Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Thajská červená rýže s vodnicí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto

Voňavá červená rýže – jednoduchý jarní recept, na kterém si jistě pochutnáte.

Ingredience
2 porce

Hanka měla 20 let stres z jídla. Po prodělaném traumatu přestala polykat, po operaci jí přestal fungovat jícen. Potra...

Jak připravit voňavou jarní rýži s vodnicí

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Když je uvařena, sceďte jí, ale ponechte ji v trošce vody, ve které se vařila. Osolte a promíchejte a zatím dejte stranou.
  2. Na pánev dejte olej, semínka obou kmínů, nasekanou červenou cibulku, česnek a pórek. Zlehka orestujte, přidejte na kostičky nakrájenou ředkvičku a vodnici. Pokapejte umeoctem a povařte. Vařte opravdu velmi krátce, zelenina má být křupavá a ne rozvařená. Zachová si tím nejen barvu, ale i vitamíny a důležité nutrienty.
  3. Nasekejte rukolu, nakrájejte jarní cibulku, do pánve přidejte vařenou rýži, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte. Ve finále přidejte rukolu a cibulku.

Praktické informace

  • Červená neloupaná rýže je bohatá na minerály a vitamíny.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži.
  • Můžete doplnit i jinou zeleninou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme koření.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.