máme námět třeba k narozeninám, a co třeba hvězdičku na vánoční stůl?
  • Podle sezony obměňte zeleninu.
  • Místo kuskusu zkuste i jinou obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud uberete sůl a ostré koření.

Díky JJ se nám změnil život

Lenka W.: DĚKUJI DĚKUJI DĚKUJI - změnil se nám...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Synovi se zlepšilo dýchání a je mu líp (Ingrid)

Ingrid: Synovi se zlepšilo dýchání, začal se víc pohybovat...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Srovnal se mi cyklus (Adriana)

Adriana: Vďaka vašim radám som zaradila do jedálnička viac...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRychlá letní polévka s řasou wakame
Další článekKořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží