Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Ingredience
pro 4 porce
  • hrst kopřivových vršků
  • 120 ml vody
  • 80 g hrašky (nebo mouky)
  • olej na smažení
  • špetka soli

Jak připravit kopřivu v těstíčku

  1. Opláchněte kopřivu ve studené vodě a nechte okapat.
  2. V misce smíchejte vodu a hrašku (nebo vodu a mouku) na těstíčko řidší než hořčice.
  3. Kopřivy opatrně berte za stonky, abyste se nepopálili a obalujte je vidličkou v těstíčku.
  4. Rozpalte ve woku olej a když začne pěnit, vložte do něj vždy jen pár kousků právě obalené kopřivy.
  5. Kopřivy držíme za stonky, dobře se tak s nimi manipuluje.
  6. Během chvilečky udělá těstíčko krustu na kopřivě.
  7. V tu chvíli vyndáme a necháme na ubrousku okapat přebytečný olej.
  8. Postupně takto osmažíme všechny připravené kousky kopřiv.

Praktické

  • Velmi křupavé konzistence dosáhnete, když olej a těstíčko mají rozdílnou teplotu. Doporučuje se proto dávat těstíčko do ledničky nebo do základu těstíčka hodit pár kostek ledu.
  • Ze stejného důvodu se také často používá místo vody minerálka s bublinkami.
  • Pokud nebudete tempuru podávat okamžitě, kdy je nejchutnější, můžete její křupavost udržet uchováním v teplé troubě s pootevřenými dvířky.
  • Pokud vám doma sabotují divokou zeleninu, dejte více těstíčka a kopřivu do ní pořádně schovejte. Vzniknou takové kopřivové palice. Pro jistotu můžete ustřihnout i stopku.

Obměna

  • Nemáte-li hrašku, můžete použít čočkovou nebo cizrnovou mouku.
  • Místo hrašky můžeme také obalovat v pohankové či jiné mouce.
  • Na tempuru se dá použít i klasická bílá hladká mouka – nesaje tolik tuku, spotřebuje se ji jen trochu a udělá dobře křupavé těstíčko.
  • Do těstíčka můžeme přidat oblíbené koření nebo bylinky.

Děti

  • Děti tempuru milují stejně jako dospělí. Pokud jsou zdravé, dáme jim občas kousek cca od 1,5 roku, častěji až od 2 let.

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPolévka s tempehem
Další článekPečená buchta s jablky, ořechy a mrkví