Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Krémový bulgur se zeleninou a žampiony

Uvařeno

Rychlých receptů není nikdy dost a proto jsem pro vás připravila jednu super rychlovku, na které jsme si moc pochutnali. Ingredience můžete obměňovat dle zásob a sezóny.

Ingredience
2 porce

  • uvařený bulgur
  • mrkev
  • šalotka
  • pórek
  • žampiony
  • olivový olej
  • oblíbená směs koření (použila jsem "Štěstí" od Sonnentoru)
  • 1-2 lžičky umeocta
  • 120 ml vody
  • 1 plná lžíce kešu másla
  • petrželka
  • dle potřeby sůl, pepř

Marek je kamarád z party našich „zdravých kluků“, o které se často zmiňujeme ve článcích i na webu. Je to třicetilet...

  • uvařený bulgur
  • mrkev
  • šalotka
  • pórek
  • žampiony
  • olivový olej
  • oblíbená směs koření (použila jsem “Štěstí” od Sonnentoru)
  • 1-2 lžičky umeocta
  • 120 ml vody
  • 1 plná lžíce kešu másla
  • petrželka
  • dle potřeby sůl, pepř

Jak připravit rychlou večeři z bulguru

  1. Zeleninu a žampiony pokrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozpálíme olej a vsypeme šalotku, kterou krátce orestujeme.
  3. Poté přidáme mrkev a žampiony a po chvilce i pórek. Zasypeme kořením, podlejeme vodou a asi 3 minutky dusíme.
  4. Nakonec vmícháme bulgur, lžíci kešu a umeocet a vše společně promícháme.
  5. Servírujeme posypané petrželkou a můžeme ještě nahoru orestovat plátky žampionů. Stačí jen krátce orestovat na oleji se solí, pepřem, podlít vodou a minutku podusit.

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi můžete použít rýžový bulgur. Skvěle poslouží také čirok.
  • Pro kompletní talíř přihoďte hrstku uvařené luštěniny nebo třeba restované tofu + trochu kvašené/napařené zeleniny.

Obměna

  • Zeleninu volte dle zásob či sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

11 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bulgur s květákovou rýží

Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i vám tato...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Fialová brokolice s čočkou

I když už se blíží jaro, zahrada stále nabízí typicky zimní zeleninu. Právě teď je u nás fialová brokolice na záhoně v plné své kráse. Pokud jí nemáte, nez...

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Thajská červená rýže s vodnicí

Voňavá červená rýže – jednoduchý jarní recept, na kterém si jistě pochutnáte.

Bílá quinoa na červeno

Velmi jednoduché a lahodné jídlo, které zaujme na první pohled svou atraktivní barvou. A co teprve, až ho ochutnáte!