Domů Téma Divoké byliny

divoké byliny

Jak využít první jarní rostlinky

Jaro je už tady a nabízí nám zdarma spoustu divokých jarních bylinek a rostlinek, které můžete využít doma k tvorbě výtečných receptů a pokrmů....

Sezónní jídelníček: Co jíst v dubnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

14 tipů na velikonoční pochoutky jinak

Připravte si letos na Velikonoce tradiční dobroty ve zdravé podobě bez bílé mouky, cukru, vajec a mléka! Máme pro vás 14 velikonočních receptů na...

Kopřivová krémová polévka

Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhejte...

20 super detox receptů s kopřivou

Venku už začíná rašit kopřiva. Zázračná detoxikační bylina, kterou můžete použít do mnoha jídel a nápojů. Pojďte se inspirovat, kam všude s ní!

Bršlice kozí noha – 10 tipů, jak ji využít v kuchyni

Zatímco nejeden zahrádkář neúnavně bojuje s rozpínavým plevelem, srdce strávníka podle Jíme Jinak plesá nad výživovým pokladem. Zjistěte, jakou sílu skrývá bršlice, a nechte...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Smoothie žabinec, jitrocel a řebříček

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte...

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte...

Fialkový ocet – do jídla i na tělo

Fialkový ocet můžeme použít v kuchyni i v koupelně. Dokonce nám může sloužit jako první pomoc při bolestech hlavy, při horečce, po bodnutí hmyzem...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept na polévku z...

Jaká divoká zelenina už roste

Na každou procházku beru košíček, protože divoká jarní zelenina už roste a skvěle doplní naše jarní talíře. Dnes jsme si přinesly 8 druhů divoké...

Naložené sedmikrásky

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...

Ledové květy

Uchovejte si krásu jara v ledových kostkách - v létě vám v nápojích znovu ožijí.

Jarní vášeň začíná

A je to tady. Už mě to zase chytá. Venku konečně rostou jedlé rostlinky a já jsem jak utržená ze řetězu. Probouzí se ve...

Bylinková seznamka

Lidé, co chodí venčit svoje pejsky, říkají, že je to nejlepší seznamka. Já se chodím seznamovat na bylinky. Neplánovaně.

K čemu dát kopřivový špenát

Jana se ptá, k čemu přidat kopřivový špenát. Přidávám tedy pár fotek pro inspiraci, jak s ním naložit.

Plevel na talíři

Po rozhovoru s Martinem Francem už není tajemstvím, že lidstvo konzumuje nejrůznější luční listí, kořínky, semena a bobule o nějaký ten pátek déle než vepřo-knedlo-zelo. Pro...

Rychlá krémová polévka z kopřiv a cukety

Pěkné kopřivy na naší zahrádce si říkají o zpracování. Škoda vitamínů, které nám tu rostou zdarma. No a cuket je jako každý rok touto...
Téma: krvetvorba, jarní recepty, bez cukru, kopřivová polévka, hrachová mouka, low carb, bobkový list, kvas, rychlovka, tlačenka, řízečky, bez laktózy, mazanec, bodnutí, divoké bylinky, zajíc, žampiony, rebarbora, květák, bez vejce, štítná žláza, zelenina v sezóně, fialky, kopřivový krém, raw, syrová strava, reveň, velikonoční zajíček, jednoduché cukry, bolesti hlavy, kopřivový špenát, pažitka, recepty s bršlicí, smoothie, bylinky, sezóna léto, co jíst v dubnu, mrkev, velikonoční salát, slunečnicová semínka, čočková mouka, hypotyreoza, bez mléka, zajíček, velikonoční nádivka, avokádo, kondicionér, žempiony, co s bršlicí, hluchavka, sport, ocet, bršlice kozí noha, pampelišky, rostlinná smetana, pampeliškové listy, kadeřávek, fialka, vinný ocet, zeleé šťávy, zelená zelenina, jarní bylinky, otrava, děti od 18 měsíců, sezónní strava, glukosinoláty, vejce natvrdo, citronová šťáva, Lactobacillus rhamnosus, vajíčka, hormony, krémová polévka, pleťová voda, ledviny, Velikonoce, střevo, meditace, řízeček, jarní cibulka, kozí noha, antinutrienty, umeocet, bršlice, vegetariánství, rukola, jak upravit bršlici, ABKM, medvědí česnek, žvýkání, štípance, trávicí problémy, popáleniny, antibiotika, cuketa, špenát, jak jíst sezónně, odšťavňovač, hubnutí, česnáček, pesticidy, laktobacily, odšťavňování, cizrnová mouka, kmín, ovoce, přírodní kosmetika, selhání ledvin, co jíst na jaře, vejce, jitrocel, horečka, antioxidanty, paleo, vitariánství, strava jaro, rizoto, velikonoční beránek, fitness strava, česká kuchyně, velikonoční recepty, koktejly, cibule, bezlepková dieta, top recepty, prosliňování, divoká zelenina, raw strava, bez sóji, pórek, zálivka, řebříček, listy pampelišky, green smoothie, kalorie, violka, sezóna jaro, řeřicha, vaječná tlačenka, probiotika, hraška, vegan vaječná tlačenka, celiak, divoké rostliny, recepty na bršlici, oběd, jak využít bršlici, sedmikrásky, thallium, knedlíky, celiakie

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?