- fialová brokolice
- olej
- 100 g bulguru
- 60 g černé čočky beluga
- špetka baharat směsi
- česnek
- kmín
- cibule
- čerstvá petrželka
- hořčičná zálivka
Jak připravit brokolici s čočkou a bulgurem
- Bulgur uvařte a odstavte stranou.
- Čočku uvařte a nechte stranou.
- Na pánev nalijte olej, přidejte česnek, kmín a osmahněte.
- Přidejte fialovou brokolici i s drobně nakrájenými lístky a stonky, zalijte vodou, osolte a krátce poduste.
- Do jiné pánve dejte olej, na kostičky nakrájenou cibuli, kmín a zlehka osmahněte, aby cibule ovadla, přidejte koření baharat, bulgur a čočku, promíchejte a případně osolte. Pamatujte, že omáčka je pikantní a výrazná.
- Naservírujte, posypejte čerstvou petrželkou a přelijte zálivkou.
Praktické
- Fialová brokolice je vařená hned, dejte pozor, ať ji nerozvaříte.
- Fialová barva brokolice se varem mění na zelenou.
- Nevynechte baharat a použijte i zálivku.
- Pro bezlepkovu dietu použijte bezlepkový bulgur nebo jinou bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Výborně poslouží i klasická brokolice nebo rapini.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Vyzkoušeno 👌 Jen jsem na místo bulguru použila jáhly a koření “čarodějka” a moc jsem si pochutnala.
Mám jen blbou fotku, protože mi to muž odnesl na stůl, než jsem to doaranžovala, ale je to fakt skvostné. Koření tomu dává takový arabský nádech a zálivka z tahini to posílá ještě o úroveň výš. K mému překvapení to jedl i jinak spíše nejedlý dvouleťák, což byl zcela nečekaný, a o to vítanější bonus. Moc děkuji, Viero.