Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hrachovou omáčkou, která zjemní jejich pikantnost.
Ingredience
Na gnocchi:
- černá rýže Nerone
- kulatá bílá rýže
- pohanková mouka
- olej
- chilli paprička
- kousek nastrouhaného zázvoru
- mrkev
- petrželová nať
- sůl
- čerstvý česnek
Na hrachový krém:
- sušený hrách
- čerstvý hrášek
- česnek
- olej
- sůl
Jak připravit pikantní bezlepkové gnocchi s hráškovým krémem
- Hrách, který jste si dali namočit předchozí večer, sceďte a dejte vařit do nové vody. Do vody přidejte i česnek podle chuti. Ke konci varu přidejte k hrachu čerstvý hrášek a vařte ještě asi 5 minut. Rozmixujte na jemný krém.
- Mezitím uvařte rýži.
- Do pánve nalijte olej, rozpalte ho, přidejte nastrouhaný zázvor, nastrouhanou mrkev, chilli papričku a nasekaný česnek. Osmahněte, odstavte a nechte zatím stranou.
- Vařenou rýži dejte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte a přidávejte postupně pohankovou mouku. Smíchejte v těsto.
- Mokrýma rukama udělejte z těsta hada a nakrájejte na kousíčky. Každý nok ještě rukou vyšoulejte do vyžadovaného tvaru.
- Vařte noky v osolené vodě, až vyplavou na povrch, sceďte je a dejte do pánve k připravenému základu ze zázvoru, mrkve, chilli papričky a česneku a vše dohromady zprudka orestujte.
- Na talíř si naservírujte hrachový krém, přidejte gnocchi a pokapejte kvalitním rostlinný olejem. Na závěr posypejte čerstvou petrželovou natí.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
- Poměr použité rýže je 2 díly černé na 1 díl bílé
Obměna
- Gnocchi můžete připravit z jakékoliv rýže, při přípravě receptu byla použita rýže černá kvůli barvě a chuti.
- Můžete podávat s jakoukoliv jinou omáčkou.
- Chilli papričku můžete klidně vynechat, pokud nemáte rádi pálivé.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme chilli papričku.
Dobrý den, chápu to správně rozmixovat obě rýže dohromady? Takže ta černá tam asi není jako zpestření na talíři „bíločerné“ noky ale nejspíš nějaká chutná it.rýže s lepkavou kulatozrnnou? Děkuji 👍
Je to opravdu výborné…:-)))
Děkujeme Lenko, moc nás těší, že vám chutná 😍
Jedna z mnoha delikates od špičkové kuchařky Viera Vodrazkova 💓
.. A super provedení Jaroslava👍👍👍👍👍
Díky Vierko 💗
Tak tohle je opravdu luxusní delikatesa! Zahušťovala jsem pohankovou krupicí, takže noky jsem vařila o něco déle. Paní Viero, nevím, odkud berete tak úžasné nápady, ale tohle byl další skvělý chuťový zážitek! Děkuji
Ivano to mě těší, rada si studují recepty i non vegan a pak si je připravím podle mého gusta. Moc vám děkuji😘💕.
Výborné! A ta restovaná mrkev se zázvorem a česnekem pozvedá noky o několik tříd výše. ❤️ Děkuji za recept 👍
🥰moc díky, jsem ráda, že chutnalo.
Nastal čas se znovu podívat do Itálie za Vierkou 🌻 Vynikající recept, kde hrášková omáčka už je jen třešničkou na dortu. Použil jsem červenou rýži.
👍👍👍Jaroslave, fakt nádherný👍😘
Vypadá to skvěle 👍👍👍
Opravdu výborný recept, od mladšího syna jsem dostala 1*, což u jídel JJ bývá zřídka. Měli jsme bez papričky, za to s medvědím česnekem v hrachové kaši. Určitě brzy udělám zase!
Skvělé a jsem ráda, že jste si ho přizpůsobila vašemu gustu a rodině. Takto má být, děkuji i za foto, povedli se😘
Recept je jednoduchý, ale moc chutný.
Určite budem často opakovať.
Elen, to potěšilo.
Dnes jsem si tuto naminu připravila. Ač se to nezdá, je to rychlovka a navíc velmi výborná, až nechutnĕ žravá🙃😃
Kattynko, děkujeme♥, to je perfektní.
Včera som ich pripravila. Spravila som k nim brokolicovú omáčku a pečený seitan. Nikdy by som neverila, ako bude spolu ladiť „talianske gnocchi“ a pre mňa typicky indická príchuť zázvor, čili, cesnak. Ďakujem, naozaj super recept.
Tohle vypadá dobře, vyzkouším