Poprvé za 10 let Jíme Jinak vyhlašuje kuchaře roku. Jarda si ten titul prostě zaslouží. Neuměl vařit, ale nechtěl umělé koleno, tak se přihlásil do Klubu a začal vařit podle video receptů. Chtěl zase chodit po horách a cvičit, tak se přestal vymlouvat. Byl první, kdo vložil do komentáře svoji fotku uvařeného jídla. Za 9 měsíců, co jí jinak, jich uvařil a vložil už několik set!

Jardovy talíře se nedají přehlédnout

Kdo sleduje komentáře na Jíme Jinak nebo příspěvky v naší facebookové skupině, ten už jeho jídlo na první pohled pozná. Jarda má svůj osobitý styl. Jeho jídla připomínající květiny nebo mandalky jsou nezaměnitelné. Já osobně jsem nadšená z jeho komentářů – fascinuje mě, jak umí slovně vyjádřit, jak mu jídlo chutnalo, a co se v daném receptu s čím snoubí!

Jarda jede

Za 9 měsíců vaření s Jíme Jinak vyzkoušel z našich receptů (číslo už je zase větší, protože toto jsou údaje z února):

19 polévek
26 kaší
22 pomazánek
112 hlavních jídel
13 příloh
22 salátů
9 zálivek
4 posypky
9 chuťovek
31 moučníků
10 druhů vánočního cukroví
3 mléka
4 nápoje
2 kvašené zeleniny
2 polevy

K výčtu jídel na facebooku, kde jsi si spolu notovali, že jíst jinak fakt není nuda, připsal: „S testováním receptů pokračuji dále, protože pestrost=radost 🙏“ A já dodávám velké poděkování za to, že každé to jídlo nafotil, vložil do komentáře a na FB a okomentoval!

Jarda inspiruje

Svými fotkami snídaní, obědů, večeří, vánočního cukroví, dortíků a salátů motivuje ostatní, kteří jsou jeho fotkami tak navnaděni, že seberou odvahu pokrm zkusit.

Jarda veršuje

Když se odhodláte to zkusit, ještě nemáte vyhráno. Je potřeba vytrvat a překonat počáteční fázi, kdy máte v kuchyni zmatek, pořád hledíte do receptů a všechno hrozně dlouho trvá. Tím si Jarda prošel před devíti měsíci (Když chlap vaří jinak anebo konec výmluv). Kdo tímhle projde, dočká se zasloužené druhé fáze – vaření vám přejde do krve, stává se přirozené a začne vás to bavit. Jarda nad jídlem dokonce skládá básně! Malá ukázka:

Chce se mi zpívat, chce se mi tančit, myslím, že pro teď to bude stačit 💓 Chce se mi plakat, chce se mi smát, když já ta jídla mám tak rád 🙏

To není hranice čtyř okresů, to jsem jen zkoušel večerní noblesu. Je to jen jídlo, třese se, kdo si ho tentokrát odnese.

Není to jen o jídle

A pak přijde další fáze. Najednou už to není o jídle, začnete vnímat další rozměr toho všeho. I Jardovy básničky už nejsou jen o jídle, ale o svobodě, o lásce, prostě o tom skutečně důležitém. A i o tuhle fázi se s námi Jarda podělil ve svém příběhu (Vyléčený sladkoholik vítá jaro).

Jíme Jinak vyhlašuje kuchaře roku 2020

Poprvé v historii za 10 let, co web Jíme Jinak existuje, vyhlašujeme kuchaře roku. Je tu s námi mnoho šikovných kuchařů a kuchařinek, pekařů a cukrářek, víme o vás a vážíme si všech, kteří se s námi děli o svoje zkušenosti s našimi recepty, sdílí fotky jídel a radí nováčkům.
Ale Jardovo nasazení je zcela unikátní, a tak jsme se rozhodli ho speciálně ocenit a věnovat mu rok v Klubu Jíme Jinak, protože všechny ostatní dárky, které jsem mu chtěla dát jako poděkování za aktivitu, s díky odmítal!

Jardo, věřím, že další rok v Klubu tě potěší a že tam najdeš další video recepty, které jsi ještě nevyzkoušel ;-)

Eva

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Neuvěřitelných 52 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Moc Vám děkuji 🙏 Těší mě, že se Vám fotky líbí. Na tento web budou fotografie postupně ubývat, tím jak stále testuji nové recepty. Opakované recepty, pak dávám už jen do Facebook skupiny Jíme Jinak, takže kdo tam je, tak fotky uvidí 🙂

  1. Moc gratuluji a tento nápad (že Jarda dostane členství zdarma) považuji za vynikající! Protože tím, že Jarda získá členství v klubu, máme my všichni zaručeno, že si budeme moct užívat i dál jeho komentáře a výtvory 😍. Takže se to dá brát i jako takový „dárek“ pro nás všechny! 🙂 P.S. Jasně, že by zůstal členem JJ i nadále, o tom nepochybuji, ale takto si ho přece jen pojistíme 😋

  2. Dobrý den Jardo, gratuluji. I pro mě jste inspirací nejen v jídle, ale i otužování a přístupu k svému omezení pohybu. A naděje, podpory, že budu zase dobře chodit (koleno). Díky za inspiraci na kuchařku. Mám doma také vytisknuté recepty. Psala jsem i jednoduchou kuchařku pro manžela, protože si posteskl, že kdybych tu nebyla, tak by asi jedl jen to nejrychlejší a klasická jídla, která umí a mohou se jíst ještě další den:-). Ale je to čím dál lepší. Tak chlapům zdar…..

    • Děkuji Vám 🙏 V otužování jsem opravdu nováčkem od Nového roku. Musím být velmi opatrný, protože to občas „přetáhnu“. Co se týče omezení pohybu a chůze, je to trochu nekomfort, ale jde jen o to neustrnout a pokračovat v tom, co je mi momentálně „dovoleno“. Je to cesta plná dobrodružství a manžela pozdravujte, s tím, že když bude trochu chtít, tak to prostě zvládne 🙂

  3. Inspirace, nadšení, odhodlání, vtip, laskavost, pokora, neoblomnost, humor, kreativita, láska, skromnost, vnímavost, poetika, estetika, kultivovanost, odvaha, přítel, experimentátor, srdcař = Jarda. Velká gratulace.

  4. Toto je poděkování za článek, který jsem opravdu nečekal… Děkuji za kuchaře roku 2020, ač si to nemyslím, protože je zde mnoho a mnoho inspirativních lidí. Děkuji Všem dobrým lidem, děkuji za krásný dárek 💓
    Pokusím se o poděkování básní. Fotografie je z Malé Fatry z roku 2015, kdy se nám tam „otevřelo nebe“ 🙏
    „Srdce“
    Ve vděčnosti si tu sedím,
    občas i ty slzy roním.
    S láskou si tu vzpomínám,
    na cestě už nejsi sám.
    Návrat domů do srdce,
    tak pojď a posaď se.
    Ty kdo jsi v tom rohu stál,
    na dveře už neklepej a pojď dál.

    Rozhodl jsem se, že zveřejním všechny básně, které občas tak nějak „přijedou“ 🙏

    „Po ranní meditaci“
    První báseň v článku

    „Uzavření okresů“
    Druhá báseň v článku

    „Nový článek“
    Nový článek putoval,
    celou noc jsem cestoval.
    To Vám bylo spoustu snění,
    až do ranního kuropění.
    Teď, když už je článek venku,
    musím na to polehounku.
    Možná je tam pravda zdá se,
    to záleží na otázce.
    V srdci není žádný žal,
    není kdo by o to stál.

    „Dnešní ráno“
    Probouzím se do bílého rána,
    to je opět dobrá zpráva.
    Když se vracím se psem zvenku,
    chmury na mě jdou polehounku.
    Pak slyším jak na mě volá krásný strom,
    rázem se cítím plný síly jako Poseidon.

    „Jen tak“
    Už nejsem jako husa na provázku,
    stále cítím lásku.
    Kdybych to byl tenkrát vzdal,
    tak bych v tom byl sám.

    „Řeka“
    Řeka si jen tak tiše plyne,
    kdo nejde s proudem ať zhyne.
    Svobodu v srdci hlásal sám,
    přesto nebyl nikdy potrestán.

    „Nové ráno“
    Přichází nové ráno,
    třeba dnes bude přáno.
    Jen si zde sedím a dýchám,
    velmi lehce nekonečna se dotýkám.

    „Touha“
    Ranní pohled do zrcadla,
    znovu se objevila pravda.
    Touha je jako sen,
    který bude naplněn.

    „Radost“
    Radost už dávno není starost,
    to bývávalo a bylo toho za dost.
    Kdysi jsem byl lapen,
    pak stále poněkud zmaten.
    Realita dnešních dní,
    to je jako když jaro zavoní.

  5. Dobrý den Jaroslave, moc gratuluji 👏👏🥳🥳 Vás příběh je opravdu krásný a velmi inspirativní! A vaše talíře? Úžasné 👏
    Ještě jednou gratuluji 🍀

  6. Jardo, jsi naprosto a bez debat krásný příklad toho, že když se chce, všechno jde! Moc ti ke kuchaři roku gratuluji, zasloužíš si to jako nikdo jiný! Tvé mandalové talíře jsou prostě božské🤗🎨 A k tomu všemu ještě lépe rýmuješ!😃👌

  7. Ano i já se přidávám. Jaroslave prošel jste úžasnou proměnou. Stojíte si pevně nohama na zemi, víte co chcete a už to umíte i udělat. Být šťastný a dělat druhé šťastné….a ty vaše fotky👍 Kuchařem roku jste plným právem. Smekám před vámi😉

  8. Naprosto souhlasím a Jaroslavovi gratuluji. Už jsem tady psala, jak mě inspiroval k tomu, abych si také zdobila talíře. A spoustu receptů jsem vyzkoušela díky komentáři Jaroslava.

  9. Jarda jedéééé! Výborně os si to zaslouží já bych mu snad udělala i sochu: seděl by na pařezu a v ruce talíř a v druhé vařečku!

  10. aroslave, gratuluji
    !! Ano, zasloužíte si to. A ne jen jak kuchař, ale i jako člověk. I když se neznáme, z vás vyzařuje pozitivita, jste prostě krásný člověk a toho si v dnešní době musíme nesmírně vážit. Jsem ráda, že jsem vás tady na stránkách virtuálně potkala.

    • Moc Vám děkuji Vierko 🙏 Krásně se to čte, nastoupil jsem na tuto cestu v roce 1999 a až teď se občas přihodí, že člověku třeba něco dojde… Vaše recepty a krásné fotografie jsou legendární a velmi si užívám, když mohu „testovat“ Vaše recepty 💗

    • Kuchařka už je 🙂 Mám všechny recepty co jsem vyzkoušel nebo co plánuji v tabulce v excelu. Jsou tam přímo prokliky na zdejší web. Vše mám pak doma vytištěné v šanonech 🙂 Výhoda je obrovská univerzálnost zdejších stránek, každý si vytiskne co má rád a ihned má svojí vlastní jedinečnou kuchařku.

  11. Úžasný, gratuluji, mám co dohánět:-) Ale inspirativní. Začala jsem s jogou a též má vše jiný rozměr. S jídlem výborná kombinace, teď si v pergolce dělám malou výsadbu. Medituji u toho a těším se až to vše začne růst. A já taky rostu i mentálně, vzdělávám se v mém oboru s nadšením. Jarda ale i ostatní motivují, inspirují a proto sem tady.🙏🙏🙏

  12. Naprosto souhlasím, protože to byly jeho fotky jídel, které mi pomohly při rozhodování, když jsem před měsícem zvažovala vstup do Jíme jinak.

  13. Zobrazit všech 52 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Eva Cikrytová
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
Předchozí článekŠumajstr jinak
Další článekChci si vyléčit kardioproblémy jídlem (Palo, 60 let)