chilli paprička

13
20

Pikantní jáhlová kaše s dýní a hráškem

Jáhlová kaše vhodná i s sebou i do krabičky nebo do sklenice. Můžete si ji vzít na cesty, do práce nebo výlet do přírody.

Tofu s omáčkou Salsa Satay

Tento recept vás zavede do Malajsie, Indonésie nebo Thajska. Omáčka Satay je přímo božská a můžete si ji připravit nejen k tofu, ale například i k pečené z...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Špalda sin carne

Špalda sin carne – spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!

Apple chutney – jablečné čatní

Jednoduché, rychlé, sladké, slané i pikantní. Pro milovníky indické kuchyně důležitý doplněk.

Jihoindický kořeněný patizon

Tento recept je taková moje malinká obměna originálu. Původní recept je z lilku, ale když nám zahrada nadělí spoustu patizonů, hodí se každý nápad, jak je ...

Pikantní cuketéza

Cuketézu používám místo majonézy, dresingu do salátu, pomazánky na pečivo, omáčky na těstoviny nebo místo hořčice. Je to skvělý způsob, jak uchovat přebytk...

Bulgur s květákovou rýží

Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i vám tato...
8
2

Koření pro indickou kuchyni

Pokud si chcete vychutnat indické pokrmy co nejlépe a nejvěrněji, možná vám pomůže tento krátký článek o základním koření, které nesmí doma chybět a se kte...