Řeknu hned, že tento recept je taková moje malinká obměna originálu.Původní recept je vyroben z lilku, ale když nám zahrada nadělí soustu pattizonů, tak se nějak zpracovat musí.Originální recept je autorky knihy Mon premier diner indien, ve které jsem našla spoustu inspirace.

Ingredience
  • patisony podle potřeby
  • 4 stroužky česneku
  • listy kari
  • 3 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 3 lžička tamarindové pasty
  • 1 lžíce černého hořčičného semínka
  • 3 lžičky semínek fenyklu
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžičky mleté kurkumy
  • mletá chilli paprička podle chuti
  • 70 ml jablečného octa
  • 50 g rýžového sladu
  • olej sesamový
  • sůl

Jak připravit jihoindické patizonové pickles

  1. Nakrájejte patison na ne příliš malé kousky. Já použila ten malý žlutý, ten stačí na polovinu. Vložte olej do velké pánve a začněte restovat patison, dokud není zlatý a vařený. Dejte ho zatím stranou stranou.
  2. Oloupejte česnek a nakrájejte zázvor, vložte ho do hmoždíře a rozmačkejte, dokud nezískáte pastu. Na další pánev nalijte sezamový olej, všechna koření uvedena v receptu a začněte jej lehce restovat. Přidejte česnekovo- zázvorovou pastu.
  3. Slad rozpusťte v jablečném octu a přidejte tamarindovou pastu. Nalijte to do pánve, přidejte patizon, osolte a pokračujte ve vaření, dokud směs nezačne houstnout a být taková lepivá. Nechte vychladnout a máte hotovo.

Praktické

  • Podávejte s čím je libo. Já jsem si k tomu připravila khandvi. Přijde vhod indický chléb, rýže a nebo jakékoliv placky.
  • Můžete připravit i do zásoby, vydrží v chladu v hermeticky uzavřené nádobě i pár týdnů.
  • Při nákupu tamarindové pasty, dejte pozor na složení! Ne všechny jsou ideální, tak doporučuji kvalitní bez cukru a éček.

Obměna

  • Originál recept je s lilkem.
  • Nevynechte žádné koření.

Děti

  • Pikantní, kořeněné, nevhodné pro malé děti.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

Po 5 dnech 3,5 kg dole (Mirka)

Mirka: Krásný den všem:-)...tak po pěti dnech v kurzu...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Počáteční panika odpadla a já vařím ráda, stále a s chutí (Cačenka)

Cačenka: Ahoj všem, Jíme Jinak miluju, počáteční panika odpadla...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Kamarádka jde do toho se mnou (Růžena)

Růžena: Ahoj mlsné hubičky ( jako já :-) )...

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Tohle není dieta, jakou jsem zažívala dříve (Radka)

Radka: Jsem naprosto nadšená 🤩 Tohle není dieta, jakou...

Postupně se přidává celá rodina (Katarina)

Katarina: Ďakujem za tuto úžasnú skúsenosť. Páči sa mi...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŠvestkovo-broskvový pohárek
Další článekTak jednoduché a tak dobré! (Nada)