Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s artyčokem na italský způsob

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro

Typický recept na jarní období. Hrášek i artyčoky jsou symbolem jara. V Itálii je to oblíbená kombinace, věřím, že si oblíbíte i vy.

Ingredience
  • špagety
  • čerstvé artyčoky
  • kapary v soli
  • hrášek
  • sušené oregáno
  • trošku feferonky
  • sůl
  • olej
  • česnek
  • petrželka
  • jarní cibulka

Jakub není fanda diet a kurzů s jídelníčkem. Je sportovec a masožrout, jak sám říká. Změnu jídelníčku zažil díky svoj...

Jak připravit těstoviny s artyčokem po italsku

  1. Očistěte artyčoky. Uřízněte špičku a zbavte poupata tvrdých krajních listů.
  2. Opláchněte kapary od soli.
  3. Na pánev dejte olej, feferonku, kapary, česnek, oregáno a artyčoky. Osolte. Lehce osmahněte a podlijte vodou. Poduste, dokud artyčoky nezměknou.
  4. Aby hrášek udržel tvar i barvu, uvařte ho zvlášť ve vroucí pouze pár minut a pak ho propláchněte ve studené vodě. Pak ho přidejte do pánve k artyčokům.
  5. Uvařte špagety a dejte je do pánve. Na prudkém ohni vše dobře promíchejte, posypte jarní cibulkou a petrželovou natí.

Praktické

  • Očištěné artyčoky okamžitě dejte do studené vody s citrónovou šťávou, aby nezčernaly.
  • Artyčoky čistěte v rukavicích, barví ruce podobně jako ořechová slupka.
  • Doba dušení artyčoku je hodně variabilní. Čím větší poupata, tím delší doba vaření. Čerstvé artyčoky se připravují poměrně krátce.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Pokud nemáte rádi pikantní nebo vaříte i pro děti, nepoužívejte feferonku.

Děti

  • Bez feferonky a s menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Neuvěřitelné množství senzacnich receptů. 😘Děkuji za ně! Je to úžasná inspirace ke změně. Olga

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špagety s černou cizrnou na kyselo

Černá cizrna je malé velikosti a pokrytá tmavou slupkou. Patří k velmi starobylé odrůdě typické pro střední a jižní Itálii. Chuť je intenzivnější a výrazně...

Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou

Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi ...

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Sushi dortík

Máte rádi sushi? My milujeme naše veganské. S klasickými rolkami je hodně práce, tohle je elegantní italské letní řešení, které je jednodušší připravit a s...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.