Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Ďábelské rýžové gnocchi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hrachovou omáčkou, která zjemní jejich pikantnost.

Ingredience
Na gnocchi:
  • černá rýže Nerone
  • kulatá bílá rýže
  • pohanková mouka
  • olej
  • chilli paprička
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • mrkev
  • petrželová nať
  • sůl
  • čerstvý česnek
Na hrachový krém:
  • sušený hrách
  • čerstvý hrášek
  • česnek
  • olej
  • sůl

Přeučit dítě zvyklé na mléčné výrobky a pečivo není snadné. Stáňa si to vyzkoušelo u starší dcery, která byla...

Jak připravit pikantní bezlepkové gnocchi s hráškovým krémem

  1. Hrách, který jste si dali namočit předchozí večer, sceďte a dejte vařit do nové vody. Do vody přidejte i česnek podle chuti. Ke konci varu přidejte k hrachu čerstvý hrášek a vařte ještě asi 5 minut. Rozmixujte na jemný krém.
  2. Mezitím uvařte rýži.
  3. Do pánve nalijte olej, rozpalte ho, přidejte nastrouhaný zázvor, nastrouhanou mrkev, chilli papričku a nasekaný česnek. Osmahněte, odstavte a nechte zatím stranou.
  4. Vařenou rýži dejte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte a přidávejte postupně pohankovou mouku. Smíchejte v těsto.
  5. Mokrýma rukama udělejte z těsta hada a nakrájejte na kousíčky. Každý nok ještě rukou vyšoulejte do vyžadovaného tvaru.
  6. Vařte noky  v osolené vodě, až vyplavou na povrch, sceďte je a dejte do pánve k připravenému základu ze zázvoru, mrkve, chilli papričky a česneku a vše dohromady zprudka orestujte.
  7. Na talíř si naservírujte hrachový krém, přidejte gnocchi a pokapejte kvalitním rostlinný olejem. Na závěr posypejte čerstvou petrželovou natí.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
  • Poměr použité rýže je 2 díly černé na 1 díl bílé

Obměna

  • Gnocchi můžete připravit z jakékoliv rýže, při přípravě receptu byla použita rýže černá kvůli barvě a chuti.
  • Můžete podávat s jakoukoliv jinou omáčkou.
  • Chilli papričku můžete klidně vynechat, pokud nemáte rádi pálivé.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme chilli papričku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes bol vynikajúci obed, ďakujem za recept ❤️

Vynikajici, jsem naprosto nadsena. Diky za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...

Rýže Nerone se zimní zeleninou

Zkoušeli jste už italskou černou rýži Nerone? Je velmi aromatická, její chuť je perfektní, už při vaření voní z hrnce. Zkuste třeba tuto verzi se zeleninou...

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

Zapékané batáty

Zapékané batáty patří mezi skutečné delikatesy. Tato v sobě zahrnuje i obilovinu a luštěninu a navíc skvěle voní po čerstvých bylinkách. Vy a vaši blízcí s...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.