Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Kapustičky s pohankou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Pikantní kořeněné a voňavé jídlo bez sóji a lepku, které budete mít připravené během chvilky.

Ingredience
  • pohanka
  • 75 g tempehu
  • růžičková kapusta
  • 1 malá cibule
  • extra panenský olivový olej
  • 1 lžíce kešu
  • sušené kari listy
  • asafoetida
  • kurkuma
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička gochujangu
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce umeoctu
  • čerstvá petrželka

Na kávě jsem byla emočně závislá, pila jsem několik šálků turka denně a přesto se mi podařilo ji bez problémů úplně o...

Jak připravit pikantní růžičkovou kapustu s pohankou

  1. Pohanku uvařte a po uvaření dochuťte extra panenským olivovým olejem a solí.
  2. Do kastrůlku dejte olej, nakrájenou cibuli, kari listy a orestujte.
  3. Přidejte kešu, asafoetidu, papriku, kurkumu a znovu osmahněte.
  4. Gochujang a rýžový sirup rozmíchejte v půl sklenici vody.
  5. Kapustičky rozpulte, tempeh nakrájejte na kostičky a přidejte do kastrolu. Osolte, opepřete a znovu osmahněte.
  6. Přidejte obsah sklenice, přikryjte pokličkou a vařte, dokud kapustičky nezměknou. Dochuťte umeoctem.
  7. Pohanku naservírujte na talíře a navrch přidejte kapustičky a vše posypte petrželkou.

Praktické

  • Doba vaření růžičkové kapusty bude záležet na její velikosti a kvalitě.

Obměna

  • Můžete připravit i s jinou zeleninou dle vaší chuti a stavu zásob.

Děti

  • Pikantní, kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

47 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
18. 2. 2024

Ďalšia mnamka 😁Namiesto tempehu fazula s quinou 👍👍👍

Trochu jsem obměnila, místo tempehu cizrna a pohanková lámanka (bylo zrovna k dispozici). Moc dobré, pikantní. Děkuji za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Šafránové kroupy

Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...