Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Zálivky a dresinky

Bezlepkové rajčatové tambuli

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna léto

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Ingredience
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
  • 1 zelená jalapeňo paprička
  • olej
  • kmín
  • černá hořčičná semínka
  • sušené kari listy
  • sůl

Věra nám poslala svoje zkušenosti o tom, jak se vyvíjí stravování v její rodině. Ja...

Jak připravit rajčatový tambuli dip

  1. Rajčata ponořte do vroucí vody, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Rajčata dejte na pánev s velmi malým množstvím oleje a na vysoké teplotě je rychle osmahněte.
  3. Do hrnce s vyššími stranami dejte olej, hořčičná semínka, kari listy, kmín a nasekané ​​jalapeńo. Osmahněte a dávejte pozor, abyste koření nespálili.
  4. Rajčata nyní lehce rozmixujte, dejte do mísy, přidejte jogurt, osolte, promíchejte a přidejte opražené koření.
  5. Dejte vychladnout do lednice.

Praktické

  • Výborné k rýži, ke grilovačkám, k plackám, k pečené zelenině.
  • Rajčata používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt namísto sójového.

Obměna

  • Použijte masitá rajčata, ne moc vodová. Já používám Rio Grande.
  • Místo jalapeňa můžete použít jakoukoliv ne příliš pálivou čerstvou papričku nebo i sladkou papriku a v tom případě dochuťte pomocí chilli.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

6 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Dip na zeleninu

Tímto dipem můžete obzvláštnit dušenou nebo vařenou zeleninu, které dodá skvělou pikantní chuť.

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Kaddu ka Raita

Lahodná indická omáčka nebo dip, který se opravdu hodí ke spoustě jídel. Doufám, že i vám zachutná.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...