Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Zálivky a dresinky

Bezlepkové rajčatové tambuli

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna léto

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Ingredience
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
  • 1 zelená jalapeňo paprička
  • olej
  • kmín
  • černá hořčičná semínka
  • sušené kari listy
  • sůl

U nás doma se jí jinak. Všechno to začalo v roce 2011, když mě srazilo jakési autoimunitní onemocnění. Tři roky jsem ...

Jak připravit rajčatový tambuli dip

  1. Rajčata ponořte do vroucí vody, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Rajčata dejte na pánev s velmi malým množstvím oleje a na vysoké teplotě je rychle osmahněte.
  3. Do hrnce s vyššími stranami dejte olej, hořčičná semínka, kari listy, kmín a nasekané ​​jalapeńo. Osmahněte a dávejte pozor, abyste koření nespálili.
  4. Rajčata nyní lehce rozmixujte, dejte do mísy, přidejte jogurt, osolte, promíchejte a přidejte opražené koření.
  5. Dejte vychladnout do lednice.

Praktické

  • Výborné k rýži, ke grilovačkám, k plackám, k pečené zelenině.
  • Rajčata používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt namísto sójového.

Obměna

  • Použijte masitá rajčata, ne moc vodová. Já používám Rio Grande.
  • Místo jalapeňa můžete použít jakoukoliv ne příliš pálivou čerstvou papričku nebo i sladkou papriku a v tom případě dochuťte pomocí chilli.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Dip na zeleninu

Tímto dipem můžete obzvláštnit dušenou nebo vařenou zeleninu, které dodá skvělou pikantní chuť.

Kaddu ka Raita

Lahodná indická omáčka nebo dip, který se opravdu hodí ke spoustě jídel. Doufám, že i vám zachutná.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...