Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Jarní strozzapreti

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna zima

Recept pro milovníky těstovin a rychlých jednoduchých receptů. Lehké svěží jídlo, které budete mít na stole během chvilky.

Ingredience
  • těstoviny strozzapreti
  • olej
  • čerstvý česnek
  • čerstvý pórek
  • rapini
  • kadeřávek
  • rukola
  • listy červeného radicchia (salátová čekanka)
  • petržel 
  • mangold
  • květy fialky
  • sůl
  • pepř
  • rozinky
  • dýňová semínka
  • konopná semínka
  • lahůdkové droždí
  • citrónová šťáva

Obrovské problémy s trávením mě omezovaly natolik, že jsem musela začít hledat řešení. Díky návštěvě celostní lékařky...

Jak připravit těstoviny s jarní zeleninou

  1. Nakrájejte čerstvý česnek i s listy, malý pórek i s listy a osmahněte je na pánvi oleji.
  2. Nyní přidejte rapini, kapustové listy, rozinky, mangold a znovu osmahněte. Zalijte velmi malým množstvím vody, osolte, opepřete a vše velmi krátce poduste.
  3. Uvařte těstoviny a po uvaření je přidejte do pánve se zeleninou. Vše promíchejte, nakonec přidejte rukolu, listy červené čekanky, konopná semínka a dýni, promíchejte.
  4. Na talíři posypte lahůdkovým droždím, přidejte květy fialek a dochuťte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Velmi rychlý recept, semolinové strozzapreti jsou uvařené za 5 minut.
  • Květů fialek stačí opravdu jen málo.
  • Pro lepší absorpci železa nezapomeňte pokapat citrónovou šťávou.
  • Pokud v receptu použijete hořké listy radicchia – čekanky, nezapomeňte přidat pár rozinek.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...

Dýňové ravioli s lískovými oříšky

Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé rodiny neb...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...

Špagety s černou cizrnou na kyselo

Černá cizrna je malé velikosti a pokrytá tmavou slupkou. Patří k velmi starobylé odrůdě typické pro střední a jižní Itálii. Chuť je intenzivnější a výrazně...

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...