Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Hlívové špízy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Podzim a houby patří k sobě, proto přináším snadný recept na pečené špízy z hlívy. Marinovaná v pikantní omáčce, pečená do křupava a ozdobená sezamem a bylinkami – skvělá podzimní pochoutka!

Ingredience
  • menší hlavičky hlívy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička gochujangu
  • sezamové semínko
  • tymián
  • rozmarýn
  • oregáno
  • směs koření holy veggie
  • olivový olej
  • sůl
  • půl skleničky vody

Donedávna jsem si myslela, že jím celkem zdravě… Ale poslední dobou mi nebylo dobře. Místo snídaně jsem si bral...

Jak připravit pečené špízy z hlívy

  1. Ve skleničce s vodou rozmíchejte gochujang, rýžový sirup, prolisovaný česnek, špetku holy veggie a tamari.
  2. Očistěte hlívy a dejte marinovat do připravené omáčky.
  3. Po cca hodině marinování napíchejte hlívu na špejli.
  4. Plech vystelte pečicím papírem, dejte na něj špízy, polijte zbylou marinádou a zakápněte olivovým olejem.
  5. Dejte péct.
  6. Asi v polovině pečení přidejte sezamové semínko a čerstvé bylinky.
  7. Dokončete pečení, aby houby byly pěkně karamelizované.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Hlívu nemusíte napichovat na špejli, jde jen o estetiku podávání.
  • Podávala jsem s korejskou fialovou rýží.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bylinky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zdravím, priznám sa, že sa v niektorých dochucovadlách/ surovinách ešte strácam preto sa chcem opýtať, čo a ako nahradiť aby to nebolo pikantné? ( deti) Vďaka

Zrovna jsem náhodou loupila hlívu, takže děkuju za recept!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Špízy z fritézy

Křupavé špízy z tofu podávané s pikantní omáčkou. Nenechte se odradit množstvím ingrediencí, je to opravdu snadné a během chvíle připravíte velkou dobrotu....

Svěží letní steak

Lehký a svěží recept, který přijde vhod v horkých letních dnech. Pokud se do toho pustíte, dejte vědět, jak vám chutnalo. Osobně jsem nadšená. Chce to čas ...

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.