Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hrachovou omáčkou, která zjemní jejich pikantnost.

Ingredience

Na gnocchi:

  • černá rýže Nerone
  • kulatá bílá rýže
  • pohanková mouka
  • olej
  • chilli paprička
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • mrkev
  • petrželová nať
  • sůl
  • čerstvý česnek

Na hrachový krém:

  • sušený hrách
  • čerstvý hrášek
  • česnek
  • olej
  • sůl

Jak připravit pikantní bezlepkové gnocchi s hráškovým krémem

  1. Hrách, který jste si dali namočit předchozí večer, sceďte a dejte vařit do nové vody. Do vody přidejte i česnek podle chuti. Ke konci varu přidejte k hrachu čerstvý hrášek a vařte ještě asi 5 minut. Rozmixujte na jemný krém.
  2. Mezitím uvařte rýži.
  3. Do pánve nalijte olej, rozpalte ho, přidejte nastrouhaný zázvor, nastrouhanou mrkev, chilli papričku a nasekaný česnek. Osmahněte, odstavte a nechte zatím stranou.
  4. Vařenou rýži dejte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte a přidávejte postupně pohankovou mouku. Smíchejte v těsto.
  5. Mokrýma rukama udělejte z těsta hada a nakrájejte na kousíčky. Každý nok ještě rukou vyšoulejte do vyžadovaného tvaru.
  6. Vařte noky  v osolené vodě, až vyplavou na povrch, sceďte je a dejte do pánve k připravenému základu ze zázvoru, mrkve, chilli papričky a česneku a vše dohromady zprudka orestujte.
  7. Na talíř si naservírujte hrachový krém, přidejte gnocchi a pokapejte kvalitním rostlinný olejem. Na závěr posypejte čerstvou petrželovou natí.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
  • Poměr použité rýže je 2 díly černé na 1 díl bílé

Obměna

  • Gnocchi můžete připravit z jakékoliv rýže, při přípravě receptu byla použita rýže černá kvůli barvě a chuti.
  • Můžete podávat s jakoukoliv jinou omáčkou.
  • Chilli papričku můžete klidně vynechat, pokud nemáte rádi pálivé.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a vynecháme chilli papričku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Po 3 týdnech detoxu se cítím báječně (Věra)

Věra: Evi, opět naprosto úžasný oběd. Dcera se cpala...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Soyabella – mlékovar na výrobu rostlinných mlék a mnoho dalšího

Dobrý den, chci se zeptat na Soyabella – mlékovar na...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

S Jíme Jinak zažívám zázraky (Věra)

Věra: Milá Evičko, Romane, gratuluji k výročí a děkuji...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Věřím, že to půjde (Olga)

Olga: Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují,...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

6 kg dole a snížené dávky léků na štítnou žlázu (Zdenka)

Zdenka: Mám za sebou Podzimní detox a od prosince...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...
  1. Dobrý den, chápu to správně rozmixovat obě rýže dohromady? Takže ta černá tam asi není jako zpestření na talíři „bíločerné“ noky ale nejspíš nějaká chutná it.rýže s lepkavou kulatozrnnou? Děkuji 👍

  2. Tak tohle je opravdu luxusní delikatesa! Zahušťovala jsem pohankovou krupicí, takže noky jsem vařila o něco déle. Paní Viero, nevím, odkud berete tak úžasné nápady, ale tohle byl další skvělý chuťový zážitek! Děkuji

    • Ivano to mě těší, rada si studují recepty i non vegan a pak si je připravím podle mého gusta. Moc vám děkuji😘💕.

  3. Výborné! A ta restovaná mrkev se zázvorem a česnekem pozvedá noky o několik tříd výše. ❤️ Děkuji za recept 👍

  4. Opravdu výborný recept, od mladšího syna jsem dostala 1*, což u jídel JJ bývá zřídka. Měli jsme bez papričky, za to s medvědím česnekem v hrachové kaši. Určitě brzy udělám zase!

    • Skvělé a jsem ráda, že jste si ho přizpůsobila vašemu gustu a rodině. Takto má být, děkuji i za foto, povedli se😘

  5. Včera som ich pripravila. Spravila som k nim brokolicovú omáčku a pečený seitan. Nikdy by som neverila, ako bude spolu ladiť „talianske gnocchi“ a pre mňa typicky indická príchuť zázvor, čili, cesnak. Ďakujem, naozaj super recept.

  6. Zobrazit všech 21 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBudapešťská pomazánka
Další článekMiso bez lepku i bez sóji? Existuje!